ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:465/1040)

Urodzinowy tort owocowy 710

tortownicy. Formę wcześniej wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno), boków nie smarujcie- po wystudzeniu delikatnie odetnijcie nożykiem.  Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy lub cztery części.   Biszkopt bardzo wam urośnie, możecie zabezpieczyć boki(...)wymieszać i wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać aż się czekolada rozpuści. Żelatynę podgrzać delikatnie ( nie gotować ) aż się rozpuści, dodać do masy czekoladowej dobrze wymieszać. Przetrzeć przez sitko. Schłodzić do temperatury 30 - 34 stopni. Porządnie schodzone ciasto (lub włóżcie do zamrażarki na 10 minut) oblać schłodzoną czekoladą. Oblewać zaczynamy od środka zataczając krąg. Składanie tortu.  Tort najlepiej składać

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bezglutenowa tarta czekoladowo-karmelowa 185

gorzkiej czekolady (użyłam surowej) 180 ml śmietanki 30% 30 g masła Przygotowujemy ciasto. Masło miksujemy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy mąkę, jajko i mielone migdały. Zagniatamy na gładkie ciast i schładzamy je w lodówce przez 20 minut. Następnie rozwałkowujemy je i wykładamy nim formę na tartę(o średnicy 30cm). Schładzamy jeszcze 15 minut, po czym pieczemy(...)rozpuści się i będzie złocisty, zdejmujemy go z ognia i dodajemy do niego śmietankę, cały czas mieszając. Ponownie ustawiamy na ogień i mieszammy, aż masa […] Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowo-karmelowa pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 225

się tak rozrosła, ale pachnie tak obłędnie, że nie da się inaczej jak się cieszyć. U mnie rozrosła się mięta czekoladowa ( gdy potrzesz jej listek to rozchodzi się zapach czekoladek After8 :) ). Ponoć najlepsza jest do słodkich potraw, takich jak ciasta. My obecnie mało ciast jemy, więc przerobiłam ją na wytrawnie i już wiem, że kolejne słoiczki powstaną. Pesto pietruszkowo

Kuchnia na wzgórzu
Ciasto czekoladowe z musem brzoskwiniowym 194

stopni C piekarniku 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu placek wyjąć z formy i wystudzić. Na czekoladowy placek wyłożyć masę budyniową, dokładnie wyrównać i wstawić na około 10 minut do lodówki.  Łatwiej będzie złożyć warstwy ciasta. gdy spód włoży się do formy w której był pieczony i masę budyniową rozsmaruje się tak by dochodziła do brzegów formy

Kuchcik gotuje
Sernik dyniowo – piernikowy 140

Pachnący Świętami sernik dyniowy z przyprawą do piernika i skórką pomarańczową na spodzie z herbatników z dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie! Sernik jest aksamitny i przepyszny. Jeśli lubicie piernikowe klimaty zapewniam, że ciasto szybko zniknie Polecam Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła 2 łyżeczki suszonego imbiru Masa serowa: 800 g mielonego twarogu(...)wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sernik czekoladowo piernikowy Sernik dyniowo-pomarańczowy Piernik z suszonymi śliwkam i (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Mazurek Wielkanocny 189

masła 80g cukru pudru 1 jajko dżem np. porzeczkowy 400g masy kajmakowej (1 puszka) składniki do dekoracji np. polewa czekoladowa, migdały Mazurek wielkanocny – przepis: 300 g mąki mieszamy z 80g cukru pudru, 150g masła i 1 jajkiem wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 45-60 minut do lodówki, aby łatwiej się później rozwałkowywało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
tarta z sokiem kisielowym i bitą śmietaną... 182

ziemniaczanej, śmietana kremówka 36% 500 ml, cukier puder 3 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietan fix 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, wafelki czekoladowe Lusette 50 gram "zobacz TUTAJ Wafelki Lusette" z podanych składników zrobić ciasto kruche, użyłam siekacza do kruchego ciasta, przydatne urządzenie do takich ciast, ciasto wysypać do formy silikonowej 26 cm, dłonią szybko przyklepać

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki z żurawiną. 145

kandyzowanej  polewa czekoladowa i posypka kolorowa do dekoracji Sposób wykonania :   D o miski wbij jajka. Wsyp cukier i zmiksuj na puszystą pianę. Następnie wlej ojej i wodę cały czas miksując. Mąkę wymieszaj z proszkiem dopieczenia, przesiej przez sitko, wsypuj stopniowo do masy, cały czas miksując. Miksuj do całkowitego połączenia się składników. Gotowym ciastem wypełnij do połowy foremki(...)sztuki. Następnie napełnij ciastem foremki do wysokości około 2/3. Do napełniania najlepiej użyć szprycki ( woreczka do zdobienia ciast ). Piec w temperaturze 180 C przez około 30 minut, na jasno złoty kolor. Wystudzone babeczki oblej polewą czekoladową i posyp kolorową posypką. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy.   T akie babeczki doskonale nadają się do koszyka wielkanocnego

Przepisy i porady kulinarne
Pyszne ciasta na Święta 382

upiec, któreś z tych ciast. Również kawa popołudniowa bez ciasta nie smakuje tak dobrze Pełny przepis znajdziecie po kliknięciu w nazwę ciasta. Makowce 1. Makowiec krucho-drożdżowy 2. Świąteczny snikers z orzechami i kremem 3. Piernik z kremem czekoladowym 4. Piernik ekspresowy z powidłami 5. Miodownik 6. Seromakowiec na kruchym spodzie (seromak) 7. Świąteczne Eklerki z kremem budyniowym 8. Stollen

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowe brownie z czerwonej fasolki adzuki. 141

Czyli kolejny mój partyzancki patent z cyklu, jak przemycam warzywa w diecie moich chcących wszystko jeść na słodko kilkulatek. Czyli ciasto z fasoki adzuki, zamaskowanych czekoladą. Mega patent, czy jak to mówią u nas na Pomorzu - petarda. Artykuł Czekoladowe brownie z czerwonej fasolki adzuki. pochodzi z serwisu MODA

MODA NA BIO
Ciasto jogurtowe z truskawkami i polewą, tzw. 'kubeczkowe' 177

zbędnego wyrabiania, ubijania czy miksowania- dosłownie w 5 minut! :) Bardzo wilgotne i miękkie, z dodatkiem słodkich truskawek i polewą czekoladową, żeby było jeszcze bardziej rozpustnie ;))) Obłędnie rewelacyjne i jak to się mówi 'must have' w sezonie truskawkowym! ;) Ciasto: * jogurt naturalny- duży kubeczek, 370 g (użyłam firmy Zott) * mąka- 2 kubeczki * cukier- 1/2 kubeczka * olej- 1/3 kubeczka * proszek do pieczenia

Kraina Miodem Płynąca
Filadelfia z wiśniami bez pieczenia 124

łyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe  ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą  galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego

Swojskie jedzonko
Królewiec 1195

łyzka mąki pszennej Polewa czekoladowa : 3 łyzki kakao 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki wody albo mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Sposób przygotowania: Biszkopt: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko. Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy mikserem na puszysty krem. Mieszamy łyżką i stopniowo dodajemy porcje mąki. Wymieszane ciasto wylewamy na wyłozona blaszkę papierem(...)Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor) Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób. Masa budyniowa: Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem. Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem i gotujemy budyń. Do gorącej masy dodajemy masło , energicznie mieszamy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka wsypujemy cukier , kakao i wleamy wodę , rozpuszczamy składniki mieszając. Następnie

Słodkości i nie tylko
GRYCZANE PLACUSZKI MARCHEWKOWE 121

placuszki w wersji bezglutenowej, bez dodatku cukru, przygotowane na maślance. Słodzone są miodem, a mąkę pszenną zastępuje tu mąka gryczana. Poza tym, podobnie jak ciasto marchewkowe, mają korzenny aromat oraz smak. Świetnie smakują z powidłami czekoladowo-śliwkowymi, tzw. czekośliwką.  Idealne na słodkie śniadanie lub deser... Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 200 g maślanki 1 łyżeczka przyprawy korzennej(...)mieszamy rózgą z maślanką oraz miodem. Dodajemy sól oraz mąkę gryczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i  przyprawą korzenną. Dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki/rózgi, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą marchewkę i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania