ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:464/1040)

najlepsze ptasie mleczko-kolorowe z kakaową pianką 841

różnych kolorach (ja użyłam agrestowej-zielona,truskawkowej-czerwona, owoce leśne-fioletowa) 600ml wrzątku PIANKA CZEKOLADOWA 200ml mleka 1 śnieżka (bita śmietana w proszku) 60g 1 tabliczka mlecznej czekolady 100g 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szkl wody i ostudzona Przygotowanie ciasta polecam rozpocząć od rozpuszczenia każdej z galaretek w 200ml wrzącej wody. Galaretki dokładnie mieszamy(...)zmianę każdego koloru galaretki. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Pianka czekoladowa- Do garnka wlewamy mleko i dajemy połamana czekoladę oraz łyżeczkę kakao.  Następnie zagotowujemy  i mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Studzimy i do zimnego dodajemy śnieżkę i miksujemy do zgęstnienia. Na koniec dodajemy zimną żelatynę-miksujemy wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki .I gotowe :-) Polecam,ciasto jest pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe naleśniki z serem i skórką cytrynową 220

jest to forma obiadu na słodko, która gości dość rzadko ... ale tym razem za namową rodzinki skusiłam się i przygotowałam taką pyszność.  Czekoladowe naleśniki z białym serem i skórką cytrynową SKŁADNIKI: porcja na 4 sztuki ciasto na naleśniki: 1 szklanka mleka niepełna szklanka mąki 2 łyżeczki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka kakao olej farsz: 300 g sera białego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Izaura - sernik na murzynku 171

Izaura - sernik na murzynku Uwielbiam smak tego ciasta - aksamitny sernik połączony z wilgotnym murzynkiem, a do tego ta czekoladowa polewa, niby nic takiego,  ale uwielbiam do niego wracać. Przynajmniej 2 - 3 razy  w roku gości u mnie na stole, choć wcześniej był przygotowywany raczej przez moją mamę, tym razem jednak przejęłam inicjatywę. Składniki: Na murzynek: 1,5 szklanki(...)Piec ok. 1 godz. w temp. 180 st.  Polewa: Margarynę, wodę, cukier i kakao rozpuścić w garnuszku, gotować przez 3 min cały czas mieszając. Ciepła polewą polać upieczone ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.  Smacznego

My sweet a life
Ciasto Czarna porzeczka wg. Siostry Anastazji. 19368

budynie,mąkę,cukier i cukier waniliowy. Wlać do gotującego mleka, gotować aż zgęstnieje.    Zimny budyń utrzeć z masłem.  Polewa czekoladowa : 3 tabliczki czekolady mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami śmietanki. Warstwy ciasta : 1. Ciasto ciemne 2. połowa dżemu porzeczkowego 3. połowa masy budyniowej 4. ciasto jasne 5. dżem porzeczkowy 6. masa budyniowa 7. ciasto ciemne

Sama słodycz i szczypta chili
Owsiana tarta z budyniem czekoladowym 229

płatków owsianych 50g mąki owsianej 50g migdałów 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowego 20g kakao 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego Budyń czekoladowy: 40g skrobi kukurydzianej (można zastąpić ziemniaczaną) 1/4 szklanki gorzkiego kakao 50-60g erytrytolu lub ksylitolu 2 szklanki mleka lub napoju roślinnego Opcjonalnie 2 garści mrożonych dowolnych owoców (u mnie(...)mąką owsianą i pozostałymi suchymi składnikami. Wymieszać.   Daktyle odsączyć i zblendować. Przełożyć do miski wraz z pozostałymi składnikami. Dodać aromat waniliowy, mleko i olej kokosowy. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wyłożyć je w formie do tarty. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Przestudzić. Budyń: Skrobię wymieszać z   kakao i erytrytolem. Wlać trochę mleka - około pół szklanki

Fabryka pomysłów
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 242

Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła  ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka   ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu(...)pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao ,gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem

Przepisy i porady kulinarne
CZEKOLADOWE KOCIE ŁBY 373

Deser "Kocie łby" ("Rocky Road") został stworzony w 1853 roku w Australii. Była to alternatywa dla zniszczonych podczas podróży słodyczy importowanych z

Przepisy Aleksandry
tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 195

jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 4 łyżki oleju 4 łyżki zimnej wody łyżeczka proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka(...)przestygnie, 3 łyżki budyniu przełożyć do szprycy.  Dolny blat biszkoptu położyć na paterze, zapiąć obręcz wokół ciasta. Na ciasto wycisnąć margines z budyniu. Na środek wyłożyć tężejącą masę wiśniową. Przykryć biszkoptem. Wstawić na chwilę do lodówki.  Przygotować mus czekoladowy: czekoladę połamać, wrzucić do miski i ustawić ją nad  garnkiem z wrzątkiem (tak, żeby miska nie dotykała wody

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 309

silikonowe foremki. Nałożyć ciasto , posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady. Piec w temp.200 st. C przez 20 minut Po ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami. Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były bardziej czekoladowe.  Muffinki czekoladowe akcja piknik

Bon Appetit Małgorzaty
Babka czekoladowo-pomarańczowa 158

Święta wielkanocne się zbliżają wielkimi krokami, a wtedy na stolach królują przeróżne babki. Moja propozycja na ten czas to babka czekoladowa pachnąca pomarańczą. Pyszne, delikatna i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
SERNIK Z CIEPŁYMI LODAMI NA CHRUPIĄCYM SPODZIE 503

takich lodów w innych sklepach (to raczej produkt na wymarciu), ja swoje kupiłam w Lidlu (są tam chyba od zawsze...). Przepis dostałam od Dobrej Znajomej. Choć na rodzinnych imprezach ciasto pojawia się już od kilku dobrych lat, to ja osobiście sięgam do tej wersji przepisu po raz pierwszy. Choć może nie są to zdrowe składniki, to niekiedy warto zaszaleć. Wszak(...)mniejsze kawałki, rozpuścić w gorącej kremówce, dokładnie rozmieszać, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę i cukier puder i całość zamieszać. Odstawić do przestudzenia. Lekko tężejącą masą czekoladową polać nasz sernik. Przechowywać w lodówce. Jak dla mnie to ciasto najlepiej smakuje właśnie zimne, prosto z lodówki. Wówczas jest po prostu genialne, idealne połączenie smaków i konsystencja... Smacznego

Smaczne Zdrowe
Torcik gruszkowy z kajmakiem 232

łyżeczki cukru 2 łyżki galaretki gruszkowej  150 g serka mascarpone  150 g śmietanki kremówki 30%  3 łyżeczki cukru waniliowego płatki czekoladowe Dziś mój syn ma 17 urodziny. Postanowiłam więc, uczcić jego święto ciastem, które na pewno mu zasmakuje. Jego ulubionym owocem są gruszki... i w związku z tym padło na torcik gruszkowy z masą kajmakową. Tort wyszedł(...)krem. Na wierzch masy przesiać mąkę i delikatnie wymieszać na gładką masę. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Wysmarować ją tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Przygotowane ciasto przełożyć do torownicy. Piec w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez około 40-45 minut. Odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc. W szklance zaparzyć herbatę, dodać 3 łyżki

Świat Ciasta
Bounty -ciasto, które zachwyci 214

Ciasto nie tylko pięknie wyglądające, ale przede wszystkim wyśmienicie smakujące. Wiórki kokosowe z masą budyniową połączone z ciemnym biszkoptem. Nie można się oprzeć, dlatego szybko znika z talerza.      SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jaj  28 dag cukru  16 dag mąki pszennej   4 dag kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 3 szklanki mleka(...)rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Przekładamy ciasto. Biszkopt kroimy na połowę na jedna część wykładamy 1/2 masy kokosowej. Przykrywamy drugim. na wierzch wylewamy pozostałą część masy. Całość zalewamy polewą czekoladową. Możemy gotowa lub robimy swoją. u mnie wypróbowana polewa czekoladowa, która jest szklista i się nie kruszy

W kuchennym oknie Ewy
Ciasteczka czekoladowe nadziewane Nutellą 96

Ciasteczka czekoladowe w kształcie serduszek to świetny pomysł na Walentynki . Ciasteczka są kruche i nadziane po brzegi Nutellą. Pycha! Chociaż Nutella jest dość rzadka to w trakcie pieczenia nie wypływa i serduszka zachowują kształt. Polecam Składniki (na około 25 serduszek): 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 170 g miękkiego masła 2 łyżki ciemnego kakao 2 płaskie łyżeczko(...)biała czekolada (do dekoracji) różowy pył jadalny (ewentualnie) Przygotowanie: Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier puder i wymieszać. Dodać jajko i miękkie masło. Wyrobić elastyczne ciasto, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć i rozwałkować na około 3-4 mm podsypując mąką. Wykrawać serduszka tak, aby były do pary. Na serduszko nałożyć około

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania