ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:469/1040)

Babeczki czekoladowe z truskawkami 148

przerobienia. Postały soki, dżemy i kompoty. Odświeżyłam również stary przepis na babeczki czekoladowe z malinami, zastępując je oczywiście truskawkami. Babeczki są mokre w środku (jak brownie) i mocno czekoladowe z wyczuwalnym smakiem truskawki. Robi się je dosłownie chwile, więc biegnijcie po produkty i do roboty J Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 10 minut(...)Następnie dodajemy cukier i ponownie miksujemy. Wyłączamy mikser. Do powstałej masy wlewamy powoli przestudzoną czekoladę i mieszamy składniki szpatułką (ciasto zachowa wówczas puszystość). Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dodajemy do masy czekoladowej i dokładnie mieszamy szpatułką. Na końcu dodajemy umyte i przekrojone na ćwiartki truskawki. Do formy od muffinek wkładamy papilotki

Kolizje Smaków
Rolada jagodowo czekoladowa 237

Dodatkowo : wiórki czekoladowe białe do obsypania rolady melisa do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej piany dodawać po łyżce cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i olej, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem, wysmarować papier tłuszczem, wylać ciasto. Piec(...)nagrzanym piekarniku do 175 stop.przez  15 minut tzw do zrumienienia ciasta. Upieczoną roladę wykładamy na ściereczkę  i delikatnie zwijamy razem ze ściereczką. Masa serowa : ser biały zmiksować z jagodami i rozpuszczoną białą czekoladą. Galaretkę jagodową, rozmieszać w szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Następnie dodać galaretkę do masy serowej, zmiksować. Jeżeli masa byłaby trochę za rzadka, włożyć

Kuchnia Danusi
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 254

szklanki. Stawiamy na ogniu. Gdy się zagotuje wsypujemy galaretki. Odstawiamy do przestudzenia, dodajemy brzoskwinie.  PRZYGOTOWUJEMY MASĘ CZEKOLADOWĄ : Wafelki mielimy w blenderze lub młynku. Mieszamy z kremem czekoladowym. ROBIMY BUDYNIOWĄ MASĘ : Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masła ucieramy(...)galaretką z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem, który również nasączamy.  Biszkopt smarujemy kremem czekoladowym, następnie większą połową masy budyniowej. Biszkopty nasączamy w kawie i w odstępach układamy na masie. Wylewamy tężącą masą śmietanową i wyrównujemy. Chowamy do lodówki do stężenia.  Z pomocą drugiej osoby wyciągamy ciasto z blachy i przekładamy na deseczkę. DEKORACJA CIASTA : Częścią  masy budyniową smarujemy

Pani na deser
Placuszki Straciatella Na Serku Homogenizowanym 350

Takie placuszki są idealne na drugie śniadanie lub deser. Składniki na około 14 placuszków: Ciasto: 220 gr serka homo straciatella 2 jajka 3/4 szkl mąki pszennej 5 łyżeczek cukru (w tym 2 waniliowego) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Na polewę czekoladową: około 25 gr masła/margaryny 2 czubate łyżeczki kakao 4-5 łyżeczek cukru ewentualnie(...)rozgrzanej patelni która jest tylko spryskana olejem wykładam niewielkie porcje ciasta i smażę na małym ogniu najpierw pod przykryciem około 2 minutki, a potem odkrywam patelnie i kiedy wierzch placuszków jest całkiem ścięty przewracam je na druga stronę. 3. Kiedy placuszki sie pieką robię polewę czekoladową.  Wszystkie składniki oprócz mleka umieszczam w garnuszku i zagotowuje. Jeśli polewa zaczęła

Gotowanie...to proste !
placki czekoladowe 226

cały dzień poświęciłyśmy na pieczenie ciastek i ciasteczek (no można na niektóre powiedzieć, że pierniczków). To poranek rozpoczynamy standardowo w naszym przypadku. Co prawda na dzień dobry usłyszałam, że czekoladowych  nie chce .... gdzie czekolada mogłaby być jedynym składnikiem jej diety .... To następnie, większość zostało skonsumowana :) Składniki: 1 szklanka mąki  2 łyżki kakao 1 łyżka cukru 1 łyżeczka sody(...)składniki mogły się ze sobą dogadać ;) smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju/masła ok 1 min z każdej strony - jak zobaczycie, że ciasto zaczyna odchodzić po bokach - można przerzucać :) podajemy z cukrem pudrem lub sosem czekoladowym Smacznego

Gotowanie z pasją
Banany w cieście kokosowym 197

części każdy. Z pozostałych składników (oprócz masła) przygotowujemy ciasto - mieszamy razem składniki.  Obtaczamy banany w cieście i smażymy na maśle na złoto ze wszystkich stron. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy niewielką ilością wiórków - w wersji "wypas" możemy polać sosem czekoladowym! Smacznego :)    Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Śmietankowe z Owocami i Białą Czekoladą 411

całość dodając białą czekoladę do masy śmietankowej, w otoczeniu ciemnych biszkoptów. Wyszło smacznie i lekko. Wilgotne, mocno nasączone syropem czekoladowe blaty, przełożone bardzo delikatnym kremem śmietankowym z białą czekoladą, przełamane owocami, polane gorzką czekoladą – ciasto idealne na każdą okazję. Będzie smakować również z każdymi innymi owocami, ze świeżymi jak również w syropie. Bardzo Wam polecam. Składniki na biszkopt

Made By Mom And Son
Torcik kakaowy z powidłami 187

zakalcowate, jest puszyste, przełożone warstwami powideł śliwkowych smaczne nie przesłodzone  i nie zapycha, oblane polewą i posypane prażonymi orzeszkami arachidowymi.  Jedno z moich ulubionych jesiennych ciast do filiżanki herbaty. Jego wykonanie jest bardzo proste. Gdy chcemy upiec w większej formie składniki należy podwoić. Tortownica 20cm Składniki: 2 jajka 10 dag masła 15 dag cukru pudru 25 dag mąki(...)grzaniu góra –dół przez około 45-50 minut-sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone, najwyżej zostawić jeszcze na kilka minut piekarniku. Zimne ciasto przekroić wzdłuż na 3 blaty.  Przełożyć każdą warstwę powidłami, lekko docisnąć, wierzch polać rozpuszczoną polewa czekoladową( u mnie pomarańczowa) i posypać orzeszkami. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kostka piernikowa 343

jednak komu szkodzi oblizać palce ze słodkiej polewy czekoladowej.  Czerpiąc naukę z tego, następnym razem udam się do sklepu po czekoladę, by pierniki jeszcze bardziej przypominały z wyglądu te kupne -  bo w smaku już i tak są równie dobre, o ile nie lepsze.  Składniki: Na ciasto: 80 g miodu (najlepiej użyć dwóch rodzajów, wtedy uzyskamy ciekawszy smak(...)Wystudzone ciasto przekroić na pół. Na jednym placku rozsmarować równomiernie dżem (powidła) i przykryć drugą częścią. Schłodzić w lodówce.  Ciasto pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Czekolady z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Każdą kostkę oblać polewą czekoladową. (Najprościej nabijać kostki na patyczek np. do szaszłyków, zanurzać w polewie i odstawiać na kratkę, by nadmiar polewy spłynął.) Chłodzić w lodówce

My sweet a life
Babka z majonezem 411

Jest to istotne, bo w nawale prac przedświątecznych możemy ją upiec np. kilka dni wcześniej. Babkę możecie udekorować polewą czekoladową lub obsypać cukrem pudrem. Przepis na polewę znajdziecie tutaj . Do mojej babki dodałam aromat cytrynowy, bo lubię takie pachnące ciasta. Ten krok możecie oczywiście pominąć;) Babka z majonezem Drukuj Składniki 4 jaja 200 g cukru 60 g mąki pszennej(...)masa się lekko napuszy.  Ciasto przekładamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy około 50-60 minut do tzw.” suchego patyczka”. Babkę studzimy po pieczeniu przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Po około pół godziny wyciągamy babkę z formy i zostawiamy ją do całkowitego wystygnięcia. Babkę możemy udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Artykuł Babka z majonezem

Rusty Fork
Sernik Mars na zimno 1670

kawałki, łączymy z masą mieszając łyżką. Przekładamy na schłodzony spód, wygładzamy wierzch. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin (2-3). Polewa czekoladowa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dolewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Wylewamy na ciasto, wygładzamy. Układamy pokrojone batoniki. Polewa karmelowa: W garnku podgrzewamy cukier, masło i śmietankę. Podgrzewamy (nie gotujemy!) do momentu rozpuszczenia cukru. Studzimy

VioletoweKucharzenie
Babeczki czekoladowe z malinami 196

coś upiec. Dla odpoczynku psychicznego, spokoju ducha i pokrzepieniu ciała. Chwilkę pomyślałam na co bym miała ochotę.. odpowiedź pojawiła się sama, koniecznie coś czekoladowego. Tak powstały pyszne, mocno czekoladowe babeczki z udziałem słodkich malin. Pychota! Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 10 minut  + 20 minut pieczenia Składniki: 160g cukru 100g gorzkiej czekolady 100g masła 100g mąki pszennej 2 jajka(...)miksera ubijamy jajka na puszystą pianę, dodajemy cukier i nadal miksujemy. Powoli wlewamy przestudzoną czekoladę i mieszamy składniki ręcznie, by ciasto zachowało puszystość. Mąkę przesiewamy do osobnej miski i dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy. Dodajemy do masy czekoladowej i mieszamy dokładnie ręcznie. Na końcu delikatnie dodajemy maliny. Do formy od muffinek wkładamy papilotki i  uzupełniamy powstałą masą

Kolizje Smaków
Placek Toffi 145

pieczenia oraz kakao. Całość wymieszać. 3. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180* około 20-25min MASA BUDYNIOWA: SKŁADNIKI: 3/4 l. mleka 3 budynie czekoladowe 1,5 kostki masła 1 łyżeczka kakao cukier według uznania WYKONANIA: 1. Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. 2. Masło utrzeć, dodawać stopniowo budyń. Podzielić na 2 części. DODATKOWO(...)łyżki kakao WYKONANIE: W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - pół masy budyniowej - wafel- kajmak - wafel - pół masy budyniowej - biszkopt jasny - polewa czekoladowa - kokos

Dziś Ja gotuje
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 147

dawał w kość mama w lodówce już trzymała sernik na zimno. Raz był to klasyczny sernik a innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały to klasyczny sernik na zimno. Składniki: SPÓD CIASTA 1/4 kostki Palma firmy Bielmar 3/4 szklanki mąki pszennej

Kuchnia w oparach
Ciasto Stefanka 176

sody.   masa grysikowa:  500 ml mleka, 4 łyżki kaszy manny, 200 g masła, 1/4 szklanki cukru. polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady, 30 g masła. dodatkowo: 400 g powideł śliwkowych. Przygotowanie:     Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na stolnicy. Dzielimy je na 3 części i wyklejamy 3 blaszki o takiej samej wielkości, wcześniej wyłożona papierem

Aga w kuchni
Fale Dunaju z jabłkami skąpanymi w kremie budyniowym 270

Fale Dunaju to ciasto, które ma wiele wersji. Zazwyczaj jednak jest ono z owocami, kremem budyniowym i obowiązkowo z polewą czekoladową :) Przepis na moje Fale Dunaju moja mama dostała od jednej cioci. Mamy go już długie lata i nikt nie wyobraża sobie robić go na inny sposób, chociaż ja na pewno spróbuję, spróbuję mimo, że jest bardzo dobry :) Ciasto

Smakowy Raj

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję