Uwielbiam murzynki. Robię je na bazie mleka.Tym razem w kuchni powstało ciasto bez laktozy z dużą ilością posiekanych orzechów włoskich i ziemnych. Oblane gorzką czekoladą przypadnie
ChilliJemyMyślę, że ciasto czekoladowe z gruszkami jest prawdziwym poprawiaczem humoru. Smakuje bajecznie i gdybym nie musiała pilnować kalorii to byłoby częściej pieczone w moim domu. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieWiecie, że serniki i ciasta ucierane to zdecydowanie moje ulubione wypieki. Głowa pęka mi od pomysłów na nie i pewnie z chęcią cały blog zapchała bym
Ostra na SłodkoDuża, podzielna porcja pysznego ciasta kakaowego, przygotowanego na herbatnikach, przełożonych krem budyniowym i dżemem porzeczkowym. Ciasto smakuje najlepiej po nocy spędzonej w lodówce, kiedy wszystko dokładnie
Słodko-Słony Świat Ilonyubić mikserem, na puszystą masę. Cieniutkim strumieniem wlewać ciepła masę czekoladową i zmiksować do połączenia. Dodać przesianą mąkę i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać czekoladowe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 25 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika. Lekko przestudzić. Następnie formę owinąć szczelnie folią aluminiową
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBabka cynamonowa nieodłącznie kojarzy mi się z zimą. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii. Jest to ciasto proste i szybkie w wykonaniu. Babka cynamonowa należy do ciast
Ciasta z tradycjamiBabka cynamonowa nieodłącznie kojarzy mi się z zimą. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii. Jest to ciasto proste i szybkie w wykonaniu. Babka cynamonowa należy do ciast
Ciasta z tradycjamidługiej przerwie, zapraszam na szybkie i mocno czekoladowe ciasto z gruszkami. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu :) SKŁADNIKI: 3 jajka 1 1/3 szkl mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady z nutą pomarańczy (roztopionej) 1/4 szkl oleju 1/4 szkl cukru 1/3 szkl mleka szczypta soli 4 gruszki cukier puder A jak to zrobić
Kuchnia w opałachMasz nietolerancję na kakao a marzysz o cieście czekoladowym? Nie musisz sobie tego odmawiać. Na sklepowych półkach znajdziesz odpowiednik kakao czyli karob. Najczęściej występuje w postaci sproszkowanego jasno brązowego proszku często mylony właśnie z kakao. Karob to nic innego jak chlebek świętojański. Wykorzystywany jest do deserów , do przygotowania napojów, w medycynie, w przemyśle kosmetycznym. Jakie ma właściwości odżywcze? Ma mniej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!serkiem waniliowym. Wszystko zależy od tego jakiej formy do pieczenia użyjesz. To jedno z moich ulubionych ciasto, które zawsze się udaje. Czasem wypieram je nawet zamiast rewelacyjnego przepisu na ciasto czekoladowe z jabłkami i orzechami
AniaGotuje.plNapiszę tak... myślałam, że brownie z ciecierzycy , które publikowałam w listopadzie to najlepsze zdrowe brownie jakie jadłam! Jednak teraz to mam już jeden wielki mętlik w
Nastoletnie Wypiekanie