ciasta czekoladowe - 15588 przepisów (strona:161/1040)

Tort czekoladowo truskawkowy - 3 urodziny bloga 162

częściej zamieszczać nowe wpisy. Ten przepis trochę sobie czekał na publikację, bo zapomniałam o nim całkowicie i dopiero przeglądając zdjęcia się na niego natknęłam. To propozycja dla miłośników wilgotnego czekoladowego ciasta i kremu truskawkowego, moi domownicy byli nim zachwyceni więc może i Wy się skusicie? Składniki: 6 jaj 300 ml mleka 250 ml oleju 1 i 1/2 szklanki cukru

Cynamonowe szczęście
SURÓWKA Z BURAKIEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 223

buraki, ale ostatnio ich smak wyjątkowo za mną chodzi, co dzień jem kilka sztuk i ciągle mi mało ;) Lubię buraki pieczone, w zupie, na surowo, ukiszone, na słodko w ciastach czekoladowych... Dziś moja propozycja to sałatka. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 1374

6+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto bez pieczenia na herbatnikach i masie z kaszy manny. Składniki 3 podwójne opakowania herbatników 1 litr mleka

PysiaGotuje.pl
GALETTE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KREMEM PIERNIKOWYM I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Z ARONIĄ 154

Ostatnio pokazywałam Wam fajny przepis na wytrawne ciasto francuskie. Dziś przyszła pora na jego słodką wersję! Połączenie niesamowicie chrupiącego ciasta francuskiego ze słodkim kremem piernikowym i

Ostra na Słodko
Scandinavian Love Fika, czyli warsztaty o szwedzkich przekąskach z Electrolux i Ikea 156

raków, ponieważ akurat następnego dnia w Szwecji przypadało Święto Raka. Do tego oczywiście schłodzone białe wino ! W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Kanelbullar, czyli bułeczki cynamonowe z kardamonem Kladdkaka, czyli szybkie ciasto czekoladowe z bitą śmietaną  Toast Skagen, czyli klasyczny sandwich z białego chleba tostowego z krewetkami zimnowodnymi Roastbeef podany na chrupkim chlebie z marynowanymi burakami i BIO kiełkami Hitem warsztatów

Kulinarne przygody Gatity
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 158

Witajcie, dzisiejsza propozycja to bezglutenowa rolada z nadzieniem czekoladowym a raczej daktylowym kremem czekoladowym. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej (miałam obawy, czy zwinie się w rulon - jednak udało się bez problemu). Bez mleka i białego cukru. Lekka i puszysta:) Wykonana w formie o wymiarach 24 x 24 cm. Idealna do weekendowej herbatki:) Spróbujcie koniecznie;) Składniki  Ciasto

Health-Fit-Life
Ciasto z malinami i kremem z nutelli 158

urodziny mojego narzeczonego zrobiłam, czekoladowe ciasto z malinami z dodatkiem orzechów laskowych. Połączenie czekolady z malinami to po prostu strzał w dziesiątkę i ciasto bardzo smakowało gościom.  Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki orzechów laskowych 4 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Krem: 5 łyżek nutelli 100 g czekolady 300 g malin do dekoracji szklanka

Delusional Trine
Konfitura wiśniowa 274

Konfitura wiśniowa – Dzisiaj zapraszam na jeden z moich ulubionych, letnich przetworów konfiturę wiśniową. Jest bardzo słodka i smaczna. Stanowi wspaniały dodatek do ciast i kremów, szczególnie polecam ją do ciast czekoladowych. Zimą jest przyjemnym dodatkiem do śniadania i kawy, uwielbiam! Ja konfiturę gotuję dosyć długo, aż troszkę zbrązowieje i będzie miała delikatny karmelowy posmak. Owoce w konfiturze powinny być

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z masą porzeczkową 188

mlecznej 50 ml mleka 10 dkg mąki 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej masa … Czytaj dalej Ciasto czekoladowe z masą porzeczkową

czarrna od kuchni
Jan Niezbędny 221

Ostatni produkt to okrągły papier do wypieków. Jest specjalnie nacinany aby dopasować go do do tortownic o średnicach 26- 30 cm. Dzięki niemu upiekłam doskonały biszkopt, z którego przygotowałam ciasto czekoladowe z truskawkami .   Na stronie janniezbedny.pl znajdziecie mnóstwo przydatnych porad i ciekawych przepisów a wszystkie moje propozycje tutaj . Myślę, że każda Pani Domu powinna zaprosić do swojej kuchni Janka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
CIASTO FASOLOWE 125

Mega czekoladowe ciasto bez mąki i cukru, z białą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak.      SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku

słodki bratek
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 179

Wczoraj pokazałam Wam przepis na smażonego na głębokim oleju pysznego kalafiorowego „kurczka” . A dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Brownie - pyszne ciasto mocno czekoladowe 220

Dziś pokażę Wam prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto. Idealnie sprawdzi się do kawy. Jeszcze bardziej posmakuje z lodami! Nie dość, że robi się je szybko to jeszcze szybciej znika! Z wyglądu przypomina zakalec, ale nie. Nie tym razem :). Ciasto wygląda tak, ponieważ ciasto od roztopionej czekolady jest lekko wilgotne w środku. Zapraszam !  Składniki: 100g gorzkiej czekolady 200g mlecznej

Gotuj z Mąką
Domowy sos waniliowy 331

budyniu czy galaretki. Świetnie komponuje się z owocami, zarówno świeżymi jak i pieczonymi. Taki sos waniliowy podaję oddzielnie, w dzbanuszku, i każdy może sobie polać nim deser czy kawałek czekoladowego ciasta , jeśli tylko chce. Jego kremowa i jednocześnie płynna konsystencja jest bardzo przyjemnym akcentem i urozmaiceniem deseru. A zrobienie takiego sosu to nic trudnego o czym zaraz się przekonacie. Gotowy

Smaczna Pyza
Ciasto czekoladowe z gruszkami i żurawiną 104

ciasta, dodać odcedzoną żurawinę. Delikatnie połączyć z ciastem. Masę przelać do foremki (przepis jest na małą foremkę keksową, 16cm), piec w 170C do „suchego patyczka”. Artykuł Ciasto czekoladowe z gruszkami i żurawiną pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia