Wczoraj pokazałam Wam przepis na smażonego na głębokim oleju pysznego kalafiorowego „kurczka” . A dzisiaj dla zbalansowania poziomu cholesterolu proponuję proste, ale pyszniutkie czekoladowo-kokosowe ciasto bez oleju! Nie wierzycie, że to połączenie jest możliwe? Sami wypróbujcie Składniki (21 cm x 21 cm): Suche składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plDziś pokażę Wam prosty przepis na pyszne czekoladowe ciasto. Idealnie sprawdzi się do kawy. Jeszcze bardziej posmakuje z lodami! Nie dość, że robi się je szybko to jeszcze szybciej znika! Z wyglądu przypomina zakalec, ale nie. Nie tym razem :). Ciasto wygląda tak, ponieważ ciasto od roztopionej czekolady jest lekko wilgotne w środku. Zapraszam ! Składniki: 100g gorzkiej czekolady 200g mlecznej
Gotuj z Mąkąbudyniu czy galaretki. Świetnie komponuje się z owocami, zarówno świeżymi jak i pieczonymi. Taki sos waniliowy podaję oddzielnie, w dzbanuszku, i każdy może sobie polać nim deser czy kawałek czekoladowego ciasta , jeśli tylko chce. Jego kremowa i jednocześnie płynna konsystencja jest bardzo przyjemnym akcentem i urozmaiceniem deseru. A zrobienie takiego sosu to nic trudnego o czym zaraz się przekonacie. Gotowy
Smaczna Pyzaciasta, dodać odcedzoną żurawinę. Delikatnie połączyć z ciastem. Masę przelać do foremki (przepis jest na małą foremkę keksową, 16cm), piec w 170C do „suchego patyczka”. Artykuł Ciasto czekoladowe z gruszkami i żurawiną pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaPrzestudzone ciasto ponakłuwać z wierzchu widelcem lub wykałaczką. Udekorować polewą, a gdy lekko przestygnie posypać pozostałymi orzechami i migdałami. Ciasto jest przepyszne! /zmodyfikowany przeze mnie przepis rodzinny/ Artykuł Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDelikatny biszkopt, masa kokosowa i polewa czekoladowa. Ciasto pyszne, ale bardzo delikatne. Trzeba uważać przy krojeniu. Jeśli ktoś lubi kokos to polecam :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na puszystą masę, ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę z proszkiem
Agusiowe smakołykiręką. Efekt? Jak dla mnie rewelacja. Oczywiście jak przystało na ciasto bezglutenowe, jest dość kruche – w środku mięciutkie, a z zewnątrz Continue Reading Artykuł Ekspresowe ciasto czekoladowe, bezglutenowe pochodzi z serwisu Głodni Wrażeń
Głodni Wrażeń - fit przepisyKrólowa serników znów wkroczyła do akcji! Dziś mam dla Was kolejne cudo bez pieczenia. Tym razem zapraszam na genialny Sernik Straciatella. Biszkopty pokryte lekkim, delikatnym kremem
Ostra na SłodkoŻe serniki robię genialne to już wiecie, a że brownie wspominałam? Tak, tak! Znam niezawodny przepis na najlepsze brownie na świecie! Idealnie wilgotne, delikatne, no i
Ostra na SłodkoCisto Kinder Bueno dzisiaj w wersji bez pieczenia, połączenie masy kajmakowej z herbatnikami i pysznym kremem Kinder Bueno. Przygotowuje się je szybko i smakuje wyśmienicie. Na
Kulinarne Fantazje MarioliWielokrotnie pisałam Wam na blogu albo na swoim facebooku, że kocham ( kocham ponad życie! ) wszelkiego rodzaju bakalie. Już od czasów gimnazjum codziennie na śniadanie zjadam pełną
Ostra na SłodkoBrownie z białą czekoladą tzw. blondies to ciasto czekoladowej z dużą ilością białej czekolady. Słodkie i wilgotne. Brzmi dobrze prawda? Tak jak brzmi... The post Brownie z białą czekoladą czyli blondies appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comuwielbiam musli. Idealne na śniadanie z odrobiną naturalnego jogurtu, wspaniały dodatek do pieczonych owsianek, pyszne uzupełnienie do lekkich deserów, aż w końcu przysłowiowa „kropka nad i” do ciast (czekoladowa polewa a na niej wspaniała struktura musli, po prostu nie sposób się nie zakochać). Musli lubię też jeść od tak po prostu z miseczki jako zdrowa przekąska do ulubionego
Słodkie okruszkiDziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarniewzięły blogerki z Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej : Marta , Edyta , Dorota , Marlena i Magda . Stoiska dziewczyn kusiły pysznościami, można było znaleźć tu m.in. burgery, tarty i tartaletki, rogale, muffinki, ciasteczka, czekoladowe ciasta, sernik. Ja na tę okazję przygotowałam kilka dań wytrawnych: tarta wytrawna z warzywami (cukinią, pomidorkami, serem feta) mini ptysie z serkiem łososiowym roladki z grillowanej cukinii nadziewane ziołowym twarożkiem
Obiad gotowy