Ciasto czekoladowe z cukinią Wilgotne, gęste, zdrowe i pyszne! Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 gorzkie czekolady najlepiej powyżej 70% - 200g jogurtu naturalnego - 100g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - 1/2 szklanki mąki kokosowej - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 2 łyżki miodu - 1 dojrzały banan - 5 jaj Sposób przygotowania: - masło rozpuść w rondelku
MintTasteTematu babki ciąg dalszy. Tym razem na warsztat poszła pyszna i bardzo, bardzo wilgotna babka serowa. Przepis łatwy i prosty. Babka serowa przez długi czas zachowuje
Ciasta z tradycjamiKolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna
Ostra na Słodkotakie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do KuchniOd 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoBrownie... pyszne, mocno czekoladowe ciasto, któremu nie można się oprzeć. Tym razem postanowiłam zrobić w formie ciastek, aby były bardziej poręczne i można było je zabrać ze sobą na wynos. Dodatkowo dodałam połówki czereśni i kawałki mlecznej czekolady, aby wzbogacić ich smak oraz uatrakcyjnić wygląd 😉 Wilgotne i ciężkie ciastka o intensywnym smaku gorzkiej czekolady, przełamane słodką mleczną czekoladą oraz czereśniami
Kuchnia MagdaLenyopakowaniu, z którego będziemy je nakładać łyżką do lodów. Jeśli lubicie niecodzienne smaki, to będzie smak waszych wakacji. Jeśli spodoba się Wam połączenie pikantnego ze słodkim spróbujcie też koniecznie ciasta czekoladowego z pomidorami i chili i czy piernika z przyprawą ras el hanout . Składniki na 6 porcji: 2 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki zielonego tabasco pół
Ugotowane pozamiatanepołączenia. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę masy serowej, energicznie mieszamy, a następnie tak zaprawioną żelatynę dodajemy do reszty masy. Ponownie krótko miksujemy (masa powinna dość szybko stężeć). Ciasto czekoladowe smarujemy połową masy serowej. Ostrożnie wykładamy na nią stężałą galaretkę. Przykrywamy resztą masy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy
Smaki Na TalerzuCiasto "Pijak " to jedno z tych ciast, które zawsze się udają i są pewniakami na imprezach. Jest to puszysty biszkopt nasączony wiśniówką i dżemem wiśniowym
Ciasta z tradycjami