ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:817/2544)

Ciasto Pofalowane Z Rabarbarem 140

ciasto ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 160 g masła 130 g cukru 4 jajka kl L esencja waniliowa 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z malutkim czubkiem 3 czubate łyżeczki kakao 4 łyżki mleka masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g 2 i 1/2 łyżki cukru(...)żelatyny + 15 ml zimnej wody dodatkowo: 3-4 łodygi rabarbaru wiórki kokosowe do obsypania po wierzchu (nie konieczne) Ciasto 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i esencję waniliową. Mieszamy całość do połączenia się składników. 2. Następnie dzielimy ciasto na 1/3 i 2/3. Większą

Gotowanie...to proste !
Babeczki Eton Mess z porzeczkami 100

niczym farba. Ta lepka papka owocowa nie tylko przyjemnie barwi ciasto, ale nadaje mu też kwaskowatego posmaku. Śnieżnobiałe bezy nadają babeczkom tekstualności dzięki swojej chrupiące skorupkę, a ciągnący środek przyjemnie skleja zęby.  Babeczki podajemy w temperaturze pokojowej, bo krem zastyga mocno w lodówce, dodatkowo oprószając je kawałeczkami bezy i dekorując lepkim musem. Ten ekstremalnie słodki bałagan finalnie prowadzi(...)dodajemy ok 3-4 łyżek musu porzeczkowego, nie mieszamy dokładnie, mają pozostać smugi musu w cieście, najlepiej zrobić tylko kilka ruchów łyżką 6. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, foremki do babeczek wypełniamy papilotkami, za pomocą dwóch łyżek nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i pieczemy ok 20 min, studzimy na kratce 7. Krem - miękkie masło miksujemy ok 7 minut mikserem

Słodki Kompromis
Murzynek bez jajek 206

Znów deficyt składników.. jak to u mnie :) Brakło proszku do pieczenia, margaryny to już standardowo nie ma. Dziś murzynek na sodzie oczyszczonej, oleju i occie bez jajek.  Trochę oryginalnie nie sądzicie? A i tak szybko i prosto :) Pierwsza pozycja z Googli i mamy przepis od Kristi, który poleca sporo osób . Składniki: 2 szklanki cukru 3 szklanki(...)wanilię. Mieszaj łyżką do uzyskania gładkiej masy. Wlej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą blachy. Piecz przez ok. 50-60 min (do tzw. suchego patyczka, gdy wykałaczka wetknięta w ciasto będzie czysta). Mam piekarnik gazowy i u mnie czas pieczenia z reguły jest dłuższy niż w elektrycznych. Nie mam też termoobiegu. Jeśli nie chcecie zakalca typu brownie

W kuchni bez szafek
Czekoladowy tort fasolowy 203

potrzebuje nasączenia, bez grama mąki - idealne dla osób na diecie bezglutenowej, i co najważniejsze: jest przepyszne :) Fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Z resztą przekonajcie się sami :) Składniki: Ciasto: 2 puszki po 400 g czerwonej fasoli 10 jajek 200 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 12 łyżek gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie: bezglutenowego) łyżeczka sody Masa(...)jajek, wsypać cukier i zmiksować. Masło ubić mikserem i dodawać po jednym resztę jajek. Kakao wymieszać z sodą oraz proszkiem do pieczenia i dodać do masła. Wymieszać. Następnie dodać do tego masę fasolową i ponownie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy o śr. 24-26 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 165 °C przez 40-55 minut przy

Domowa Cookierenka Agi
Śmietankowa chmurka z borówkami 150

masy stopniowo przesiałam  mąkę powoli i delikatnie wymieszałam tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelałam na blaszkę o wym. 26/36 cm wyłożoną wcześniej (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawiłam do wy stygnięcia.  500 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe(...)stężenia. W tym czasie przygotowałam niebieską galaretkę rozpuszczając ją w dwóch szklankach wrzątku. Tężejącą galaretkę wylałam na masę śmietanową i ponownie wstawiłam do lodówki. Po 2-3 godzinach ciasto jest gotowe i można się delektować. Polecam również Błękitne ciasto z borówkami http://elka72.bloog.pl/id,342010221,title,Blekitne-ciasto-z-borowkami,index.ht

Kolorowa kuchnia Elki
Murzynek 69

najbardziej klasyczne ciasto cytrynowe, pyszne w smaku, z naturalnym aromatem cytryny. Takie ciasta domowe kochają wszyscy i coraz częściej do nich wracają, nie ma to bowiem lepszej słodyczy niż domowe ciasto do kawy czy herbaty. Zapraszam zatem na ten przepis  A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik(...)maśle cukier, tak aby masa była gładka bez grudek. Masę wystudź a następnie odłóż porcję mniej więcej równą połowie szklanki, aby polać nią ciasto po upieczeniu. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z szczyptą soli na sztywną pianę i odstaw. Do drugiej miski dodaj mąkę, żółtka, wystudzoną masę kakaową, proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj za pomocą łyżki

nietylkopasta.pl
Zdrowe ciasteczka dla dzieci 210

połówki dobrze umytej (można też ją sparzyć) pomarańczy. Zagniatamy ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Masło w cieście powinno dobrze się schłodzić i nieco stwardnieć, wtedy łatwiej będzie rozwałkować ciasto bez używania dużej ilości mąki. Moje ciasto po schłodzeniu w lodówce wciąż jeszcze się kleiło dlatego postanowiłam rozwałkować(...)między dwoma kawałkami folii (można też użyć do tego papieru do pieczenia), dzięki temu, nie trzeba używać dużej ilości mąki do podsypywania. Jeśli jednak nie macie na to ochoty (lub czasu) ciasteczka można po prostu uformować w dłoniach i lekko rozpłaszczyć na blaszce – będą na pewno tak samo dobre. Ciasteczka pieczmy około 7 minut lub do czasu, kiedy

Ciastkozercy
Sernik chałwowy z solonym karmelem - dla gości jak znalazł 265

Słodkości się zachciało, a że sernik to mój numer jeden, jeśli chodzi o ciasta , bez wahania uznałam, iż warto uraczyć nim najbliższych. Wersja nieco odmieniona z chałwą i solonym karmelem. Od dziś chyba moja ulubiona ;)  Zapraszam, pieczcie i smakujcie! Sernik chałwowy z solonym karmelem Czego będziemy potrzebować?  - 800g twarogu 3-krotnie mielonego (u mnie w kostkach(...)Przelewamy masę do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką (bądź wyłożoną papierem do pieczenia). Ja używam formy o wymiarach 23 cm średnicy (tortownica okrągła). Pieczemy przez 90 minut w 175-180 stopniach C.  4. Po upieczeniu studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Gdy ciasto będzie już zimne wkładamy na 10 do 12 godzin do lodówki.  5. Solonym karmelem

Sajkofanka smaku
Gryczane placuszki z łuską gryczaną 113

łyżki łuski gryczanej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  150 ml mleka  1/2 banana  1 jajko Dodatkowo:  miód, owoce do podania Przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem. Jajko roztrzepać w misce, dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło z ulubionymi

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto metrowiec super przepis :-) 844

pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody CIASTO CIEMNE -4 jajka -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki cukru -1 szklanka i 1 kopiasta łyżka mąki pszennej tortowej -1 łyżka kakao -8 łyżek oleju -8 łyżek wody MASA -3,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1,5 łyżki mąki pszennej(...)masła -4 łyżki mleka DODATKOWO  100g zmielonych orzechów włoskich Przygotowanie metrowca rozpoczynamy od ciasta białego i ciemnego. Keksówkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy przesianą  mąkę oraz proszek do pieczenia, miksujemy-ciasto orbi się gęste.  Dodajemy 8 łyżek wody i 8 łyżek oleju -miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 64

u00f3wka","szpinak","runo le\u015bne","ciasto runo le\u015bne","le\u015bny mech","ciasto le\u015bny miech","ciasto szpinakowe","biszkopt szpinakowy","biszkopt ze szpinakiem","placek ze szpinakiem i kranatem","ciasto z kremem \u015bmietankowym"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2022-02-23T12:52:56+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield(...)bez opcji termoobiegu), piecz 25 - 30 minut. Upieczony biszkopt pozostaw do ca\u0142kowitego wystudzenia.","text":"Mas\u0119 szpinakow\u0105 przelej na du\u017c\u0105 tortownic\u0119 o \u015brednicy 26 - 28 centymetr\u00f3w wy\u0142o\u017con\u0105 papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni (grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142, bez opcji termoobiegu), piecz

ProstePesto.pl
DOMOWE BISZKOPCIKI, BISZKOPTY NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 221

mąkę ryżową zamieniłam na ziemniaczaną, ciasto przygotowałam także gęściejsze, nie rozlewało się tak na blaszce, stąd mniejszy rozmiar gotowych biszkoptów. Ja potrzebowałam biszkopty do sernika, ale świetnie sprawdzą się jako przekąska dla dzieci. Z podanych ilości wyszło mi coś ok.50 ciastek. Są bez dodatku cukru, bez pszenicy, bez proszku do pieczenia i bez laktozy. Składniki(...)każdym dodaniu dokładnie ubijamy. Na końcu dodajemy partiami wymieszane mąki i delikatnie mieszamy. Najlepiej ręcznie, ale można również mikserem, na niskich obrotach. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce ciasta, robimy kleksiki, w małych odstępach, (ciasto jest dość gęste, więc się nie rozlewają). Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150*C i pieczemy ok.12-15 minut, do lekkiego

Smaczne Zdrowe
Serowe serduszka 57

To propozycja łączona – trochę karnawału i pierwsze myśli o Walentynkach Serowe serduszka są puszyste, smaczne i świetnie komponują się popołudniową herbatą lub kawą. Przepis „wykopałam” ze

Słodki sentyment
Nadziana babka drożdżowa z kruszonką cynamonową 185

przerwy, bułeczki „przytulą się” podczas pieczenia .   B lachę z ciastem przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Po tym czasie całość obsypać twardą i zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić

Grunt to przepis!
Sernik z malinami 66

sekundowych . Wsypać mąkę, dodać skórkę z cytryny i wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Bardzo delikatnie wmieszać maliny łyżką, zostawiając kilka do dekoracji upieczonego sernika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku będzie się delikatnie ruszał przy dotknięciu palcem (może się wydawać lekko płynny) . Wyciągnąć

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania