ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:823/2544)

Mazurek kajmakowy 565

wcześniej bez obawy, że zepsuje się do Świąt. Wystarczy tylko przechować go w folii, by się nie wysuszył. Składniki : porcja ciasta kruchego na mazurki (u mnie według tego przepisu - klik! ) 0,5 kg krówek 1/2-3/4 szklanki mleka migdały do dekoracji Z ciasta kruchego przygotować blat z rantem. Wstawić formę ze spodem na mazurek do zimnego piekarnika. Piec 15 minut

Weekendy w domu i ogrodzie
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 116

ciasta drożdżowego, Ciasto należy ugniatać mikserem przez około 5 minut, jeśli wygniatasz je ręcznie przedłuż to o kilka minut, aż będzie elastyczne. Na stolnice wysyp odrobinę mąki, by łatwiej uformować kulę. Przełóż ją do miski, przykryj ponownie ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 60 minut, do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. Jak ciasto będzie już(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie pasztecików drożdżowych z pieczarkami Ułóż na blaszce z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia jeden obok drugiego z zachowaniem odstępu, ponieważ paszteciki jeszcze urosną. Pozostaw na 15 minut przykryte ściereczką, by jeszcze podrosły, Piekarnik nagrzej do 210 stopni C na programie góra – dół bez termoobiegu. Piecz paszteciki drożdżowe z pieczarkami przez około

To Musisz Wiedzieć
PSZCZÓŁKA 162

Składniki: Ciasto: 20 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 50 gad mąki pszennej  8 łyżek mleka 4 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego Masa kokosowa: 25 dag wiórków kokosowych 10 dag margaryny 3/4 szklanki cukru kryształ 6 łyżek mleka Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru kryształ 1 mostka margaryny(...)wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Następnie masę kokosową zagotować rumieniąc ją na złoty kolor. Pamiętając, aby od czasu do czasu mieszać, by nam nie przywarło do spodu. Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijać do momentu zbielenia jajek. Potem dodać roztopioną margarynę, wymieszać. Dodać mleko ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę

Ciastka - domowe słodkości
Sernik łaciata krówka 57

pieczenia 100g masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka gęstej śmietany Masa serowo-kajmakowa: 1 kg dobrego sera z wiaderka 5 jajek 200 g śmietany kremówki 1/2 puszki kajmaku (u mnie puszka 510 g) 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 1/2 szklanki cukru Wierzch: 1/2 puszki kajmaku płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić godzinę(...)serową, a na koniec dodać ubite białka. Masę podzielić na dwie części. Jedną część pozostawić bez dodatków, a do drugiej dodać kajmak i budyń czekoladowy (proszek). Wymieszać. 3. Na podpieczony spód dodawać na zmianę ciasto serowe jasne i ciemne.  4. Ciasto piec w 160*C przez 1 godzinę. Wystudzić w zamkniętym piekarniku.  5. Całkowicie wystudzony sernik posmarować

Kuchnia domowa Ani
Kruche babeczki z kajmakiem i budyniem 126

ciasto kruche umieściłam w misce i zagniotłam z nich dość szybko jednolite ciasto. W razie potrzeby można podsypać odrobiną mąki żeby się nie kleiło. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam w lodówce przez około godzinę. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinałam szklanką kółka i wylepiałam nimi foremki do babeczek. Ciasto(...)wylepieniu nakłuwałam widelcem. Tak przygotowane foremki z babeczkami ustawiłam na blaszce i wstawiłam do piekarnika. Piekłam je ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu babeczki wyjęłam na metalową kratkę, przestudziłam, a następnie wyjęłam z foremek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier. Mieszankę wlałam na gotujące się mleko

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Kokosowe Bounty 609

YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowe Bounty Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g jasnego brązowego cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju Do nasączenia: 110-120ml wody 2 łyżki soku z cytryny(...)masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 4. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 5. Ostygnięty biszkopt wyjąć

Mała Cukierenka
Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru, bez glutenu) 114

twarogu i gęsty jogurt naturalny. Dzięki dodatkowi liofilizowanych malin sernik nie jest mdły, a idealnie kremowy i delikatnie słodki. Skusicie się? Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru, bez glutenu) foremka 20 x 25 cm 400 g serka kremowego 250 g twarogu półtłustego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 4 jajka 1 budyń śmietankowy (64 g) 20 g liofilizowanych(...)Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać około połowę masy sernikowej. Do drugiej części dodać zmielone na puder maliny i rozlać po białej warstwie ciasta. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach (jeśli za bardzo się zrumieni, przykryć wierzch folią aluminiową i piec do końca pod przykryciem). Artykuł Lekki sernik malinowy na mleku (bez cukru

Fitkot
Ciasteczka marcepanowe z galaretką 149

książeczki wydawnictwa Happy Books z serii Essen&Genießen pt: "Plätzchen", notabene kupionej w lutym za 1 €! ;) Składniki: 250 g mąki 50 g mielonych migdałów bez skórki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g miękkiego masła 100 g cukru  50 g masy marcepanowej 1 jajko  Ozdobny brzeżek z marcepanu: 250 g masy marcepanowej 1 jajko(...)rękach. Wyrobić szybko gładkie ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić przez 2 h w lodówce. 2. W tym czasie wymieszać za pomocą miksera pozostały marcepan z jajkiem i cukrem na masę bez grudek, następnie przełożyć ją do rękawa cukierniczego z szeroką, ząbkowaną końcówką. 3. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Połowę ciasta pozostawić w lodówce,  drugą rozwałkować

Kuchnia Prezydentowej
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 268

Wszystkie składniki na ciasto wymieszać dokładnie na gładką masę. Można użyć blendera lub miksera. Formę o średnicy ok 22 cm dokładnie wylepić gotowym ciastem dociskając je do spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepioną formę umieścić(...)minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez 15 minut do uzyskania złocistego koloru na brzegach. Mięso zmielić lub użyć gotowego. Następnie rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim mięso z dodatkiem ulubionych przypraw, poza solą. Gdy mięso będzie podsmażone dodać sól oraz przecier pomidorowy tak aby farsz nie miał zbyt dużo wody. Gotować bez przykrycia do odparowania wody

Ola la LCHF
Rogaliki z 3 składników 76

miski włóż twaróg, rozdrobnij dokładnie widelcem, dodaj cukier z wanilią oraz żółtko. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na bok. Ciasto wyjmij z lodówki, podziel je na 3 części. Każdą część wyrób na kształt kuli i rozwałkuj na stolnicy podsypując mąką. Przetnij ciasto na pół, następnie znów na pół, tak by powstały cztery duże trójkąty, następnie każdy trójkąt przetnij ponownie na pół, tworząc(...)końcu wywiń oba wystające końce ku dołowi nadając kształt rogalika. Postępuj tak z resztą ciasta. Rogaliki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdego posmaruj roztrzepanym jajkiem. Polecam użyć do tego silikonowego pędzelka. Piekarnik nagrzej do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Rogaliki wstaw na środkową półkę piekarnika i piecz około

Zasmakuj Kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI 155

pieczenia 70 g kakao 300 g cukru ziarenka wyłuskane z laski wanilii POLEWA 100 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka oleju np. kokosowego WYKONANIE CIASTO : Formę keksową o średnicy 9x27 cm o pojemności 2 l. dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Piekarnik nagrzewamy do 160 ℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Buraki(...)miksera. Miksujemy stopniowo dodając po jednym jajku. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dosypujemy cukier, dokładnie mieszamy. Dodajemy masę buraczaną i delikatnie i krótko mieszamy. Tylko do połączenia składników. Przekładamy do formy i pieczemy 60 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie na około 30 minut do lekkiego przestygnięcia.  Ostrożnie

cool and minty
Najłatwiejsze ciasto jogurtowe z owocami 204

trudząc się jakoś specjalnie i nie brudząc miksera? Upiec ciasto jogurtowe, które jest spełnieniem marzeń każdego leniwego łakomczucha. Pyszne bez dodatków, wspaniałe z owocami! Składniki (mała blaszka): pół szklanki jogurtu naturalnego pół szklanki oleju szklanka cukru pudru 1.5 szklanki mąki 2 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia + szklanka dowolnych owoców (u mnie gruszki w syropie

sama złodycz
Kruche ciasteczka pomarańczowe czyli kuchnia z Zielonego Wzgórza 173

również miejscem spotkań z rodziną i  znajomymi. Zaczynając od codziennych posiłków i wypiekanym w domu chlebie Bostońskim po pyszne obiady na które serwowany był dorsz w cieściepieczone ziemniaki oraz jagnięcina w potrawce na specjalne okazję. Ja dzisiaj skupię się na podwieczorkach przy herbacie, na które Ania często zapraszała swoją najlepsza koleżankę Dianę. Najważniejsze na herbatkowych spotkaniach były(...)pomarańczy bez białego albedo, dodajemy wyciśnięty sok z połowy pomarańczy. Dodajemy pozostałe składniki, (ilość mąki zależy od jej rodzaju, czasem potrzeba jej więcej, a czasem mniej), ważne aby ciasto było elastyczne, gładkie i nie przywierało do rąk. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki na 2 godziny, następnie wałkujemy, kroimy na paski i wyplatamy kratkę, szklanką wycinamy okrągłe ciasteczka. Piec

Apetyczna babeczka
Mini serniczki z galaretką 55

Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości albo domowników nietypowym deserem, Smok poleca przepyszne mini serniczki z galaretką. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania