ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:815/2544)

Prawie Pavlova 173

raczej wariacja na temat . Zainspirował mnie przepis na krem z gazetki Pieczenie jest proste , nr 2/2014. Rabarbar z dodatkiem ajerkoniaku? To musiało być pyszne! W oryginale kremem napełniono rożki z ciasta francuskiego; ja nie mam odpowiednich foremek, ale kremu chciałam spróbować. Pomyślałam sobie, że do słodkiej bezy będzie jak znalazł. I się nie pomyliłam. Wyszedł lekko kwaskowy i świetnie(...)sztywno z cukrem waniliowym dodać ajerkoniak, wymieszać. Dodać rabarbar, delikatnie połączyć. Na paterze ułożyć blat bezy, wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć kolejnym blatem, wyłożyć krem, przykryć bezą, rozsmarować resztę kremu i przycisnąć ostatnim blatem. Wstawić do lodówki. Przed podaniem ubić pozostałą kremówkę, wyłożyć na wierzch ciasta. Udekorować truskawkami. Smacznego! Egzaminy zaliczone. Dwa z trzech. Na wyniki ostatniego będę czekać około trzech

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 220

ulubionymi babeczkami. Gorąco Wam je polecam  SKŁADNIKI  CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 jajko -200g masła lub margaryny -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% NADZIENIE SEROWE -750 sera białego półtłustego -3 jajka -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -150g masła lub margaryny -3/4 szkl(...)pianę i dodajemy do masy serowej. Całość delikatnie mieszamy. Masą serową zapełniamy foremki wyłożone ciastem, można to zrobić np rękawem cukierniczym-wtedy babeczki ładnie wyglądają.  Na górę każdej babeczki dajemy kilka borówek. Babeczki pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni. Ja pod koniec pieczenia włączyłam tylko górne grzanie, by babeczki zbytnio mi się nie przypiekły. Babeczki studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Miękkie ciastka a’la pierniczki 98

mokre składniki, cały czas miksując na małych obrotach (np. hakiem do drożdżowego). Ciasto ma być gęste, na tyle żeby później można je było rozwałkować. Jeżeli jest bardzo mokre, trzeba dodać np. 1 łyżkę maki. Jeżeli nadal jest mokre, można na 30 min schować do lodówki. Ciasto podzielić na 4 części, stolnicę mocno podsypać mąką*, wałek również. Każdą część rozwałkować(...)bez termoobiegu, 165 z termoobiegiem (wtedy można piec dwie blachy na raz). Wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, matą silikonową lub teflonową. Piec 8-10 min w nagrzanym piekarniku do lekko złotego koloru. Gorące pierniki ostrożnie przełożyć na kratkę do całkowitego ostudzenia. Gdy są całkiem zimne, można zacząć dekorować. *jeżeli ciasto Wam się bardzo

moj przepis na
Miękkie ciastka a’la pierniczki 83

mokre składniki, cały czas miksując na małych obrotach (np. hakiem do drożdżowego). Ciasto ma być gęste, na tyle żeby później można je było rozwałkować. Jeżeli jest bardzo mokre, trzeba dodać np. 1 łyżkę maki. Jeżeli nadal jest mokre, można na 30 min schować do lodówki. Ciasto podzielić na 4 części, stolnicę mocno podsypać mąką*, wałek również. Każdą część rozwałkować(...)bez termoobiegu, 165 z termoobiegiem (wtedy można piec dwie blachy na raz). Wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, matą silikonową lub teflonową. Piec 8-10 min w nagrzanym piekarniku do lekko złotego koloru. Gorące pierniki ostrożnie przełożyć na kratkę do całkowitego ostudzenia. Gdy są całkiem zimne, można zacząć dekorować. *jeżeli ciasto Wam się bardzo

moj przepis na
Miękkie ciastka a’la pierniczki 126

bez termoobiegu, 165 z termoobiegiem (wtedy można piec dwie blachy na raz). Wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, matą silikonową lub teflonową. Piec 8-10 min w nagrzanym piekarniku do lekko złotego koloru. Gorące pierniki ostrożnie przełożyć na kratkę do całkowitego ostudzenia. Gdy są całkiem zimne, można zacząć dekorować. *jeżeli ciasto Wam się bardzo

moj przepis na
Miękkie ciastka a’la pierniczki 194

bez termoobiegu, 165 z termoobiegiem (wtedy można piec dwie blachy na raz). Wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, matą silikonową lub teflonową. Piec 8-10 min w nagrzanym piekarniku do lekko złotego koloru. Gorące pierniki ostrożnie przełożyć na kratkę do całkowitego ostudzenia. Gdy są całkiem zimne, można zacząć dekorować. *jeżeli ciasto Wam się bardzo

moj przepis na
Jabłecznik z pianką i chrupiącą orzechową posypką. 142

małej cytryny Pianka: 6 białek, ½ szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru), Dodatkowo: 2 – 3 łyżki bułki tartej, 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i masło dokładnie posiekać. Dodać żółtka oraz jogurt i wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części: 2/3 i 1/3. Większą część wstawić na kilka godzin

Nie tylko w kuchni
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1266

ciasta z lodówki i wyłożyć nim równomiernie blaszkę do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i podpiec ciasto przez około 20 minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą

My simple kitchen
Przekładaniec z kremem budyniowym 127

Składniki: biszkopt: 5 jajek 100 g mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza orzechowa: 5 białek 80 g cukru 240 g

czarrna od kuchni
Rożki waniliowe 142

ostrożnie usuwamy nadmiar ciasta a na koniec wyrównujemy całość specjalną packą  (fot.2) .  Jeżeli takiej foremki nie posiadamy - odrywamy po kawałku ciasta, formujemy z niego wałeczek o średnicy około 1,5 cm, następnie tniemy go na krótsze części i formujemy rogaliki. Wszystkie rogaliki przygotowywane ręcznie bez formy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki umieścić

Świat Ciasta
Zdrowa przekąska - domowe batoniki z orzechów i suszonych owoców 144

Dziś przygotowałam dla Was przepis na domowe batoniki, które robi się prosto i bez pieczenia. Takie batoniki to zdrowa przekąska dla małych i dużych

Chilli Czosnek i Oliwa
Babka piaskowa cytrynowa 187

Wielkanoc bez babki to nie Wielkanoc . Babka być musi no i będzie. Puszysta, pachnąca i słodka. Piekłam już różne babki, ale tym razem proponuję Wam

Smaczna Pyza
Tort owocowy bez pieczenia 127

Dziś mam coś dla tych co z pieczeniem są na bakier. A mianowicie mam pyszny tort bez pieczenia. Co ważne zrobienie go zajmie

Ewa w kuchni
SZARLOTKA POMARAŃCZOWA 153

powstanie drobna kruszonka. Dodajemy jajko i mieszamy do połączenia składników.  Przygotowanym ciastem wylepiamy spód formy, nakłuwamy widelcem i na czas rozgrzewania piekarnika wstawiamy do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do 190℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wkładamy formę ze spodem i pieczemy ok. 20 minut, lub do momentu, gdy wierzch się zrumieni.  JABŁKA obieramy, kroimy

cool and minty
Sernik pieczony z Białymi Michałkami 80

krótko, jedynie do ujednolicenia i połączenia, bez napowietrzania masy serowej. Białe Michałki odpakuj z papierków i posiekaj nożem w drobne wiórki. Przełóż do powyższych składników i wymieszaj już tylko silikonową szpatułką. Masę przelej na stężały ciasteczkowy spód, wygładź jej powierzchnię. Blaszkę z ciastem wstaw do piekarnika na 50 – 60 minut. Podczas pieczenia miej sernik pod kontrolą, jeśli(...)oczywi\u015bcie bez skorupek), skondensowane s\u0142odzone mleczko, m\u0105k\u0119 ziemniaczan\u0105. To zmiksuj na g\u0142adko kr\u00f3tko, jedynie do ujednolicenia i po\u0142\u0105czenia, bez napowietrzania masy serowej.","text":"Do misy miksera prze\u0142\u00f3\u017c: twar\u00f3g mielony z wiaderka, \u015bmietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119, ca\u0142e jajka (oczywi\u015bcie bez skorupek), skondensowane

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania