ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:719/2544)

Francuskie ciasteczka z jagodami Crème brûlée 290

świeże jagody. Nie obyło się też bez karmelizowanego cukru na wierzchu, a wszystko przygotowałam w jadalnych miseczkach, tzn w cieście francuskim :) 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 4 żółtka 4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone ok 1/2 szklanki świeżych jagód cukier brązowy Rozwinąć schłodzone ciasto francuskie i wyciąć z niego kółka. Pełne koła(...)połowie z nich wyciąć mniejsze kółka (ok 6 cm), tak aby powstał pierścień. Delikatnie zwilżyć wodą krawędzie pełnych kół i nałożyć na wierzch pierścień. Ciasto najlepiej wycinać na papierze do pieczenia. Przed pieczeniem schłodzić i zimne wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 15 min, aż się zrumieni. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia

https:KKuchniaMniam
Ciasto mocno bananowe z budyniem słony karmel, skyrem naturalnym i napojem owsianym 133

ciastach z super dodatkami! Budyń o smaku słonego karmelu to rewelacyjny dodatek zamiast mąki, skyr naturalny to doskonałe źródło białka a napój owsiany od Bee.pl alternatywa mleka zwierzęcego! Napój owsiany jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, alternatywą mleka zwierzęcego oraz bogaty w witaminy z grupy B. Składniki: 2 jaja 40g erytrytolu 10ml oleju rzepakowego  250g (2 szt.) dojrzałych bananów bez(...)Dodać olej, rozgniecione banany, budyń oraz napój owsiany. Całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera ręcznego. Na koniec dodać skyr naturalny i wymieszać całość łyżka. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Malinowa rozkosz zwana też chmurką 144

mrożone) - 3 galaretki malinowe - 900ml gorącej wody Na bezę: - 6 białek - 250g cukru drobnego - sok z połowy limonki(ew.cytryny) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (można pominąć) - 50g płatków migdałowych Bezę i kruche  można zrobić dzień przed składaniem ciasta w całość. A idzie to tak. Wszystkie składniki można wyrobić na ciasto robotem lub na blacie. Gdy są już jednolitą masą, którą(...)temperaturze 150 stopni. Po 10 minutach zmniejszam do 130 i piekę następne 30 minut. Potem jeszcze 20 minut w  100 stopniach. Beza powinna zachować jak najbielszy kolor, dlatego cały czas musi być kontrolowana. Będzie wówczas chrupiąca na zewnątrz, a delikatniejsza, ale już dopieczona w środku. Najlepiej upiec bezę dzień wcześniej i pozwolić jej wystygnać w lekko uchylonym piekarniku

I tu będę miała takie te
SERNIK Z JOGURTÓW GRECKICH NA KRUCHYM SPODZIE 824

serową: * 900 g jogurtu greckiego (dałam light) * 2 budynie śmietankowe w proszku (bez dodatku cukru) * pół szklanki cukru * 5 jajek * 2 łyżeczki cukru waniliowego  Wykonanie: Ze wszystkich składników na kruchy spód zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na wielkość formy do pieczenia.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkowane ciasto ułożyć

Zrób to smacznie
Sernik na czekoladowym cieście z truskawkami. 206

wiadereczku ) 5 jajek 12,5 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: około 30 dag świeżych truskawek mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania pozostałych składników. 2. Truskawki: Truskawki(...)przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 4. Przygotowanie do pieczenia: Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na dno skubiemy kawałki schłodzonego ciasta, na ciasto wykładamy równomiernie masę serową, a na koniec pokrojone truskawki. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut do zrumienienia. Upieczony

Izabelawkuchni
SZYBKIE CIASTO MARCHEWKOWO-POMARAŃCZOWE 288

łyżki soku z pomarańczy lub likieru pomarańczowego (Cointreau) 1 łyżka skórki otartej z pomarańczy WYKONANIE CIASTO :Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ bez termoobiegu. Formę z kominem o średnicy 22-23 cm dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce roztrzepujemy jajka z cukrem i roztopionym masłem. Dodajemy startą(...)łyżką. Masę wykładamy do przygotowanej formy i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 30 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy na kratce. LUKIER : cukier puder przesypujemy do miseczki, dodajemy skórkę pomarańczową i ucieramy stopniowo dodając sok z pomarańczy lub likier. Wykładamy na ciasto

cool and minty
Ciastka Bankietowe 213

Jeśli lubicie kawę to z całą odpowiedzialnością mogę polecić Wam ten przepis. Te bankietówki to meganasączone słodkie, deserowe porcje ciasta przełożone dwoma rodzajami kremów( tradycyjny-karpatkowy oraz z chrupkami miodowymi i kakao) oraz dwa rodzaje biszkoptu( tradycyjny i orzechowo-miodowy). Zarówno orzechy jak i chrupki w miodzie dają wrażenie kruchości , tym czasem samo ciasteczko jest niesamowicie nasączone naparem kawowo- alkoholowym(...)sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i ubijamy na sztywną bezę. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni . Studzimy. Foremką wycinamy kształty odpowiednie do formy bankietowej. Składniki na ciasto orzechowe: 250 g drobno krojonych orzechów włoskich

Domowe ciasta
Pan de mie (chleb tostowy) w lutowej piekarni 126

masło. Kolejny listek dodawać po wmieszaniu poprzedniego.  Zeskrob ciasto z boków i w razie potrzeby z łopatki.  Jeśli ciasto nadal będzie przylegać do łopatki lub będzie wymagało dłuższego mieszania, zamienić łopatkę na hak do ciasta i kontynuować mieszanie.  Po dodaniu całego masła kontynuować mieszanie na prędkości 2, aż ciasto się wyrówna i gluten osiągnie umiarkowany rozwój.  Fermentacja(...)Pieczenie – rozgrzać piekarnik o 18:00, piec o 18:30   Umieścić ruszt na środku piekarnika i rozgrzewać go do 218 °C przez 30 minut.  Bochenki można piec bez przykrywania lub z przykrywką. W tym drugim wypadku powierzchnię bochenka posmarować mlekiem (1 łyżka) z rozbełtanym żółtkiem tuż przed wsadzeniem do piekarnika. przed pieczeniem.  Gdy ciasto

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto marchewkowe fit, z mąki gryczanej 133

nieco nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej. Ciasto marchewkowe to jedno z bardziej lubianych ciast zarówno przez dzieci, jak i dorosłych – zgodzicie się ze mną? Ja uwielbiam to ciasto. Robię je zwykle wtedy, kiedy widzę, że nadprogramowe marchewki albo banany proszą się o użycie. Piekę je regularnie i na różne sposoby. Na moim blogu znajdziesz m.in(...)osobnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia oraz przyprawę korzenną. Wsypujemy składniki suche do mokrych, mieszamy do połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy do 175 C stopni. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy przez godzinę, do suchego patyczka. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. Pobierz bezpłatny PDF z przepisami na słodkości bez glutenu i bez laktozy .sub_header *, .sub_header

Wiszniówka
FALE DUNAJU WEDŁUG SIOSTRY ANASTAZJI 290

Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami. SKŁADNIKI: Ciasto: kostka masła 25 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki kakao około 40 sztuk wiśni bez pestek Składniki na krem: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki cukru pudru kostka(...)podzielić na dwie części. Z białek ubić pianę. Do jednej części ciasta dodać 2/3 piany, a do drugiej części ciasta dodać kakao i resztę piany. Delikatnie wymieszać. Do foremki wylać ciasto jasne. Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne. Wiśnie  układać na wierzchu lekko wciskając w ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez ok 40 minut. Polewa Wszystkie składniki

RAROSSA
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 160

słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno wystarczająco usztywnić masę.  Przygotowanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami na bardzo puszystą(...)bardzo delikatnie wmieszać, by masa pozostała puszysta. Przelać do tortownicy i piec ok. 25 min w temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia.  Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Na jednej z części, po wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy.  Warstwa malinowa

My sweet a life
Szarlotka z bezą i robot kuchenny MRK-05 207

dokładnie do powierzchni blachy, a następnie ponakłuwać widelcem.  Boki formy do pieczenia również wykleić ciastem i ponakłuwać. Tak przygotowany spód podpiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut - ciasto powinno nabrać jasnozłotego koloru.  W międzyczasie przygotować nadzienie z jabłek i bezę. Uwaga - jeśli nie lubicie szarlotki z bezą możecie z ciasta  oddzielić(...)następnie warstwę bezy. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35-45 minut. Jeśli po tym czasie beza nie będzie jeszcze dostatecznie upieczona wyłączyć dolną grzałkę,  zmniejszyć temperaturę do około 140 stopni i dopiekać do czasu aż beza będzie gotowa. Uwaga - osoby, które nie lubią bezy, mogą zamrożoną uprzednio 1/3 ciasta zetrzeć na tarce i posypać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort czekoladowy z kremem (Black Velvet Cake) 133

białego cukru. Krem również zrobiłam używając innych składników. Spód ciasta posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, żeby przełamać słodycz i nadać nieco owocowego posmaku. Ciasto jest wilgotne, bardzo czekoladowe (do ciasta polecam użyć czarnego kakao np. firmy Dr. Oetker) i ładnie się prezentuje, więc zdecydowanie świetnie nadaje się na imprezy. Składniki: Ciasto czekoladowe: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki orkiszowej(...)wymieszać, tylko do połączenia się składników. Powoli dodawać gorącą kawę, mieszając dalej szpatułką. Gotową masę przelać do tortownicy o średnicy 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170ºC, bez termoobiegu, przez około 40 – 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić, ściąć górkę (nie będzie potrzebna) i przekroić na 2 lub 3 blaty. Krem

Healthy food explorer
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 232

powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami zrobiłam na bazie mojego przepisu na biszkopt. Ten biszkopt piekę gdy robię torty, torciki z owocami, czy też biszkoptowe rolady. A tym razem wymyśliłam sobie, że dodam do niego tartą marchewkę i bakalie. Powidła do przełożenia ciasta są oczywiście domowe bez dodatku cukru, ale mogą być kupne. Ten biszkopt z marchewką p rzygotowuje się(...)się z powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami. Jest to ciasto, które każdemu będzie smakować. A na Święta Bożego Narodzenia polecam przepis na Świąteczne ciasto marchewkowe , które wygląda jak piernik z powidłami, poza sezonem możecie upiec też ciasto marchewkowe z tego przepisu. To ciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania