ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:720/2544)

Drożdżówka z owocami 127

nektarynek, ale do tego ciasta można dodać również brzoskwinie, morele, truskawki, śliwki, jabłka lub wiśnie. Ciasto jest o umiarkowanej słodyczy, więc osoby lubiące słodkie wypieki powinny zwiększyć ilość cukru. Jeśli zwiększymy ilości cukru, ciasto będzie szybciej się z wierzchu zapiekać, należy pilnować i ewentualnie przykryć z wierzchu papierem do pieczenia. Jestem ciekawa czy lubicie ciasto drożdżowe i z czym(...)trzymało formę.  Miskę z ciastem drożdżowym przykryć ścierką i odstawić na około godzinę w ciepłe i bez przeciągów miejsce, aby podwoiło swoją objętość.  Po wyrośnięciu, ciasto ponownie delikatnie zagnieść ręką oprószoną mąką i włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać.  Na wierzchu ułożyć skórką do dołu cząstki nektarynek lub innych owoców, lekko je powciskać

Kuchcik gotuje
Najlepszy,puszysty, piankowy sernik z wiaderka +FILM 145

oliwek lub oleju  -3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru -1 1/2  szkl mleka -1 cukier waniliowy -6 żółtek (białka odkładamy) PIANA -10  białek (4 z ciasta, 6 z masy ) -1,5 szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia.  Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szarlotka z wiśniową pianką 188

tortellini. A jeśli szukacie innych szybkich i pysznych przepisów na ciasta, to zajrzyjcie do kategorii Ciasta . Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie 2 szkl. tortowej  TOTA i 0,5 szklanki krupczatki TOTA ) 250 g masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 5 żółtek jaj klasy M Na piankę(...)podpieczony spód wykładamy nasz jabłkowy mus, wyrównujemy. Na to delikatnie wylewamy różową piankę. Wyciągamy resztę ciasta z lodówki. Odrywamy małe kawałki ciasta w palcach tworząc cienkie łatki. Układamy je obok siebie na wiśniowej piance. Ciasto wkładamy do piekarnika (środkowy poziom) i pieczemy około 40-45 minut do ładnego zarumienienia ciasta z wierzchu. Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem. Kroimy dopiero

Słodkie okruszki
Piernik staropolski 113

wyjątkowy. Przepis kilka lat temu podpatrzyłam tu i tak jak autorka przepisu ciasto zagniatam około 4 tygodni przed świętami, a piekę około tygodnia przed Bożym Narodzeniem. Piernik przekładam powidłami śliwkowymi i marcepanem, dzięki czemu nabiera wilgoci i robi się miękki. W takim wydaniu smakuje mi najbardziej. Bez piernika nie ma prawdziwych świąt, więc moje ciasto już leżakuje w lodówce(...)ciasto, które przekładamy do najlepiej szklanego lub kamionkowego garnka, przykrywamy ścierką i odstawiamy do lodówki na 4-6 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dość luźne. Po leżakowaniu w zimnie tężeje i daje się rozwałkowywać (trzeba tylko lekko podsypywać mąką). Tydzień przed świętami ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy cienko, przekładamy placki do form 39x26 cm i pieczemy w 170 stopniach

Bon appetit mon amie
Jesienny sernik kokosowy dla gości 171

stronie  www.Skworcu.com.pl. 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, staranie wyrabiamy. Ciasto odstawiamy minimum na 30 minut do lodówki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowanym ciastem. Masa serowa: 1 kg dobrego wiejskiego sera 1 puszka mleczka kokosowego , 400 ml 2 łyżeczki esencji waniliowej lub cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej  5 jajek(...)cukier waniliowy oraz wlewamy puszkę mleka kokosowego. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka minut, aż masa stanie się puszysta i bez grudek sera.  3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy

Apetyczna babeczka
Pomarańczowe muffiny z nadzieniem z ricotty 132

ciasta przekładamy do foremek na muffinki. Następnie nakładamy ricottę. Na koniec wykładamy pozostałe ciasto. Powinno sięgać do 3/4 wysokości papilotki. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze 175 stopni (grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu). Muffinki powinny się ładnie zarumienić.  Smacznego:) Muffinki, gdy ostygną, lekko opadną. Jest

Smak mojego domu
Mazurek pomarańczowy z mąki orkiszowej 142

Wielkanoc to czas wyjątkowy, jak również potrawy jakie podamy na świątecznym stole. Pojawią się jajka, pyszne wędliny, pieczone mięsa i słodkie ciasta. Jednym z nich jest

Kulinarne pyszności Molki
Kostka alpejska 168

Ciasto na biszkopcie kakaowym, przełożone kwaskowym dżemem porzeczkowym, bardzo słodką masą z kajmakiem oraz bezami, przykryte bitą śmietaną, posypane gorzką czekoladą i kakao. Składniki: (na dużą blachę) 6 jajek, 5 czubatych łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao + łyżka do posypania, 1/4 szklanki cukru, szczypta soli 510 g masy krówkowej kajmakowej(...)opakowania śmietan fix, łyżeczka cukru pudru, dżem porzeczkowy - ok 200g, Przygotowanie: ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy wraz ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo żółtka, cukier, zmniejszamy obroty cały czas miksując. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy do połączenia się składników. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 25 minut. Studzimy. Krem: Masło ucieramy

Lena Gotuje
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 155

żurawiną i miodem Fit pancakes na bazie płatków owsianych Słodki jeżyk czyli świąteczny deser bez pieczenia Trudność Początkujący Czas przygotowania 50 min. Czas gotowania 30 min. Całkowity czas 1 godzina 20 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (1 BLASZKA 20x35 cm) CIASTO   200 g mąki tortowej   200 g cukru   4 jajka   3 płaskie łyżki kakao

A to pestka
Pani Walewska czyli Pychotka 146

czyli Pychotka Składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru pudru - 200 g masła lub margaryny - 6 żółtek Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Powstałe ciasto dzielimy na pół i wkładamy do lodówki na pół godziny. Składniki na bezę: - 8 białek - 1,5 szklanki cukru pudru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy(...)mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko mieszamy. Ponadto: - 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (450 g) - 150 g płatków migdałowych Formę o wymiarach 25 x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wykładamy na spód, rozwałkowujemy i wyrównujemy. Smarujemy połową dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy połowę masy bezowej, którą posypujemy połową płatków migdałowych. Pieczemy w temperaturze 175ºC

Kulinarne życie
Drożdżowa gwiazda z makiem - makowiec 175

Piernik, sernik i oczywiście makowiec...to trzy ciasta bez, których nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Przywiązanie do tradycji bywa silniejsze od rozsądku, który czasem nakazuje...piecz mniej, przecież wszystkiego nie przejemy ;) Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie makowiec to podstawa :) Makowa gwiaza to nie tylko świąteczny wypiek, to również ozdoba świątecznego stołu. I co ważne - wbrew(...)skróci. W międzyczasie w małym rondelku rozpuszczamy masło. Kiedy rozczyn będzie gotowy, wbijamy do niego jajka i delikatnie mieszamy (ja robię to czystą dłonią). Wlewamy masło i dokładnie wyrabiamy ciasto przez następne 15 minut, aż będziemy mogli swobodnie ukształtować kulkę, która nie przywiera nam do rąk. Miskę podsypujemy mąką i odstawiamy ciasto pod ściereczką w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (zazwyczaj

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania