ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:659/2544)

Ciasto z borówkami 473

Ciasto z borówkami i kruszonką to mój zamiennik jagodzianek, których nie mogę tutaj kupić. Nawet jak chciałabym zrobić to nie mogę znaleźć tu jagód. Ale przynajmniej borówki są. Ciasto z borówkami to nic innego jak ciasto ucierane plus kruszonka. Czyli poszłam w sprawdzony przepis, który zawsze mi wychodzi. Chociaż tym razem miałam pewne obawy. Nałożyłam tyle owoców, że trochę bałam(...)wszystkie składniki. Na czas przygotowania ciasta, przechowujemy w lodówce Dodatkowo: 300 g borówki amerykańskiej łyżka mąki ziemniaczanej Umyte i osuszone borówki. Obsypujemy mąką i delikatnie mieszamy Ciasto: 140 g miękkiego masła 140 g mąki 100 g cukru 3 jajka 30 g budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masło miksujemy, aż będzie jaśniejsze

Relaxtime
Ciasto cukiniowe 101

borówkę lub kawałek czekolady i to ona da efekt mokrego patyczka, a tak naprawdę ciasto będzie ok i pozostawiając w piekarniku tylko je przesuszycie. Jeśli stwierdzimy, że ciasto na pewno jest upieczone- wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy ciasto na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika ale nadal- do momentu aż przestygnie pozostawiamy w blaszce. Za każdym(...)choć wcześniej było wszystko ok 🙈 Wolę teraz tego przestrzegać :) Ciasto przestudzone polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem śmietanki 30% i czekamy aż ta się lekko zastygnie. Podsumowując- ciasto jest pyszne, ale pośpiech może nas zgubić ;) Najlepiej zabrać się za pieczenie wieczorem, tak by nazajutrz można było bez problemu pokroić i zjeść ze smakiem! Normal

Kuchnia w czekoladzie
Ślimaczki z masą makową czyli Słodki Czwartek odc.140 199

masło oraz uprażona na suchej patelni płatki migdałowe oraz odcedzone namoczone rodzynki.Mieszamy dokładnie. Gotowa masę rozkładamy na rozwałkowanym cieście i zwijamy w ścisłą struclę. Zawijamy ją w papier do pieczenia i wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Po tym czasie bez problemy możemy ja pokroić na ślimaczki. Krojone plastry powinny mieć ok 1 cm grubości. Układamy je ślimakiem(...)góry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut, smarujemy białkiem (pozostałym z przygotowania ciasta). Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 14 minut. Studzimy na blaszce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z kremem i owocami - malinami i jeżynami 150

jeden na drugim, na każdym brzegu kwadratu). Surowe ciasto przykryć wyciętym z papieru do pieczenia kwadratem, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem lub mniejszą formą do tarty - tylko środek, brzegi pozostawić nie obciążone) piec ok 15 - 18 minut.  Zdjąć obciążenie i papier, i  podpiec bez obciążenia jeszcze parę minut ( ok 5 -10 minut

Stare Gary
TARTA Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ WANILIOWĄ 141

cukru pudru 500 g truskawek 1/2 - 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru masło lub margaryna do nasmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Przygotowanie: Ciasto kruche -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić

Ciastka - domowe słodkości
Jagodowe ciasto z kokosową kruszonką 132

piekę, pozostałe dwa to ciasto czekoladowe i dyniowe ciasto drożdżowe. Jagody w tym cieście można zastąpić borówkami, śmiało można też użyć mrożonych, bez uprzedniego ich rozmrażania. Składniki: ciasto 400 g mąki pszennej (użyłam 300 g białej i 100 g razowej) 200 ml oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 250 ml mleka sojowego 1 banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia

greenscarf
Muffiny bananowe z masłem orzechowym 151

wystarczy widelcem. Do miski z sypkimi składnikami dodaję banany, płynną margarynę (zimną) mleko i jajko, całość mieszam łyżką, bez miksowania! Wykładam po łyżce ciasta, do przygotowanych foremek, nakładam łyżeczkę masła orzechowego i znowu nakładam na wierzch łyżkę ciasta. Muffiny piekę około 35 – 40 minut w 185 st C Na gorących układam po pół kosteczki czekolady i posypuję kolorowymi posypkami

Takie tam pichcenie
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 141

szklanki mąki tortowej 1,5 szklanki mąki krupczatki 250 g ziemnego masła 5 jajek L (do ciasta żółtka, białka do pianki) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 5 białek 2 budynie truskawkowe bez cukru (2x40g) 3/4 szklanki cukru 4 łyżki oleju szczypta soli Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania (niekoniecznie) 1. Mąki z proszkiem(...)pieczenia przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, zimne masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części 60% i 40%. Tą mniejszą część wkładamy do zamrażarki, a tą większą wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w 180 stopniach przez 15 minut. 2. W międzyczasie przygotowujemy piankę

kruche babeczki
Babka serowa 194

oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Jajka w całości wbić do miski, wsypać cukier oraz szczyptę soli, ubić mikserem do spienienia i zwiększenia objętości. Do ubitych jajek wlać olej, kilka kropel aromatu waniliowego i wsypać wymieszane suche składniki. Całość krótko zmiksować do połączenia. Tak przygotowane gęste ciasto przelać do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w piekarniku nagrzanym(...)studzenia. Jeśli przed pieczeniem dobrze wysmarowaliśmy formę masłem i oprószyliśmy mąką, babka bez żadnych problemów powinna nam wyskoczyć. Po ostudzeniu, jeśli będzie taka potrzeba można babkę lekko przyciąć od dołu ostrym nożem (podczas pieczenia mocno się wybrzuszy). Ja troszkę spodu ścięłam, by stała ciasto "stało prosto". Resztki można spałaszować ;). Lukier cytrynowy: Cukier puder przesiać do miseczki, dodać

Nastoletnie Wypiekanie
Jogurtowe ciasto pomarańczowe 220

cukrowy syrop. Lekko, bez użycia siły, poziomujemy ciasto łopatką silikonową po tortownicy – kiedy włożycie je do piekarnika rozpłynie się i wyrówna, ale wcześniej trzeba mu w tym lekko pomóc – jest gęste, a nie chcemy go też za bardzo zmieszać z syropem na dnie. Wkładamy ciasto od razu do już nagrzanego piekarnika, na środkową półkę. Pieczemy w 190⁰C przez(...)SKŁADNIKI NA WIERZCH CIASTA 5 małych pomarańczy sycylijskich 100g białego cukru 50ml wody lub świeżego soku z pomarańczy SKŁADNIKI CIASTA 200g mąki pszennej tortowej, typ 450 120g miękkiego masła, 82% tłuszczu 65g białego cukru (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 65g brązowego cukru demerara (albo 80g jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 2 jajka rozmiaru L, w temperaturze pokojowej

Karo in the Kitchen
Serniczek migdałowy 83

cukru dodałam ksylitol z niskim indeksem glikemicznym. Jak wspomniałam ciasto, jest bezglutenowe, bo nie ma tutaj dodatku mąki pszennej, ale są mielone migdały , które nadają mu wspaniałej konsystencji. Do przygotowania ciasta nie jest potrzebny również proszek do pieczenia. Ciasto spulchnione jest ubitymi na sztywno białkami. Tak więc widzicie, że ciasto jest zdrowe , ale co ważniejsze jest obłędnie smaczne ! Delikatne(...)ciasta ubite białka w dwóch porcjach delikatnie, ale dokładnie mieszając całość łopatką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, tortownica o średnicy 27 cm, wyrównać wierzch ciasta, posypać płatkami migdałowymi, wstawić do gorącego piekarnika, piec przez 45 do 50 minut. Po upływie 40 minut sprawdzić stan upieczenia ciasta wbijając patyczek w środek ciasta, jeśli będzie suchy bez

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Smakosz 626

mąki pszennej 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 150 g masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( do drugiej części ciasta) Mąkę przesiać na stolnicę , dodać pozostałe składniki (bez kakao) i zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części . Jedną pozostawić jasną, a do drugiej dodać kakao i zagnieść, a następnie zawinąć(...)słoik powideł (dałam śliwkowe) Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 23x38 cm  i posmarować je powidłami. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Kiedy piana z cukrem będzie już ubita dodać startą czekoladę,rodzynki, wiórki kokosowe i posiekane na drobno orzechy.Wymieszać wszystko szpatułką i rozłożyć na powidłach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Keto French Silk Pie (Paleo, LowCarb, Vegan) 109

Keto french silk pie Powrót na słodkie tory No to mieliśmy małą przerwę od słodkości w postaci krokiecików z kalafiora , to teraz można wrócić z powrotem

Modern Cave Girl
Sernik gotowany na miodowych plackach z jabłkami 184

miód, jabłka, ser i beza.   Składniki: Ciasto miodowe: 500g mąki 200g cukru 200g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej Mąkę przesiewamy. Sodę mieszamy z mlekiem.  Wszystkie składniki zagniatamy.  Ciasto dzielimy na dwie części.  Obie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia  na wielkość kwadratowej blaszki(...)nakładamy na niego pianę  i wstawiamy do piekarnika.  Pieczemy w 180 stopniach około 10 minut,  a następnie suszymy w 160 stopniach  jeszcze około 30 minut.    Składanie ciasta: Na pierwszy placek nakładamy połowę jabłek,  sernik gotowany, pozostałe jabłka i placek z bezą.    Smacznego

Pyszności Słodkości
Pizza na zakwasie ze szpinakiem, jajkiem i twarogiem 159

drożdżach ze szpinakiem, twarogiem i jajkiem, które podczas pieczenia ładnie się ścina na wierzchu pizzy. Pizza w nieco zdrowszej wersji- bez kalorycznego sera, bez tradycyjnego pomidorowego sosu. Mimo to bardzo smaczna i wciągająca. Taka wersja na pewno Wam zasmakuje!   Składniki: (na 2 średnie pizze) Ciasto: 130 g aktywnego zakwasu żytniego 150 g ciepłej wody(...)cebuli sól, pieprz do smaku 200 g twarogu półtłustego z kostki (niemielonego) Dodatkowo: 2 łyżki oleju do wysmarowania ciasta 2 jajka oregano do posypania Przygotowanie: Ciasto: W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, od  razu dodać zakwas, mąkę oraz sól. Wyrabiać ciasto ręcznie przez ok. 10 minut, aż będzie elastyczne i nie będzie się kleić. Przełożyć do naoliwionej miski, przykryć ściereczką

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania