ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1867/2544)

Ciasto Orzechowa Dama 85

Ciasto Orzechowa Dama to pomysł na słodki deser, który przygotujemy bez użycia piekarnika. Przy takim cieście nie ma obawy, że coś pójdzie nam nie tak, to znaczy zrobi się zakalec lub ciasto się nie dopiecze albo spali, itp. Jedynym minusem ciasta Orzechowa Dama jest to, że po jego zrobieniu trzeba odczekać kilka godzin, aby można było je skosztować. Ciasto(...)rodzaju przyjęcia. Z kolei orzechy włoskie nawiązują do świąt Bożego Narodzenia, więc ciasto Orzechowa Dama możemy również przygotować na te uroczyste święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 23×28 cm. Składniki na Ciasto Orzechowa Dama: Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego

Danka Pichci
Ciasto marchewkowe 1313

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon jesienno-zimowy to idealna pora na ciasta z dodatkiem przypraw korzennych. Świetnym wyborem w tym sezonie będzie ciasto marchewkowe, które smakuje wyśmienicie. To ciasto marchewkowe jest niezwykle puszyste i wilgotne. Jeśli posiadacie w domu kilka marchewek, ciasto marchewkowe będzie idealnym pomysłem na ich wykorzystanie. Ciasto marchewkowe z tego przepisu samo w sobie smakuje świetnie. Przełożyłam(...)jeśli nie, przepis znajdziecie na blogu: ciasto leśny mech . Tym razem postanowiłam przygotować ciasto marchewkowe, które jest równie smaczne. Ze względu na to, że jest ono bardzo proste w przygotowaniu, zachęcam Was do przygotowania go w swoich domach. Przepis na ciasto marchewkowe Sam przepis na ciasto marchewkowe jest banalnie prosty. Można je wykonać bez użycia miksera. Wystarczy przygotować suche

Przepiski.pl
Z czym podać barszcz czerwony? – 5 pomysłów na dodatki do barszczu 144

można podać zarówno w święta, jak i na imprezie. Co ważne, są to przekąski odpowiednie zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Barszcz z uszkami to typowo wigilijne danie, bez którego nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodzenia. Jednak gdy nie mamy możliwości na to, by przygotować uszka lub po prostu skończą się za szybko, możemy podać barszcz z innymi(...)warkocze drożdżowe To prosta przekąska, którą można przygotować z ciasta drożdżowego, takiego, z jakiego robi się pizzę. Ja zwykle robię z tego przepisu . Ciasto przygotowane w ten sposób dzielimy na wałeczki i formujemy paluchy lub zawijamy w warkocz. Wierzch smarujemy olejem, można też posypać czarnuszką, solą gruboziarnistą czy kminkiem. Pieczemy w 180C stopniach przez ok. 30 minut. 2. Białą fasolę

Wiszniówka
Bułeczki z oliwkami i czarnuszką 59

sztuk): 320g mąki (ja dałam pół na pół owsianą i orkiszową jasną), 7g suchych drożdży, około 100g czarnych oliwek bez pestek, 3/4 szklanki ciepłej wody, łyżka nasion czarnuszki, 5 łyżek dobrej jakości oliwy z oliwek (4 do ciasta, 1 do wysmarowania bułeczek), płaska łyżeczka soli i cukru. Bułeczki z oliwkami i czarnuszką – sposób przygotowania Najpierw oliwki przepłukuję(...)mieszam łyżką, a później wyrabiam ciasto rękoma. Gotową kulę ciasta pozostawiam w misce i nakrywam ręcznikiem. Odstawiam na dobrą godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto powinno mniej więcej podwoić swą objętość. Tak wygląda ciasto po wyrośnięciu. Rozgrzewam piekarnik na 200 stopni, funkcja góra-dół i w tym czasie lepię bułeczki. Najpierw oprószam ciasto odrobiną mąki i kulam na stole/blacie

Natka Pietruszki
Drożdżowe bułki pszenne 74

mogą wyskoczyć”, aby kupić na śniadanie świeże pieczywo. Pozostaje nam wtedy upiec własne bułeczki bez konserwantów i ulepszaczy, a zrobienie ich wcale nie jest trudne. Z mojego przepisu wychodzi 10 bułek, ale jeżeli chcecie, aby były większe to możecie ciasto podzielić na mniej części. Bułki te są dobre również następnego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 450 g mąki(...)jajko. Dodać wyrośnięte drożdże. Wlać pozostałe mleka i wyrabiać ręką ciasto, dodając przestudzone masło. Kiedy ciasto będzie odchodzić od ręki, oprószyć je mąką, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około godziny). Z wyrośniętego ciasta uformować 10 okrągłych bułek, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyć mąką i odstawić na około 30-40 minut do wyrośnięcia

Danka Pichci
Krakersy serowe z łososiem 140

Taka przekąska bez wątpienia zaskoczy Waszych gości i rodzinę. Jest nie tylko pyszna, ale również rewelacyjnie się prezentuje. Przekąskę można przygotować w kilku wariantach, np. zamiast serka śmietankowego wykorzystać awokado (moje nadal niedojrzałe, dlatego też nie mogłam zaserwować krakersów w tej wersji). Do dekoracji zamiast koperku można wykorzystać kiełki lub szczypiorek. SKŁADNIKI Krakersy: 95 g mąki(...)kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 20 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Blat kuchenny podsypać mąką i rozwałkować ciasto. Następnie powycinać radełkiem niewielkie prostokąty i przełożyć je na blaszkę. Każdą blaszkę piec około 12 minut. Farsz: Czerwoną cebulę obrać i pokroić na półtalarki. Plastry łososia

Passions hobbies life
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 167

olej kokosowy. Następnie ugniataj rękoma, dodając po łyżce lodowatej wody. wyrabiaj ciasto aż będzie plastyczne, a cały olej się rozpuści. Przygotuj foremkę do muffinów z 12 dołkami (lub np. 12 kokilek). Oderwij trochę więcej niż 3/4 ciasta, resztę schowaj do zamrażarki (posłuży do robienia gwiazdek przykrywających babeczki). Podziel ciasto na 12 kulek wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę spłaszcz w dłoniach(...)łyżeczkami nadzienia, ugnieć żeby było w miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę, następnie włóż jeszcze na chwilę foremkę z ciastkami do zamrażarki. W międzyczasierozgrzej piekarnik do 220 stopni. Piecz schłodzone babeczki ok. 15-20 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Przed podaniem możesz posypać

Powiedz dietom nie
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną 189

miejsce na min. godzinę. W tym czasie przygotowujemy garnek z wodą oraz sitka do parowania (lub -jeśli mamy- parowar- ja użyłam parowara dołączonego do Tefal Companiona ). Po tym czasie ciasto dzielimy na 12 części, formujemy w kulkę i wałkujemy na okrągły placek o śr 10cm. Smarujemy olejem i składamy na pół. Układamy nad parującą wodą i pod przykryciem trzymamy(...)minut, obracamy na drugą stronę i pieczemy ponownie tyle samo. Po obsmażeniu mięso podlewamy wodą, zamykamy naczynie i pieczemy przez 9 godzin w zmniejszonej do 100⁰C temperaturze. Co jakiś czas podlewamy wytworzonym sosem. Po upieczeniu zbieramy tłuszcz wytworzony w trakcie pieczenia, a pozostały sos mieszamy z wieprzowiną, którą widelcem możemy bez problemu „poszarpać”. Przygotowane bułeczki bao podajemy

Kuchnia w czekoladzie
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ, PEŁNOZIARNISTE- NAJLEPSZE 145

Kolejne pyszne ciasteczka owsiane, tym razem z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, mnóstwem orzechów i czekolady. Bez dodatku cukru lub w wersji z cukrem trzcinowym. To najlepsze z dotychczasowych ciastek, potwierdzą to wszyscy, którzy mieli okazję ich spróbować. Mega chrupiące i pyszne w smaku. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych (u mnie górskie) - 200g miękkiego masła - 100g mąki orkiszowej typ750(...)wanilią, jajo, szczyptę soli. Wszystko wyrobiłam hakiem miksera, na końcu dodałam pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszałam. Z otrzymanego ciasta odrywałam kawałki wielkości niedużego orzecha włoskiego i odkładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie każdą kulkę mocno spłaszczałam, ciastka powinny być cieniutkie. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170*C i piekłam ok.17-20 minut

Smaczne Zdrowe
Sernik Szachownica 160

mieszamy całość szpatułką. Wylewamy na blaszkę o wym. 24 x 36 cm wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 180 stop przez 25-30 min. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto na kratkę i studzimy. Masa Serowa: 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru(...)Blaszkę w której piekliśmy murzynka wykładamy nowym papierem do pieczenia. wkładamy do niego murzynka i kroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek  i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez

Gotowanie...to proste !
Lahmacun (czyt. lahmadżun) 179

garść natki pietruszki sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od ciasta. Drożdże pokruszyć,zalać kilkoma łyżkami cieplej wody-odstawiać w ciepłe miejsce na 15 minut.Mąkę połączyć z solą. Po 15 minutach do mąki z solą dodajemy zaczyn z drożdży, pozostałą wodę oraz oliwę. Przez kilka minut wyrabiamy ciasto, podsypując mąką.Odstawić na 1,5 godziny, do wyrośnięcia. Nadzienie(...)pozbawianego pestek i skórki pomidora(pokrojonego w drobną kostkę)sól, świeżo zmielony pieprz. Całość dokładnie łączymy ze sobą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3-4 porcje. Rozwałkujemy cienko na, oprószonej mąką, stolnicy. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładamy mięsny farsz i pieczemy przez 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. WSKAZÓWKI: do podania sos czosnkowy

Kopystką po garach
Najsmaczniejsze Pączki Pieczone 150

Kiedy zaczyn jest gotowy dodajemy go do miski z mąką i zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod czas wyrabiania dodajemy masło ( ciasto ma być mięciutkie i delikatnie się lepić ) Następnie wyrobione ciasto, formujemy w kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około 1 h. 3. Kiedy ciasto rośnie przygotowujemy budyń. W 50 ml mieszamy proszek budyniowy, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem(...)zwykłym budyniu. Gotowy budyń, przykrywamy folią i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Wyrośnięte ciasto zagniatamy jeszcze raz i wałkujemy na dość gruby placek, wycinamy z niego szklanka koła. Na każde kółko nakładamy po łyżce budyniu, szczelnie zalepiamy, obtaczamy w cukrach i odkładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczka i odstawiamy do podrośnięcia na około 20 minut

Gotowanie...to proste !
Sernik Wiedeński Siostry Anastazji 7658

Sernik Si ostry Anastazji to t radyc yjny sernik bez spodu - rewelacyjny, wilgotny , niezwykle delikatny i rozpuszczający się w ustach deser idealny na każdą okazj e.  Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Siostry Anastazji - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 300 g cukr u 8 jajek 2 00 g masła(...)smarujemy margaryną ( zarówno boki, jak i spód ), dno wykładamy papierem do pieczenia . W ylewamy masę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 75 stopni.  Pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ciasto. Serni k najle piej przechowywać w szczelnym pojemniku . Sernik tuż przed podanie

Słodka Strona
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 167

mleko 3 łyżki masło 3 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka KREM: śmietana kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną(...)Jeszcze ciepłe ciasto wyłożyć na ściereczkę z pergaminem do góry. Ściągnąć delikatnie pergamin i zwinąć roladę razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej

Kuchnia Paulettes
Pizza włoska 159

małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto – Wszystkie składniki ciasta wrzucić do miksera i wyrobić hakiem na gładką masę. – Kulę ciasta podzielić na osiem części, z każdej zrobić zgrabną kulkę, przykryć folią spożywczą i odstawić(...)lodówki. – Następnego dnia każdą kulkę osobno wyrobić i rozwałkować, no chyba, że umiecie profesjonalnie rozciągnąć ciasto na placek. Sos pomidorowy – Wszystkie składniki sosu zblendować. – Dodatki przygotować w osobnych miseczkach. – Każdy placek ciasta drożdżowego posmarować sosem pomidorowym i posypać mozzarellą. – U nas każdy nakładał sobie dodatki, jakie mu pasowały

To co kocham