ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1341/2544)

Zapraszam na śniadanie: Chałka 136

ciasto i zapleść z niego warkocze. Zrobić kruszonkę: do roztopionego masła dodawać po łyżce cukru i mąki. Po pewnym czasie mieszanka powinna zacząć przypominać grudkowatą kruszonkę. Wyplecione chałki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce bez przeciągów do podrośnięcia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Francuskie nadziane marchewy 164

bez cukru) 3 łyżki cukru 3 żółtka 400ml mleka Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wszerz, w paski około 1 – 1 ½ cm grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając między nimi kilku centymetrowy odstęp. Gdy wszystkie ciastka są zawinięte, smarujemy je rozmąconym jajkiem z mlekiem. Następnie pieczemy

Smakowy Raj
Sernik FIT na otrębowym spodzie 308

otrąb (u mnie żytnie) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko mieszamy i pieczemy w okrągłej formie mniej więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody(...)mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka, 30,3 g tłuszcze, 154,6 g węglowodany, 33,3 g błonnik

Powiedz dietom nie
Lekki sernik z nutą pomarańczy (116 kcal) 208

bez słodyczy Od jednego kawałka takiego serniczka na pewno się nie przytyje, jeśli ciasto uda nam się podzielić na 21 porcji, będzie on miał tylko 116 kcal. Składniki: Na biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru pudru (60 g) pół szklanki mąki kukurydzianej (60 g) 1/4 szklanki mąki pszennej (35 g) łyżka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia

e-PrzepisyKulinarne
Szarlotka sypana 154

Bez potrzeby wyrabiania ciasta i innych skomplikowanych czynności.  Wystarczy obrać jabłka, zetrzeć je na tarce, wymieszać mąkę z innymi składnikami, poprzekładać na przemian i gotowe :) Składniki: (na tortownicę o średnicy 23cm) -1,5 kg soczystych jabłek -200 g margaryny -1,5 szklanki mąki -1,5 szklanki kaszy manny -1 szklanka cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

KasiekGotuje
Chleb z dynią na zakwasie żytnim 178

ciasto bez formy, ale za to jego miąższ okazał się przyjemnie wilgotny i wytrzymał względnie świeży przez 3 doby. Jeśli została Wam resztka dyni, z którą nie wiecie co zrobić, to jest to przepis dla Was. Składniki: na zaczyn: 200g mąki pszennej chlebowej 40g zakwasu żytniego 150ml wody na ciasto właściwe: cały zaczyn 425g puree z dyni (pieczemy pokrojoną

W kuchni wieczorem
Babeczki z truskawkami 186

spód. Piec przez około 20 minut na złoty kolor, ostudzić. Truskawki wymyć i pokroić na drobną kostkę (fot.2) . Przesypać obficie cukrem i odstawić w chłodne miejsce. Przygotować polewę z Tortenguss rot wg instrukcji na opakowaniu. Jest to czerwony zagęstnik do zalewania owoców. Dzięki niemu owoce na cieście będą pięknie lśniły i długo zachowają świeżość. Jest on dostępny bez problemu

Świat Ciasta
Tort płatkowy 156

bez cukru 800 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g miękkiej margaryny Składniki na polewę karmelową: 125 g cukru 30 g miodu naturalnego 200 g śmietany kremówki Jajka utrzeć stopniowo dodając cukier przeznaczony na ciasto. Następnie ubijać na parze, aż do uzyskania gęstego, jednorodnego kremu. Dodać przesianą mąkę i ostrożnie wymieszać. Przygotować 6 odcinków papieru do pieczenia

Świat Ciasta
Lubicie brukselkę...? 230

bez pieczarek, które wydają się być dla brukselki wymarzonym wręcz towarzystwem (a przynajmniej bardzo popularnym). Pozmieniałam jednak w przepisie bazowym sporo: sięgnęłam po moje ukochane ciasto kruche z przepisu Michela Roux z jego Ciast pikantnych i słodkich , dodałam zakupiony wraz z brukselką kurzęcy biust, pozmieniałam proporcje zalewy jajecznej, doprawiłam tak, żeby mi pasowało - i po niecałej godzinie pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 178

bez owoców Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować. Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami.  Piec(...)wodę na szkło umieścić w garnuszku. Podgrzewać na średniej mocy palnika, nie mieszając, aż zacznie się karmelizować przy brzegach. Natychmiast zdjąć z palnika, przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzić na grubość 1-2 mm. Zostawić do całkowitego zastygnięcia, a następnie połamać na ostre kawałki. Mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem pudrem i amaretto. Nałożyć szpatułką na babeczki. Każdą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
LEKKIE CIASTO BUDYNIOWO-ŚMIETANKOWE 227

mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy  wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej gotowe ciasto. Piec w 170 o C przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta).  Odstawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc). następnego dnia biszkopt kroimy na 3 części(...)jeśli lubimy więcej spodu) i 1 część wykorzystujemy do śmietankowca. Zielona masa budyniowa: 1 duży sok zielony ,,Kubuś"   2 budynie śmietankowe 40g bez cukru  1 budyń śmietankowy 40g z cukrem Sok wlewamy do garnka, zostawiając 1/2 szklanki  do rozmieszania budyniu. Doprowadzamy do wrzenia i do wrzącego soku wlewamy rozpuszczony budyń, cały czas mieszając. Odstawiamy

Walijskie Pichcenie
Orzeszki z kremem orzechowo-kawowym 51

przy wyborze optymalnego przepisu, jakość pracy z ciastem. Zdarzały się ciasta, które się kruszyły i formowanie kuleczek na orzeszki szło topornie, ale same ciastka wychodziły smaczne. Tym razem przepis na orzeszki z grupy facebookowej, z małą moją modyfikacją w postaci dodatku soli, proszku do pieczenia i zmiany kremu. Ciasto ma idealną konsystencję, więc nie ma problemu z robieniem(...)orzechów lub wyjdzie wam trochę rzadki krem, zawsze możecie dodać do środka resztki upieczonych skorupek – takie nadprogramowe brzeżki, które często powstają przy pieczeniu skorupek i które potem odłamujemy. Nic się nie zmarnuje Jak piec skorupki orzeszków? Mamy do wyboru taką solidną patelnie do kuchenek gazowych. Chyba z niej wychodzą najsmaczniejsze orzeszki. Minus taki, że jest bardzo gorąca

Mieszam w Garnku
Impanata Siciliana – pizza sycylijska 269

kładziemy papier do pieczenia. Na Sycylii nie kładą papieru tylko mocno smaruja formę oliwą z oliwek. Dzielimy ciasto na pół, wałkujemy i wkładamy do formy , robimy większe kółko i zostawiamy brzegi. Na ciasto nakładamy szpinak, następnie dajemy ser koryciński. Lekko dociskamy i wyrównujemy nadzienie. Skrapiamy oliwą z oliwek. Kładziemy drugi, rozwałkowany płat ciasta.... I zlepiamy brzegi sekretnym „ściegiem(...)cafisi w domu to podstawa. Ale do rzeczy.... Lejemy oliwę z oliwek i ja rozprowadzamy po naszej pizzy, rozsmarowujemy dłonią, bez zabawy w pędzlowanie. Oni nie używaja pędzelków. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy okolo godziny. Az się nam skórka wierzchnia ładnie ozłoci. Wyciągamy. I wyciągamy z formy. Na wierzch pizzy kladzie się...mokre prześcieradełko .  Każdy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka duszki 35

miksera i wyrabiaj, aż powstanie jednolita kula ciasta. 2. Wyjmij ciasto na blat, lekko spłaszcz, owiń w folię spożywczą i włóż na 20-30 minut do lodówki. 3. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wytnij ciasteczka foremką w kształcie serca. Resztki ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj i wytnij ciasteczka - powtarza, póki starczy Ci ciasta. 4. Każde z serc przetnij na dwie(...)duszka. 7. W połowie ciasteczek za pomocą słomek zrób trzy otwory - szerszą słomką na usta, a węższą na oczka. 8. Ciasteczka piecz w piekarniki nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 minut. 9. Po ostudzeniu ciasteczka bez otworów posmaruj dżemem, a pozostałe serkiem śmietankowym. 10. Na ciasteczka posmarowane dżemem połów ich drugie połówki posmarowane serkiem tak, by się

Z notatnika dietetyka
SERNIK Z GRUSZKAMI NA SPODZIE CIASTECZKOWYM + FILMIK 83

szklanka cukru  SPÓD CIASTA : ciastka owsiane z czekoladą (210 g ) herbatniki kakaowe (250 g ) 100 g rozpuszczonego masła  SER :  1 kg sera wiaderkowego  4 jajka  200 g cukru  100 g miękkiego masła  1 budyń waniliowy 40 g, bez cukru  PRZYGOTOWANIE  Gruszki kroimy w kostkę, bez gniazd nasiennych, przekładamy(...)rozkładamy gruszki, lekko je dociskając do sera a na koniec rozsypujemy pozostałe sypkie ciasteczka.  Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze 170 % C, funkcja góra/dół. Po upieczeniu sernik studzimy około 1 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach. Po całkowitym ostygnięciu ciasto kroimy, smacznego. Sernik z gruszkami jest przepyszny

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania