ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1233/2544)

Mazurek z kajmakiem i bakaliami zanurzonymi w miodzie grycznym 287

Uwaga! Spód bardzo się kruszy i ciężko wyjąć go z fantazyjnej w kształcie blaszki ;) Najlepiej piec na zwykłej, płaskiej kwadratowej, wtedy spokojnie można upieczone ciasto zsunąć na paterę.  Moje nadzienie do mazurka:  - 300 g masy kajmakowej - 100 g orzechów włoskich bez łupiny - 100g migdałów - 2 duże suszone figi - dwie duże łyżki miodu gryczanego - kilka kwiatków śliwki mirabelki

Sajkofanka smaku
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 263

pomarańczy wycisnąć sok. Jajka wymieszać z cukrem , ale nie ubijać . Dodać pozostałe składniki i połączyć bez długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem

Malinowa Kawiarenka
Drożdżowe paluchy Grissini 224

wody zaczyn. Odstawić na pół godziny. Dodać przesianą mąkę oraz sól. Wyrobić ciasto bez podsypywania już mąki. Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Z ciasta odrywać małe kawałki i wałkować ręką paluchy długości blaszki w której będziemy je piekli. Układamy na papierze do pieczenia. Smarujemy żółtkiem o obsypujemy sezamem bądź czarnuszką. Można posolić. Piec około 15 minut

Magiczne Życie Marty
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 304

Zaparzam aromatyczną herbatę. Zamyślam się. Kontempluję. Analizuję. I częstuję lekkim, kremowym sernikiem. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA.  na mała blaszkę, 23 x 23 cm ciasto:   2 szklanki mąki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 4 żółtka 1 łyżka proszku do pieczenia   1 szklanka cukru Masa "serowa": 1kg kwaśnej śmietany 18%  2 budynie waniliowe (proszek

W kuchni Karmel-itki
Ciasteczka owsiano-kokosowe (wegańskie i bezglutenowe) #13 169

wegańską i bezglutenową , i bez cukru . Są to ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych bezglutenowych , mięciutkie, lekko chrupiące, wspaniały dodatek do kawy. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje na jedną blachę): 120 g oleju kokosowego 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego 100 g mąki kokosowej 100 g płatków owsianych bezglutenowych 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 szklanka mleka(...)Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy, na małym ogniu. 3. Dodajemy wiórki kokosowe wraz z namoczonym siemieniem lnianym, mieszamy. 4. Dodajemy płatki owsiane, mieszamy. 5. Dodajemy mleko roślinne, mieszamy, cały czas lekko grzejąc. 6. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nabieramy porcję ciasta i tworzymy w dłoniach kuleczkę, którą następnie spłaszczamy na blasze

Kawa z mlekiem
Madame Anna Pavlova z owocami i piankami 195

mąkę ziemniaczaną. Ciasto powinno być aksamitne, lśniące. Na papierze do pieczenia rysujemy kółko o średnicy 20 cm. Wylewamy ciasto na papier do pieczenia. Piekarnik zmniejszamy do 120 stopni i wkładamy ciasto do środka. Pieczemy około 1 godziny. Następnie torcik bezowy pozostawiamy na całą noc w piekarniku. Następnego dnia przygotowujemy krem i dekorujemy dowolnymi owocami. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy(...)całość mieszamy ostrożnie drewnianą łyżką.  Pavlova: Krem wykładamy na torcik bezowy i schładzamy w lodówce na minimum pół godziny. Przed samym podaniem dekorujemy ulubionymi owocami oraz piankami. beza podczas pieczenia

Bon Appetit Małgorzaty
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach. 197

wystarczy wszystkie składniki zmiksować w jednej misce. Potem tylko przelać do formy do pieczenia muffinek i upiec. Te serniczki są idealne na podwieczorek, poczęstunek czy nawet piknik. Dodam też, że takie serniczki to super rozwiązanie dla dzieci, będzie im wygodniej je zjeść niż kawałek ciasta. Upieczcie, a na pewno Wam posmakują, u mnie znikały bardzo szybko, a to znaczy(...)dalej miksujemy, dodajemy kajmak i ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić. 2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową. 3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia

Izabelawkuchni
Placuszki jogurtowe z jagodami 185

mój apel, nie sypcie cukru do ciasta na placki, jest tam zupełnie zbędny. Jeśli dorzucacie owoce, tym bardziej nie trzeba jeszcze dodatkowo dosładzać. W zupełności wystarczy lekko polać placuszki z wierzchu na przykład syropem klonowym albo miodem, tak podane są naprawdę przepyszne! Specjalnie przy okazji powyższej refleksji, mam dla was przepis na placki (bez cukru oczywiście :) ) jogurtowe z jagodami(...)momencie można ciasto odstawić na jakiś czas (nawet na całą noc), ale nie jest to bardzo konieczne. Przed smażeniem dodać jagody (choć mogą być też inne owoce, np. maliny czy truskawki). Na dużą patelnie nakładać po cztery placki, po półtorej łyżki ciasta na każdy. Najpierw smażyć pod przykryciem, po przerzuceniu na drugą stronę, już bez pokrywki, na złoty kolor

Przepysznik - BLW i nie tylko
Szarlotka z dużą ilością jabłek – szarlotka tatrzańska 447

Zapraszam dzisiaj na przepyszną szarlotkę z dużą ilością jabłek. Do jej przygotowania użyłam aż 3kg jabłek! Udała się, cudownie pachnąca, wilgotna i bardzo smaczna. Jabłka pokrojone

Mała Cukierenka
Szarlotka z dużą ilością jabłek – szarlotka tatrzańska 454

  Zapraszam dzisiaj na przepyszną szarlotkę z dużą ilością jabłek. Do jej przygotowania użyłam aż 3kg jabłek! Udała się, cudownie pachnąca, wilgotna i bardzo smaczna. Jabłka

Mała Cukierenka
Babeczki ze śliwkami 160

znikają po upieczeniu, chociaż najlepsze są całkowicie wystudzone. Do babeczek ze śliwkami najlepsze są śliwki węgierki, gdyż zbyt łatwo nie rozpadają się w czasie pieczenia. Babeczki przygotowuje się bez użycia miksera, co niewątpliwie jest dodatkową zaletą, gdyż mniej sprzętów, to mniej zmywania. Przyjemnej puszystości i delikatności babeczkom nadaje zsiadłe mleko, które po upieczeniu jest zupełnie niewyczuwalne. Cudowny aromat(...)przygotowania pysznych smakołyków. Śliwki o tej porze roku są najsmaczniejsze i warto to wykorzystać.   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej typ 450 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej  4 jajka 250 ml zsiadłego mleka 1/4 szklanki oleju lub roztopionego masła 1 łyżka soku z cytryny 500 g dojrzałych śliwek węgierek Dodatkowo: cukier

Kuchcik gotuje
Waniliowe babeczki z jabłkami 240

uwielbiam małe, szybkie wypieki. Idealne, gdy mają przyjść niespodziewani goście, idealne gdy nie mamy czasu na wymyślne ciasta, idealne od tak, do filiżanki kawy czy herbaty lub gdy po prostu rodzina ma ochotę na coś słodkiego. Dziś powodów było kilka Nie mniej bez względu na powód takie babeczki są wspaniałym i co najważniejsze pysznym rozwiązaniem. Prosto, szybko i smacznie(...)silikonowych foremek) 100 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 jajka klasy M 100 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskiej) 1/2 większego jabłka odrobina cukru pudru do oprószenia babeczek Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy cukier, wbijamy dwa jajka i dokładnie wszystko mieszamy

Słodkie okruszki
Brazylijskie bułeczki serowe (Pão de queijo) po raz drugi 344

Piekłem już wcześniej  te bułeczki, wyszły mi wtedy bardzo smaczne ale niezbyt piękne. Ciasto było zdecydowanie za rzadkie i bułeczki były płaskie. Spróbowałem je upiec ponownie korzystając z innego przepisu, tym razem poszło znacznie lepiej. Korzystałem z tego filmiku . Doskonała, szybka do zrobienia przekąska, polecam! Składniki na połowę ciasta tego co w filmie (20 szt.): 150 g mleka(...)tylko zacznie się gotować dodać całą mąkę z tapioki. Mieszać bez przerwy, dopóki nie powstanie geste ciasto odchodzące od ścianek garnka. Uważać aby nie przypalić, robić to na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu można zdjąć z ognia. Ja podczas mieszania dodałem jeszcze trochę mleka, bo ciasto było sypkie i nie chciało się połączyć. Konsystencja ma być taka

Przepisy na domowy ser i chleb
Frittelle - włoskie mini pączki (bez glutenu) 248

Frittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Ciasto zawiera zwykle aromatyczną skórkę z pomarańczy i cytryny, czasem rodzynki. Wersja, którą prezentuję poniżej jest bardzo przyjazna dla alergików, nie zawiera bowiem glutenu i drożdży, mleko zaś można dodać(...)Miksować gorące ciasto mikserem by nieco przestudziło się. Stopniowo dodawać do masy po jednym jajku cały czas miksując. Wsypać proszek do pieczenia i otarte skórki z pomarańczy i cytryny. Zmiksować. Ciasto powinno być dość gęste. Można je również zmiksować w blenderze. Drobny cukier połączyć z cynamonem. W dużym, niewysokim garnku rozgrzać olej do temperatury 175 ° C. Ciasto nabierać łyżką

maniapieczenia
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 191

wysypać cukrem. Przygotowane ciasto wyłożyć do formy i wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Ciasto powinno nieco wyrosnąć i popękać. Od razu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kratkę (ale w formie). Ciasto w trakcie studzenia opadnie – właśnie tak powinno być! Dzięki temu konsystencja gotowego ciasta będzie bardzo aksamitna(...)wilgotna. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, miksujemy delikatnie z serkiem mascarpone. Wykładamy na środek ostudzonego ciasta. Mały trik – ciasto jest najlepsze następnego dnia :)   Post Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni