ciasta bez pieczenia - 38147 przepisów (strona:1124/2544)

CIASTKA M&M's 142

minut w lodówce.  Łyżką nabieramy porcje ciasta (po około 60 g) i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 3 cm. Każdą kulkę lekko spłaszczamy i wciskamy po kilka całych drażetek do każdego ciastka.  Pieczemy w temp. 175 st. (bez termoobiegu) przez około  10 minut, aż lekko zarumienią

cool and minty
Bułki wrocławskie z przedziałkiem 392

bułeczki drożdżowe, zapewne dlatego, że jest to miękkie pieczywo, bez chrupiącej skórki, która oprócz tego, że nam dorosłym bardzo smakuje, to dzieci mogą mieć z nią niemały problem. Szybkie bułeczki śniadaniowe oprócz tego, że czas ich wyrastania, jak to przy cieście drożdżowym, trwa kilka chwil, to ich pieczenie to tylko 15 minut! Przepis na bułeczki śniadaniowe Składniki potrzebne

MamaOskarka
Kalafior w chrupiącym cieście 133

aromatyczne od przypraw . Zachęcam do prób Dzisiaj znowu wstęp bez weny… cóż zima nie poprawia nastroju.. Składniki : ciasto 1 szklanka piwa mąka pszenna sól do smaku 1 łyżka cukru 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka chilli lub mniej 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo : kalafior ocet jabłkowy sól do smaku To ciasto

Ogrodnik w podróży
Babka z jogurtem greckim 148

połączenia wszystkich składników, a ciasto nabierze powietrza.  Ciasto wykładamy do formy babkowej wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Wyrównujemy Pieczemy 50-60 minut w temp. 175-180 stopni .  Zostawiamy 30 minut do ostudzenia w formie.  Następnie przekładamy i „suszymy” na kratce.  Można polać lukrem,  ale i bez niego jest wystarczająco słodka J Smacznego

Domowe ciasta
Śmietankowa babka. 150

niespodziewanych gości. Osobiście bardzo lubię takie ciasta, szybkie, bez dużego nakładu pracy i pyszne. Zachęcam do upieczenia i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 12,5 dag  masła lub margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany 12 % 1 cukier waniliowy Dodatkowo: cukier puder

Izabelawkuchni
Szybki placek z porzeczkami + filmik 404

wyłożoną papierem do pieczenia. 8. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko i pieczemy przez 40 minut z grzaniem góra-dół. By uniknąć zakalca (co się często zdarza przy ciastach owocowych), ciasto dopiekam 10 minut z grzaniem od dołu, a następnie jeszcze 10 minut z termoobiegiem. Ciasto wypieka się wyśmienicie, jest pulchne bez śladu zakalca, soczyste

Kawa z mlekiem
Jogurtowe muffinki z czerwoną porzeczką 132

szklanki oleju 2 jajka 200 g czerownej porzeczki bez ogonków Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce połączyć składniki mokre czyli jogurt, olej i jajka. Nastepnie połączyć zawartość obu misek. Ciasto przełożyc do foremki na muffinki, u mnie silikonowa. Ciasta nałożyć

Monia miesza i gotuje
Tarta z cukinią i nadzieniem serowym 124

zależności od potrzeb wyciągam. I robię wersję wytrawną, bez dodatku cukru, jako podstawę właśnie głównie wytrawnych tart i wersję słodką, typowo z przeznaczeniem do ciasta. Jako nadzienia użyłam serka z Wielunia. Bo jest po prostu najlepszy. Jeśli używacie jakiegoś innego wiaderkowego, koniecznie go odsączcie. Pomidory podczas pieczenia puszczą nam sok i jeśli puści go również ser, to niestety

Mieszam w Garnku
BABECZKI BROWNIE PODWÓJNIE CZEKOLADOWE z kremem (wegańskie, bezglutenowe) 167

bezglutenowe, możesz je także zrobić w wersji bez cukru – zapraszam //   Składniki (na 6 sztuk): Ciasto: 100 g fasoli ugotowanej lub z puszki (u mnie biała) 40 g mąki jaglanej lub innej (np. pszennej, orkiszowej) 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki wybranego słodziku (u mnie syrop

Via Gusto
Pierożki twarogowe z jabłkami 168

plasterki ok 0,5 cm grubości. Oprószamy cynamonem.  Ciasto wałujemy na ok. 0,5 cm placek. Szklanką wycinamy koła i na każdym umieszczamy plaster jabłka. Sklejamy brzegi i układamy na blasze.  Pieczemy przez ok. 25 minut na średniej półce przy 180 stopniach z termoobiegiem lub 190 bez.  Pierożki są gotowe kiedy się zarumienią. Po wystudzeniu posypujemy(...)zbyt rzadki. Nakładamy po 1 łyżeczce na połowę koła, a na drugiej widelcem zrobić dziurki ( w zupełności wystarczy 1 ukłucie) i dopiero sklejamy. Zapobiegnie to rozklejaniu się pierożków podczas pieczenia. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Kruche ciasto z jabłkami i karmelem z orzechami 264

wyobrażam sobie kolejnych Świąt bez tego luksusowego jabłecznika.  Składniki (na blachę o wymiarach 20 cm x 20 cm): Ciasto kruche: 1/2 kilograma mąki tortowej  1/2 szklanki cukru pudru  2 żółtka  1 jajko  3 łyżki śmietany  250 gram masła  2 łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli  Masa jabłkowa

Mango Papaja
Bezglutenowe pierniczki gryczane 260

pierniczki gryczane jakie do tej pory piekłam. Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na pierniki  bezglutenowe  bez mleka i bez jajek, to zapraszam do wspólnego wycinania gwiazdek i serduszek. Zerknij tylko na składniki i przygotowanie. Nie ma chyba łatwiejszych wegańskich ciastek świątecznych.  Zaznaczam, że są to bardzo chrupiące korzenne ciasta wegańskie. A do tego bardzo uzależniające

AniaGotuje.pl
Pierogi ruskie 135

dzisiaj zaplanowałam ruskie pierogi.  Po włoskich przepisach i pieczonych owsiankach, przyszła u mnie ochota na tradycyjne i polskie jedzenie. Ale bez obaw, kuchnia polska nie będzie jedynym tematem kolejnych wpisów, będzie, jak zawsze bardzo różnorodnie! A już w styczniu 8 lat mojego blogowania kulinarnego, świętuję 1 stycznia! Ciasto na pierogi robię od lat zawsze tak samo: jajko, oliwa

Moja smaczna kuchnia
ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 192

spód. Tak samo postępujemy z drugą połową ciasta. Obie rolady przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 35-40 min. Lukier: Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Orzechy drobno siekamy. Rolady prosto po wyjęciu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym I Marmoladą 135

czasie, wyjmujemy z lodówki, odrywamy małe kawałeczki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce spłaszczając je na ciasteczka i robiąc w środku wgłębienia na marmoladę następnie dajemy na każde ciasteczka po odrobinie marmolady.   Gotowe pieczemy w 200 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 8-10 minut. Ważne aby się za mocno nie przypiekły

Gotowanie...to proste !