chrupiący kurczak - 1390 przepisów (strona:7/93)

Kurczak marynowany w occie balsamicznym 133

godzin. Kurczaka piec w torebce do pieczeniu  w temperaturze 180C przez około godziny. Po tym czasie torebkę rozciąć i dopiec kurczaka aby miał złocistą  i chrupiącą skórkę. Kurczaka podałam z ziemniakami i sałatą na słodko

Amatorka kuchenna
Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback 160

towarzystwie jest znacznie przyjemniejsze — to moment, kiedy możemy cieszyć się z bycia razem. Dlatego w nadchodzący weekend zachęcam Was do zaproszenia rodziny lub znajomych i upieczenia aromatycznego kurczaka z chrupiącą skórką i rewelacyjnymi szwedzkimi ziemniakami Hasselback. Gości nietrudno będzie zwabić cudownymi zapachami i z pewnością nikt nie wyjdzie od Was głodny. ;) * SKŁADNIKI dla 4 osób 1 kurczak o wadze(...)piekarniku nagrzanym do 200°C. Kurczaka piecz przez około 1,5h. Podlewaj go co kwadrans wytopionym tłuszczem. Gdy skórka już będzie złota i chrupiąca, wyjmij go i odstaw go na 10 minut do odpoczęcia. Pieczony kurczak najlepiej prezentuje się w całości. Podaj go na stół i pokrój na miejscu nożycami do drobiu

Food Square
Kurczak z czosnkiem, chili i limonką i obłędnie chrupiącą skórką 241

przyjmę właśnie taką postawę i będę identycznie zachwycać się swoim daniem. Bez żadnego "ale". Bez cienia jakiejkolwiek skromności oświadczam, że mam dla Was przepis na niezwykle aromatycznego kurczaka z niesłychanie chrupiącą skórką i wspaniałym sosem. Każde jedno słowo się zgadza. Chociaż lista składników może wydawać się trochę długa, to prawie połowę stanowią przyprawy. Tak naprawdę niewiele tu trzeba. Mało pracy(...)efekt rewelacyjny. Ciekawa jestem, czy Wam również będzie tak bardzo smakować. :) Kurczak z czosnkiem, chili i limonką i obłędnie chrupiącą skórką Składniki dla 4 osób: 6-8 udek kurczaka - ok. 1kg ½ łyżeczki świeżo startego imbiru ¾ łyżeczki mielonego kuminu ½ łyżeczki cynamonu ¾ łyżeczki mielonych ziaren kolendry ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu ½-¾ łyżeczki soli morskiej 2 łyżki klarowanego masła 5 ząbków czosnku

Pełny talerz
Kurczak nadziewany cytryną. 135

Kurczaka zaszyj. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając go od czasu do czasu oliwą z przyprawami. Pod koniec pieczenia odkryj go, aby kurczak uzyskał złocisty kolor i miał chrupiącą skórkę. Kurczaka podawaj z ziemniakami, ryżem i surówkami. Na półmisku możesz przed podaniem ozdobić go plasterkami cytryny, pomarańcza, kiszonymi ogórkami przekrojonymi na ćwiartki lub innymi warzywami

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak pieczony z pomidorkami i ziemniakami 178

Doprawić jeszcze solą i pieprzem, polać oliwą. 4. Piec w 180 stopniach przez 80 min, następnie podwyższyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 10 min, aż skórka kurczaka będzie chrupiąca. Od czasu do czasu podlewać kurczaka sokiem z pieczenia

Moja Galeria Smaku
Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych 212

Pyszna wersja piersi z kurczaka w chrupiącej panierce. Składniki: 2 piersi z kurczaka sól, pieprz mąka pszenna 2 jajka płatki kukurydziane Od piersi z kurczaka oddzielamy polędwiczki. Wszystkie kawałki delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócimy. Płatki kukurydziane delikatnie kruszymy. Czas na panierowanie - najpierw pierś obtaczamy w mące, potem w jajkach, a następnie w płatkach. Smażymy

tojestpyszne.blogspot.com
Tortilla z kurczakiem 340

małej cebuli 1 papryka – najlepiej żółta, ja miałam tylko czerwoną, więc taką dałam, ale zlewała się w sałatce z pomidorami Sól Pieprz Ok. 0,5 kg piersi z kurczaka Przyprawa kamis chrupiąca panierka do kurczaka Mleko – odrobina do talerza do maczania mięsa 1 jajko 4 duże placki tortilli lub 8 małych wrapów Sos czosnkowy/salsa lub meksykański – gotowy lub przygotować samemu

Fabryka pomysłów
Elementy kurczaka w sosie 366

dodatkowo posypane plastrami ostrych papryczek chili. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Po przełożeniu kurczaków do nacznia żaroodpornego i po wlaniu całej, pozostałej marynaty powstanie słodko - ostry sos, ale części kurczaka nie będą chrupiące, a miękkie. W związku z tym lepiej nie wlewać całej marynaty, a jedynie przełożyć części kurczaka obtoczone w marynacie. Ostry ketchup można zastąpić łagodnym, a zamiast po pół(...)pieczenia należy uważać, aby zbytnio nie przypalić kawałków kurczaka. Piersi z kurczaka nie nadają się do tej marynaty. Dzięki dodatkowi soku pomarańczowego i miodu elementy kurczaka zyskują błyszczącą glazurę, a skórka staje się chrupiąca i dobrze się przypieka. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Kurczak po chińsku 234

misce mieszamy mąkę ziemniaczaną z resztą przypraw  i sosem sojowym. Wrzucamy kawałki kurczaka i dokładnie mieszamy.  Smażymy kurczaka na mocno rozgrzanym oleju, by był chrupiący. Zdejmujemy kurczaka z patelni i smażymy posiekaną dymkę. Najlepiej smakuje podany z ryżem curry oraz z sosem  chilli słodko- pikantnym

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczony kurczak z pikantnym sosem tzatziki, czyli pomysł na rodzinny obiad w stylu greckim 351

Przepisy z serca domu Nigelli Lawson czas pieczenia: 1,5 godziny (u Nigelli 45 minut, ale kurczak według mnie nie jest wtedy dość miękki, a skórka nie chrupie) Składniki: 4 całe nogi kurczaka ze skórą i kością (lub 8-12 udek lub podudzi) sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy sól i pieprz ziemniaki do upieczenia (opcjonalnie) na pikantne tzatziki(...)czosnek, chilli, ogórek i zioła. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Jeśli chcesz, możesz sos zmiksować na gładko, tak jak proponuje Nigella, ale ja wolę czuć chrupiące kawałeczki pod zębami:) Kawałki upieczonego kurczaka i ziemniaki maczamy w pysznym  sosie. Pychotka! Co myślicie - skusilibyście się na to danie? Lubicie sos tzatziki

Chilli Czosnek i Oliwa
Chiński kurczak pomarańczowy 399

pierwszy miała okazję kosztować w azjatyckim fast foodzie - Panda Express. Podbił moje serce. Udało mi się odtworzyć przepis w domu, mogę śmiało przyznać, że nie odbiega od oryginału. Chrupiące kawałki kurczaka oblepione gęstym sosem. Jedno z moich ulubionych azjatyckich dań. Wymaga niestety nieco pracy, ale zdecydowanie warto. Chiński kurczak pomarańczowy Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej(...)gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wok czyścimy, rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na nim warzywa, przez około 3 minuty, aby były chrupiące. Gotowe warzywa przekładamy na talerz. W woku podsmażamy imbir i papryczkę chili. Dodajemy kurczaka i przez chwilę podgrzewamy, tak aby przeszedł aromatem imbiru i papryczki. Jeszcze raz mięso i dodatki przekładamy na talerz. Do woka wlewamy

Mania Gotowania
Chrupiące nuggetsy z kurczaka – smażone 238

Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem różnych dipów mogą stanowić pyszny obiad, lub fantastyczną przekąskę imprezową. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Smaki Na Talerzu
Dietetyczne nuggetsy czyli kurczak w płatkach kukurydzianych 157

Dzisiaj zapraszam na pyszne, chrupiące kawałki kurczaka przygotowane bez dodatku tłuszczu. Panierka przygotowana z płatków kukurydzianych sprawdza się wspaniale. Proste i szybkie danie, zachwyci każdego!  Po więcej fast foodowych pyszności zapraszam na wydarzenie "W 2016 nauczę się gotować" , gdzie znajdziecie mnóstwo fajnych przepisów na domowe, zdrowsze i mniej kaloryczne wersje hamburgerów, frytek czy pizzy :) Składniki: podwójna pierś z kurczaka

Czerwona Porzeczka
Pieczony kurczak miodowo-musztardowy 174

Połączenie wyrazistej, ostrej musztardy z słodkim miodem jest po prostu fantastyczne. Tak przygotowany kurczak ma chrupiącą, wypieczoną skórkę i soczyste mięso.   Składniki: 1 kurczak ok. 2 kg 4 łyżki musztardy sarepskiej 4 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy sól, czarny pieprz ½ cytryny ½ cebuli glazura: 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy sarepskiej Sposób przygotowania: Kurczaka umyć

Pyry na Gaz
Kurczak pieczony w warzywach 129

wykładamy udka kurczaka a następnie pozostałe warzywa. Przykrywamy w pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Na 5 minut przed końcem można zdjąć przykrywkę, aby kurczak nabrał chrupiącej skórki. Podajemy z kaszami, ryżem bądź ziemniakami. Kurczak pieczony w warzywach SMACZNEGO

peggiwkuchni

Proponowane wyszukiwania