warzywa. Całość smażyłem na dużym ogniu cały czas mieszając, aby warzywa się nie przypaliły przez około 15 minut, tak aby marchewka zrobiła się dość miękka, aczkolwiek pozostała nadal lekko chrupiąca. Tak przygotowane warzywa wyłożyłem na półmisek. Na nich ułożyłem zdjęte z perliczki plasterki boczku, a na nich wyjętą z piekarnika perliczkę. Za pomocą blendera zmiksowałem na jednolitą substancję sos pozostały
Wyprawy kulinarneJako że chwilowo jestem unieruchomiona, w przygotowaniu dzisiejszego obiadu pomagał mi mój Ukochany :) Pomimo, że kaczkę robiłam pierwszy raz, wyszła pyszna, bardzo soczysta, z chrupiącą skórką. Gorąco polecam! Poniżej znajdziecie również przepis na buraczki, w całości przygotowane przez mojego Ukochanego :) No to zaczynamy! Przepis na kaczkę faszerowaną brzoskwiniami Składniki: 1 kaczka 2,5-3 kg sól, pieprz spora garść majeranku
My Culinary Artcebulki. Na całość nakładamy pokrojony w plastry ser. Możemy doprawić według uznania. Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w temp 180 stopni, najlepiej na termoobiegu. Zajadamy ciepłe i chrupiące
Kolizje SmakówDanie szybkie, łatwe i smaczne. Poświęcamy mu dosłownie chwilę i już możemy pędzić do naszych gości, zostawiając ciasto w piekarniku by się upiekło. Po kwadransie serwujemy na ciepło pyszne, chrupiące przekąski. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie parówek opakowanie szynki wędzonej lub boczku kilka plasterków żółtego sera Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek szynki
Kolizje Smakówjajko. Nieco solimy. Wszystkie składniki intensywnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy łyżki formujemy płaskie placki na patelni. Nie mogą być zbyt grube, gdyż nie będą później chrupiące. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Podajemy na ciepło ze śmietaną i cukrem
Kolizje SmakówDzisiaj przepis na bardzo pyszne, chrupiące nuggetsy w panierce z chipsów. Zajadane koniecznie na ciepło z dodatkiem sosu śmietanowego lub ketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie i proste w przygotowaniu! Ostrzegamy jednak, że nie można przestać ich podjadać! Składniki: Nuggetsy Podwójna pierś z kurczaka Dwa jajka Opakowanie chipsów o ulubionym smaku Olej do smażenia Przyprawa złocista do kurczaka Sos śmietanowy
Kolizje SmakówDzisiaj proponujemy pyszny kurczak pieczony w pomarańczach z dodatkiem miodu i sosu sojowego. Kurczak wychodzi delikatny, chrupiący i niezwykle aromatyczny. Podczas pieczenia wspaniały zapach roznosi się po całym domu, aż ciężko wytrzymać do końca pieczenia. Nie wymaga przy tym zbyt wiele pracy, więc jest to idealny przepis dla zapracowanych :) Składniki: 3 nogi od kurczaka 2 pomarańcze 3 łyżki miodu
Kolizje SmakówZanim na blogu pojawi się coś hiszpańskiego polecamy wypróbować poniższy przepis- szczególnie muffinożercom. :-) Wiele już wypróbowałyśmy, ale dopiero ten spełnia nasze oczekiwania w 100% Muffiny wychodzą idealne- chrupiące na zewnątrz, a miękkie i lekko wilgotne w środku. Bardzo czekoladowe- czyli tak, jak lubimy ;-) Przepis na 24 muffiny. Składniki suche: 400g mąki 6 łyżek kakao (prawdziwego :-) 1 szklanka cukru
kuchnia do kwadratuBrzegi ciasta posmarowałam maślanką przy pomocy pędzelka. Ciasto wstawiłam do piekarnika na 45 minut. Na ostatnie 5 minut zwiększyłam temperaturę do 200 stopni C. Ciasto powinno być zezłocone i chrupiące. Upieczone ciasto lekko przestudziłam przed krojeniem. Możemy jeść je ciepłe lub w temperaturze pokojowej
Chilli Czosnek i OliwaPołączenie brokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę garść ziaren słonecznika, podprażonych na suchej patelni sok z połowy cytryny 3 łyżki
Kulinarny Pamiętnikkilka pieczarek pokroić w plastry i odłożyć ). Zalać 2 L wody i gotować do miękkości. Zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i Vegetą. Boczek pokroić w kostkę i wytopić aż będzie chrupiący. Na drugiej patelnia na maśle i oleju zrumienić plastry pieczarek i dodać przed końcem gotowania. Zupę udekorować kleksem śmietany. Dodać boczek i posypać natką. Uwaga – sprawdzona rada
Świat SmakuTakie o to roladki można podawać z kaszą gryczaną, ziemniakami, ryżem, makaronem z czym kto woli, a nawet ze świeżym, pysznym, chrupiącym chlebem dodatkowo można dodać ogórka kwaszonego lub inny ulubiony dodatek :) Bardzo dobre są tez do tego "marynowane zielone pomidory", na które przepis podam w którymś z kolejnych postów... Gotowe danie Marynowane zielone pomidory
Zainspiruj się kuchniąsię oprze bezie??? Szczerze mało osób, a tym bardziej przepysznej bezie "Pavlova" , która jest chrupiąca z wierzchu, a delikatna i miękka w środku. Cudowne odkrycie lat 20-tych. Nazwa tego deseru pochodzi od znanej rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej. Do dziś nie można rozstrzygnąć sporu czy dany deser pochodzi z Australii czy Nowej Zelandii. Jeśli chodzi o przepis i jego wykonanie
Zainspiruj się kuchniąowoce morza i po minucie wlać wino. Całość przemieszać i gotować około 15 minut, pod koniec dodać natkę pietruszki i ewentualnie doprawić solą do smaku. Podawać z grzankami lub chrupiącym chlebem
wyzwania kuchennecytryny i zagotowałam. Następnie zmniejszyłam ogień, wrzuciłam małże i pod przykryciem gotowałam, aż małże się otworzą, czyli jakieś 5 min. Gotowe wyjęłam na talerz, polałam sosem i podałam z chrupiącym pieczywem
bastalena