chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:9/181)

Omlet ‘country style’ z wędzonym łososiem i ziemniakami 177

głębokiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy – tyle , żeby przykrył ziemniaki. Na gorący wrzucamy ziemniaki i smażymy do całkowitego zmięknięcia i zrumienienia, jak na frytki, co jakiś czas mieszając. Wyławiamy ziemniaki z tłuszczu, odcedzamy i wysypujemy je na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy.   Jajka rozbijamy do miski i dokładnie rozkłócamy ze śmietaną przy użyciu trzepaczki balonowej. Nie trzeba jajek(...)dziur. Teraz pracujemy szybko – spód omletu powoli dochodzi, a wierzch jest jeszcze płynny i nieścięty – na środku rozkładamy pasem porcję wędzonej ryby, posypujemy ją koprem, na to połowa chrupiących usmażonych ziemniaków, posiekany szczypior i tarty ser. Przesuwamy omlet żeby go zamknąć przechylając patelnię w jedną stronę, pomagamy sobie pokrywką lub talerzem i tą część co poza patelnię wystaje nakładamy

Karo in the Kitchen
Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej w jakości QAFP 119

kiełbasy. Nie myślcie, że jedliśmy ją jedynie w formie kanapek – nie byłabym sobą, gdybym nie zaproponowała Wam oryginalnego dania. Zobaczcie, co pysznego z niej wyczarowałam. Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej Składniki na 4 porcje : 800g mączystych ziemniaków 200g korzenia selera 100g czerwonej soczewicy 30g masła sól, pieprz ½ łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego(...)dających się przewidzieć i nieuregulowanych niniejszym Regulaminem decyduje Organizator. Wpis powstał w ramach kampanii informacyjno – promocyjnej „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” Artykuł Puree z ziemniaków, selera i soczewicy z chrupiącymi chipsami z kiełbasy krakowskiej suchej w jakości QAFP pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Kapuśniak z prażokami 166

listki laurowe 3-4 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu 500-600g kiszonej kapusty 1 marchewka sol, pieprz Okrasa: 250-300g boczku Prażoki : 500g ziemniaków 3 czubate łyżki mąki Przygotowanie : Wywar : Kości włożyć do garnka zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa, przyprawy, przykryć i zagotować, następnie gotować na jak najmniejszym ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie(...)powyższego przepisu. Okrasa : Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu do czasu aż tłuszcz się wytopi, a mięso będzie ładnie przypieczone i chrupiące. Prażoki : Ziemniaki zacząć gotować pod koniec gotowania zupy, aby były gorące, gdy zupa będzie już gotowa.  Gdy będą miękkie odcedzić (zachować nieco wody, gdyby okazało się, że masa jest zbyt

Codzienne Gotowanie
Pyszny roślinny pasztet z suszoną śliwką. Tradycyjny zestaw obiadowy 215

podgrzać odrobinę roślinnej śmietanki lub mleka sojowego, dodać chrzan i przyprawy), jednak moim zdaniem nie jest to konieczne. Pasztet ma delikatną, wilgotną konsystencję, a łódeczki ziemniaczane są cudownie chrupiące.  Pieczone ziemniaki: kilka średnich ziemniaków łyżka oliwy ulubiona mieszanka przypraw do ziemniaków: kminek, kolendra, tymianek, kurkuma, słodka papryka, sól i pieprz Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż papierem

Roślinna - blog wegański
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KOPERKOWYM: najlepszy, wypróbowany przepis 112

zrobić najlepsze polędwiczki w sosie koperkowym? Zobacz wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie polędwiczek wieprzowych w sosie krok po kroku. Polędwiczki w sosie koperkowym można podać z tłuczonymi ziemniakami i chrupiącymi, pikantnymi ogórkami z chilli >>> Przepis na polędwiczki wieprzowe  w sosie koperkowym. Oto składniki i przyprawy na polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym: 2 polędwiczki wieprzowe

Moja Książka Kucharska
Pstrąg w rozmarynie pieczony na ziemniakach z salsą z pieczonej papryki 121

owoców morza w zupełności wystarczy,  można dodać jeszcze odrobinę soli morskiej i już ! Pstrąg ma smaczne chude mięso i doskonale nadaje się do pieczenia, podany na chrupiących pieczonych ziemniakach z dodatkiem wspaniałej salsy z pieczonej papryki  to propozycja na obiad z piekarnika. Pachnie obłędnie w całym domu po wyjęciu z pieca. I nie trzeba robić specjalnie wielkich

Wanilia i Kardamon
Placki z topinamburem i marchewką 133

Zapraszam na smakowite placki. Placuszki z topinamburem w smaku przypominającym ziemniaki wyszły chrupiące i delikatne. Polecam Składniki: 240 g topinamburu 120 g marchewek jajko 1 łyżka mąki 1/2 łyżeczki soli i pieprzu olej do smażenia Przygotowanie: Topinambur oraz marchewkę cienko obieramy oraz myjemy. Topinambur ścieramy na drobnych oczkach tarki a marchewkę na oczkach jarzynowych, mieszamy. Następnie dodajemy jajko, mąkę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Restaurant Week - Powidok - Restauracja autorska 109

towarzystwie tak aromatycznego demi glace podkręconego anyżem i cynamonem po prostu rozwala system! Wspaniała tekstura mięsa i udane połączenie dodatków, pasował tu i szpinak i boczniak. Forma podania ziemniaka w chrupiącej kuleczce z dodatkiem gorczycy zaskakująca i zachwycająca! Taki prosty, ale chrupiący dodatek kojarzył mi się nieco z daniami fast foodowymi, ale jego poziom był o klasę wyższy

Cooking Monster
KURCZAK PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI 185

najlepiej rękami :). Teraz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kawałki kurczaka i ziemniaki-dużo i gęsto. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180C z termoobiegiem.Pieczemy ok.50-60 min. Kiedy ziemniakichrupiące a mięsko soczyste danie jest gotowe.Podajemy z ulubioną surówką. Ja podałam z moją ulubioną sałatką z kapusty pekińskiej . SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Maakouda, marokańskie placki ziemniaczane 167

Całkiem inne niż nasze placki ziemniaczane, te marokańskie są pyszne, mięciutkie, robione z gotowanych ziemniaków. Mają chrupiącą skórkę a tylko wnętrze mięciutkie. Marokańczycy upychają te placki w bułki razem z jakąś sałatką i zajadają bez obaw że przytyją. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Maakouda czytaj makuda . Maakuda, marokańskie placki ziemniaczane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone ziemniaki z chrupiącym filetem z kurczaka 201

moje córki były małe zajadały go z równie wielkim apetytem. Nie ma przy nim za dużo pracy a smaku i aromatu mnóstwo. Zapraszam zatem na pyszny obiad. Pieczone ziemniaki z chrupiącym filetem z kurczaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bakłażanowe roladki z paprykowym mielonym mięsem 157

roladki mają dość dużo wody, która jednak szybko zostaje wchłonięta przez mięso. Wystarczy po wyjęciu z piekarnika pozostawić na kilka minut przed nałożeniem na talerz. Podawać z ryżem, ziemniakami lub chrupiącym pieczywem. Ja dodatkowo przygotowałam dip paprykowy. Składniki dipu paprykowego: ok. 130 g sera typu feta (to jest ok. 1/2 standardowego opakowania) 200 g kwaśnej gęstej śmietany 1 łyżeczka słodkiej

Codzienna kuchnia niecodzienna
pyszne pieczone ziemniaki w piekarniku... 158

poukładać ziemniaki, posypać resztą sera i piec około 40 minut w 200 C, grzanie góra/dół, następnie z 5 minut na termoobiegu - przed podaniem posypać czosnkiem niedźwiedzim, ziemniakichrupiące, aromatyczne............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 265

niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Kiedy ziemniakichrupiace, a mięso zarumienione, ale jeszcze soczyste potrawa jest gotowa. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Lekko wilgotny chleb ziemniaczany 132

nowa. Wreszcie jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę Wam podać przepis, piekłam go już dwukrotnie i wychodzi bez zarzutu. Miękisz sprężysty i pięknie wyrasta, skórka rumiana i chrupiąca, dodatek ziemniaka sprawia , że jest chleb szybko nie wysycha i długo utrzymuje świeżość. Składniki na dwie średnie keksówki: 1/2 kg mąki pszennej 1 szklanka mleka 25 dag ugotowanych ziemniaków 1 jajo

Apetyczna babeczka
Rozmarynowy kurczak z morelami 174

wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie ci 5 minut. Potem tylko siup na grilla lub do piekarnika i gotowe. Danie możesz podać z chrupiącym pieczywem, ziemniakami czy ryżem w każdej odsłonie, z warzywami lub bez towarzystwa. Daj znać jak smakował, bo jestem ciekawa czy u Ciebie w domu też zrobi taką furorę. Składniki: Pomysł

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania