chleb w jajku - 3000 przepisów

Jajko w chlebie 171

zostanie wykorzystuję go w inny sposób. Nazywamy go chleb z dziurką :)Robię go tak...SKŁADNIKI:  porcja na 1 osobę czas przygotowania 15 min.- 2 kawałki chleba- masło 1/2 kostki- jajka 2szt- szczypiorek- pomidor- sól , pieprz  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:- z kawałka chleba wykrawam ze środka dziurkę- na rozgrzaną patelnię wkładam kawałek masła i układam na niej chleb- w środek(...)dziurkę wbijam jajko uważając aby nie wypłynęło poza chleb  - sole i pierze jajko po czym odwracam na drugą stronę - gdy smaży się z drugiej strony parzę pomidora i kroję go w kostkę - gotowy kawałek chleba układam na talerzu na niego kładę pokrojone pomidory solę je oraz pieprze oraz posypuje szczypiorkiem. Równie dobrze można posypać świeżą bazylią

Basia w kuchni
Chleb w jajku 141

moim rodzinnym domu na niedzielnym śniadaniem zawsze była jajecznica;)) Tak się jakoś przyjęło i tak jest do tej pory:) U mnie natomiast zdecydowanie częściej gości chleb w jajku, który uwielbia mój synek. To świetny i naprawdę smaczny pomysł na wykorzystanie resztek chleba. Ja podaję do niego kubek gorącego kakao:) Składniki: 4 jajka,  5 łyżek mąki pszennej,  1/2 szklanki(...)mleka,  pęczek szczypiorku,  cebula,  laska kiełbasy, ząbek czosnku,  3 łyżki śmietany 18%,  sól morska z pieprzem (użyłam Kamis),  czerstwy chleb.  Wykonanie Jajka ubić, dodać śmietanę, mleko, mąkę oraz posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszać. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko razem podsmażyć. Dodać do masy jajecznej. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Z miłości do słodkości
Jajka zapiekane w chlebie tostowym 136

Polecam jajka trochę w innym wydaniu niż zwykła jajecznica.składniki:6 kromek chleba tostowego6 jajek1 duży plaster sera żółtego1 mała cebula czerwonado posypania sól ziołowa250 g pomidorków koktajlowych1 mała cebulka biała1 łyżka posiekanej natki pietruszkiprzyprawa do pomidorów KamisDo foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc "gniazdko". Plaster sera pokroić na 6 kawałków i ułożyć na dnie każdego gniazdka. Cebulę

Monia miesza i gotuje
Do chleba - pasta z jajek i szynki 224

Był pyszny , świeżo upieczony chleb więc do chleba też coś dobrego musiało być. Co prawda taki świeżutki najlepiej smakuje z samym masłem, ale zrobiłam też coś pożywniejszego. Smarowidło z jajek, wędliny i zieleniny - bardzo dobre, spróbujcie ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jajka z pieczarkami zapiekane w chlebie 131

Nie miałam wcale pomysłu na śniadanie. Jajecznica, nasza tradycyjna niedzielna, troszkę mi się znudziła, ale nie mówcie tego Żarłoczkowi, dobrze ? Jednak z jajek nie chciałam rezygnować

Smaczna Pyza
Jajka. Twaróg. Do chleba. Pasta jajeczna z białym serem i ziołami 194

Pasta do smarowania kanapek, grzanek albo krakersów. Robi się szybko a wykorzystać można na różne sposoby. Poza smarowaniem można nią napełnić ćwiartki papryki albo serwować z

Smaczna Pyza
Chleb gryczany (bez glutenu, mleka i jajek) 264

Chlebek bezglutenowy na bazie mąki z niepalonej gryki - bez miksów, bez kukurydzy, ryżu. Charakterystyczny gryczany smak łagodzi dodatek karobu i kolendry. Wypieki z mąki gryczanej mają

głodny alergik
Jajka. Suszone pomidory. Do chleba. Pasta jajeczna z pomidorami 343

Pasty do chleba do dobra alternatywa dla wędlin czy innych dodatków. Są ekonomiczne i można za każdym razem przygotować smarowidło o innym, niepowtarzalnym smaku. Tym razem do klasycznej pasty jajecznej dodałam pomidory w różnej postaci. Taka czerwonawa pasta bardzo nam zasmakowała.Doskonała jest też Pasta jajeczna z tuńczykiem albo Pasta z jajek i szynki a dla Tych co wolą

Smaczna Pyza
Chleb gryczano - ryżowy (bez glutenu, mleka i jajek) 171

Chlebek bezglutenowy przygotowany z mąki z brązowego ryżu, mąki z niepalonej gryki, skrobi i mielonego siemienia lnianego. Wyszedł bardzo delikatny w smaku, a przy tym jest

głodny alergik
Chleb z ciecierzycy (bez glutenu, mleka i jajek) 294

Chlebek z cieciorki z dodatkiem suszonych pomidorów i kolendry. Wreszcie mam dobre zastosowanie dla mąki z ciecierzycy :) Mam też już pomysł na następny, z dodatkiem przecieru

głodny alergik
Chleb ryżowo - gryczany ze śliwkami (bez glutenu, mleka i jajek) 274

Atmosfera zbliżających się Świąt sprawia, że myśli same krążą wokół aromatów śliwkowych i korzennych. Nawet chlebek upiekłyśmy taki, że w wersji słodszej z powodzeniem mógłby być

głodny alergik
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty z amarantusem (bez glutenu, mleka i jajek) 179

Ostatnio piekłam różne bułeczki i pizze, teraz dla odmiany zamarzył mi się tradycyjny razowy chleb. Skorzystałam z mieszanki mąki wieloziarnistej, wzbogacając recepturę o dodatek karobu, którego

głodny alergik
Bezglutenowy chleb pumpernikiel z miodem i przyprawami (bez glutenu, mleka i jajek) 204

Ciemny, pachnący pumpernikiel z masłem i dojrzałymi w słońcu malinowymi pomidorami - to wspomnienie beztroskiego dzieciństwa i wakacji spędzanych na działce. Ten chleb upiekłam z tęsknoty za

głodny alergik
Tosty francuskie 191

francuskie przypominają mi smak mojego dzieciństwa, te tosty to również smak dzieciństwa mojego dorosłego już syna. Tylko, że w dzieciństwie nie miałam pojęcia, że zwykły smażony na maśle chleb w jajku nazywa się tostem francuskim, dla mnie to był zwyczajny chleb smażony w jajku Mój syn gdy jest w domu, często mnie prosi, usmaż mi mamo chleb w jajku(...)jajka – 100 ml mleka; – masło do smażenia + odrobina oleju; – dodatki  – dżem truskawkowy Przygotowanie: W szerokiej miseczce mieszamy za pomocą trzepaczki mleko, 2 jajka. Kromki chleba tostowego maczamy w płynie jajecznym z każdej strony. W czasie kiedy chleb tostowy się moczy na patelni rozgrzewamy masło z olejem, smażymy  chleb tostowy po 2 minuty z każdej strony

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb w jajku | Smak dzieciństwa 113

wyczarować coś dobrego. Wystarczy nam chleb (może być lekko zeschnięty – to jeden ze sposobów na jego wykorzystanie) i jajka. Smak przypomina mi poranki dzieciństwa, kiedy zajadałam się chlebem w jajku na śniadania Składniki: 4 kromki chleba 2 jajka sól ketchup olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='4 kromki chleba 2 jajka sól ketchup olej(...)smażenia'; document.write(" "); Krok 1 Jajka rozbijamy, lekko solimy i je roztrzepujemy widelcem. Krok 2 Rozgrzewamy mocno patelnie, chleb maczamy dokładnie w jajku i smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Krok 3 Jemy z ketchupem! *Ja dodatkowo posypałam chleb parmezanem. Można sobie zrobić także podobne „kanapki” z serem. Po przypieczeniu z obu stron nakładamy na kromki cienkie plasterki sera

Kuchnia Bazylii