chleb mieszany - 5331 przepisów (strona:48/356)

Tarta brokułowo cukiniowa 144

garść 1 cukinia mała 1/3 brokuła 7 pomidorków koktajlowych 10 dkg sera feta szczypior do posypania Cukinię kroję na cienkie plastry maszynka do chleba, przekładam do miski, posypuje sola, wlewam trzy łyżki oliwy i mieszam, odstawiam aż nie zrobię ciasta. Brokuł dziele na małe różyczki. W garnku zagotowuje wódę, z odrobina soli i cukru, i wrzucam do wrzątku brokuła

wesoła kuchnia
Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 108

jajka 4 plastry szynki odrobina szczypiorku pieprz, sól, lubczyk, listek świeżej bazylii (można dodać inne zioła, w zależności od tego jakie lubicie) Wszystko razem mieszamy, wlewamy do foremek od muffinek. Pieczemy 20 minut. Podajemy z chlebem i prawdziwym masełkiem. Zajrzyj również tu: 1.  Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 2.  Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem

My World by Dagmara Rek
Pyszny domowy chleb 136

łyżki oleju rzepakowego 7 g suszonych drożdży 1 szkl ciepłej wody Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, otręby, płatki, sól oraz drożdże i mieszamy razem. Następnie dolewamy olej i ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto na chleb, aż przestanie przyklejać się do rąk, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Następnie przekładamy wyrośnięte ciasto do keksówki, przykrywamy ściereczką

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Potrawka z wątróbki, pora i pieczarek 113

każdy kawałek na bardzo rozgrzanym oleju z obu stron tak aby nie była surowa w środku. Gotową przekładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Wszystko mieszamy, dodajemy odrobinkę soli i chili. Możemy podawać potrawkę samą lub chlebem czy kaszą. Smacznego

Życie ze smakiem
Bułki pszenno razowe ze słonecznikiem 141

prawdziwa przyjemość. Dzisiaj upiekłam bułki pszenno razowe ze słonecznikiem. Bułki na drożdżach . Nowy zakwas dopiero co nastawiłam. Będzie gotowy na następny wypiek chleba. Bułki pszenno razowe są bardzo pożywne. Zdecydowanie wolę pieczywo z mieszanych mąk i jak najbardziej z tych gruboziarnistych, do których razowa mąka niewątpliwie należy. Bułki pszenno razowe Składniki: 16 bułek 750 g pszennej mąki

codojedzenia
Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzechami 123

soli 1 łyżka miodu 13 g suszonych drożdży 550 ml ciepłej wody czarnuszka do posypania Sposób przygotowania: Orzechy łupie i lekko rozdrabniam. Wszystkie składniki chleba: mąki, nasiona, orzechy, drożdże, sól, miód, i letnią wodę dokładnie mieszam. Przykrywam ręczniczkiem i pozostawiam w cieple na ok. 20-30 min ( ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 40' stopni C). Po tym czasie ciasto

Pyry na Gaz
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 346

sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy

Szefowa kuchni
Najlepsza sałatka z tuńczyka 3189

wystygnięcia. Tuńczyka odcedzamy z sosu, a kukurydzę z zalewy. Jajka, cebulę i ogórka drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę można podawać samą lub z chlebem razowym. Tuńczyk to ryba morska zamieszkująca Atlantyk. Korzystnie wpływa na kości i wzrok, ponieważ zawiera witaminy A i D. Zajdziemy w nim też witaminy

My Chcemy Jeść
Zakwas na żurek 175

letniej przegotowanej wody; Wykonanie: Do słoika wsypać mąkę, dodać wodę, czosnek przekrojony na pół, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz, majeranek i chleb. Wymieszać. Przykryć i odstawić na kilka dni na parapet, codziennie mieszać. Po kilku dniach (u mnie 4) zakwas jest gotowy! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Bułki na zakwasie i drożdżach 113

sklepowe, takich nie kupisz. Zakwas swój hoduję już około 4 m-cy, jest kwaśny i ma moc, zrobiony z mąki razowej żytniej. zakwas na chleb Nie cały słoik zakwasu, trochę zostawiam na dnie do 'nakarmienia', mieszam z 15 g drożdży. Wsypuję 1 kilo mąki orkiszowej , dodaję łyżkę masła i łyżeczkę soli. Wyrabiam ciasto do momentu, aż się będzie odklejało

Pasje Jolki
Śledzie z rodzynkami 149

smażymy około 5 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie wyciągamy z zalewy i tniemy w grube paski. Wrzucamy do miseczki, dodajemy przestudzony sos i mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Świetnie smakują ze świeżym chlebem posmarowanym grubo masłem

W poszukiwaniu inspiracji
Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową 105

czosnek – 2 ząbki * miód – 1 łyżka * sól * pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli. Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy. Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek. Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną

Ostra na Słodko
Leczo z Cukinii 189

laurowy, ziele angielskie, paprykę w proszku, pieprz i majeranek. Dusimy dłuższą chwilę, mieszając całość co jakiś czas. Na końcu dosypujemy świeży posiekany koperek,mieszamy i dusimy jeszcze chwilkę.  Nakładamy do miseczek i podajemy z chlebem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Chleb 155

Świeże drożdże i suszony zakwas żytni* 2) Dobrej jakości mąka** 3) Duży garnek żeliwny Sami oceńcie czy ładne. A Wy pieczecie chleb? Skąd czerpiecie inspiracje? Dajcie znać! W kolejnych wpisach wrzucę przepisy na te moje mieszanie w garach, może i ja kogoś zainspiruję ? * Zakwas suszony jest super alternatywą jak ma się obawy lub nie ma czasu na zrobienie zakwasu samemu

Cookery.pl

Proponowane wyszukiwania