chleb domowy - 4322 przepisów (strona:117/289)

Chleb razowy słonecznikowy 164

I znów zapraszam na  pyszny chlebek ..z gotowych mieszanek..zajrzyjcie do sklepów P.Adama [tutaj i tutaj]i zakupcie takie gotowe mieszanki..Warto także zajrzeć na

Moje domowe kucharzenie
Chleb orkiszowy II 151

wykorzystaniem zdrowej mąki orkiszowej. Przepis jest prosty. Wystarczy wszystkie składniki odmierzyć, wyrobić ciasto i dwukrotnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia. I już po godzinie pieczenia możemy cieszyć się domowym chlebkiem. :) Chleb orkiszowy II PRZEPIS /na 2 formy 31x12 cm / Temperatura: 190OCCzas pieczenia: 1h Składniki 2 szkl. mąki orkiszowej, jasnej 2 szkl. mąki chlebowej, typ 750 1 szkl. mąki pszennej, krupczatki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Chleb pszenny z suszonymi pomidorami i natką pietruszki 211

Chleb pszenny z suszonymi pomidorami...Domowej roboty, pszenny chleb drożdżowy.O złocistej, chrupiącej skórce i miękkim środku.Z dodatkiem suszonych pomidorów i natki pietruszki.Komu kromkę? Zapraszam! Składniki:650 g mąki pszennej;50 g suszonych pomidorów (waga netto, po odsączeniu) + mąka do ich oprószenia;1/4 drobno posiekanej natki pietruszki;2 łyżeczki soli;2 łyżki oliwy/oleju ze słoika z suszonymi pomidorami

Gospodyni Miejska
Chleb z kaszą manną 150

było! Z pieczywkiem od Ewy z bloga z cukrem pudrem mam bardzo dobre doświadczenia. Za który przepis się nie zabiorę, ten zawsze wyjdzie! Tak to ja mogę domowym sposobem chleb produkować! Aż ręce świerzbią, żeby zabrać się za testowanie kolejnego pomysłu, a tu poprzedni chlebek jeszcze ciepły w chlebaku :) Tym razem próbowałam przepisu na Chleb pszenny z grysikiem . Pierwszy

Grunt to przepis!
Mój pierwszy chleb - chleb gryczany 137

opakowania mąki Melvit - dostosowałam go jednak do własnych upodobań - zwykłą sól zastąpiłam himalajską, dodałam suszoną żurawinę oraz czarnuszkę. To z pewnością pierwsza, ale nie ostatnia przygoda z domowym wypiekiem chleba! Chleb gryczany - przepis: Składniki: (na 2 formy rynienki) 600 ml ciepłej przegotowanej wody 50 g świeżych drożdży 400 g mąki gryczanej 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 100 płatków

Moje Qulinaria
Chleb żytni z prażoną cebulką (203 kcal) 332

przeszłam na dietę, piękne czasy… Składniki: 250 g mąki żytniej 250 g mąki pszennej (albo zamiast obu mąk, 0,5 kg gotowej mąki – mieszanki do domowego wypieku chleba żytniego) 500 ml wody letniej opakowanie świeżych drożdży (50 g) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ok 100 g prażonej cebulki Przygotowanie W misce rozcieramy drożdże z cukrem, łyżką mąki

e-PrzepisyKulinarne
JAJECZNICA PO CHŁOPSKU 108

Każdy potrafi zrobić jajecznicę więc nie będę tu przytaczać przepisu :) Moja oparta jest na maśle , cebuli, pieczarkach, szynce, papryce czerwonej, szczypiorku no i oczywiście na jajkach. Do tego domowej roboty chleb i pomidor - pychota

Kuchnia w opałach
Chleb z otrębami 193

Ten chlebek piekłam już jakiś czas temu testując otręby gryczane..inspiracją był przepis znaleziony gdzieś w necie..ja jednak zmieniłam rodzaj mąki , do mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie
Puree z pieczonej dyni zwyczajnej 152

cynamonowym lukrem . Oczywiście zostało mi jeszcze bardzo dużo puree, więc pewnie będę produkować na potęgę muffiny, bo bardzo mi posmakowały.Ale wróćmy do początku. Żeby rozkoszować się smakiem domowego dyniowego chleba lub muffinek, najpierw trzeba przygotować puree. Przepis jest banalny, wykonanie szybkie, jedynie trzeba później wymyślić, do czego tym razem go użyjemy. Potrzebna nam: - dynia zwyczajna Moja ważyła około

W poszukiwaniu inspiracji
Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków 444

dodatków i ulepszaczy, a nie zawsze mam czas za nim biegać po mieście albo czas na jego samodzielne upieczenie wtedy, gdy akurat nastawiam buraczany zakwas. Jeśli jednak upiekliście domowy razowy chleb i macie jego piętkę – możecie jej użyć do naszykowania tego zakwasu.   Chleb razowy na naturalnym zakwasie jest kwaśny w smaku – procesy kiszenia w zakwasie z dodatkiem chleba zajdą

Karo in the Kitchen
Chleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem i ziarnami na zakwasie 187

Dziś na blogu wariacja na temat chleba razowego pszenno żytniego, który piekłam już jakiś czas temu. W nowej wersji mąkę pszenną razową zastąpiłam mąką orkiszową

Kulinarne przygody Gatity
Chlebek pszenny z serem i ziołami 144

ramach cyklu Wypiekanie na śniadanie tym razem Iza z blogu Smaczna Pyza wybrała ten pyszny i aromatyczny chlebek. Przepis pochodzi z książki "Domowe wypieki". Chleb jest bardzo mięciutki, na śniadanie znakomity, polecam gorąco. Dodajcie swoje ulubione zioła aby pachniał jeszcze piękniej a do tego ulubiony ser a będzie jeszcze smaczniej, zapraszam. Chlebek pszenny z serem i ziołami. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 581

zdajemy sobie sprawy ile składników, w tym większość niepotrzebnych zawiera pieczywo z ciasta mrożonego. Przede wszystkim są to: barwniki, emulgatory, spulchniacze.Dlatego warto poświęcić trochę czasu na wypiek domowego, zdrowego chleba. Jak przygotować zakwas:  -można dostać od znajomego -wyhodować samemu Zakwas należy hodować 5 dni, potrzebne nam będą:  -250g mąki żytniej -250 ml ciepłej wody

Receptura smaku
Żurek na zakwasie 193

Żurek na zakwasie...Lekko kwaśny, z delikatną nutą czosnku.Doprawiony śmietaną i chrzanem.Nieco inny niż tradycyjny żur staropolski.Podany w domowej roboty chlebie.Niebo w gębie!Składniki:1 duża

Gospodyni Miejska
Litewski na starogardzkiej 243

razu po wyjęciu z piekarnika i foremek. Odczekaj co najmnie 12 gdzin, nim zaczniesz kroić chleb.En face.Chleb i kromka.Chleb i kromki.Miękisz z bliska.inspirował przepis z blogu Chleb - moja domowa piekarnia. Listopadowi chlebowypiekacze: Akacjowy blogArnikowa kuchniaBajkoradaCo mi w duszy graEksplozja smakuFabryka kulinarnych inspiracjiGrahamka,weka i kajzerka…Kuchennymi drzwiamiKonwalie w kuchniKuchnia AlicjiKuchnia GuciaKulinarne przygody GatityLeśny zakątekMagnolia – rozmarynMoje małe czarowanieNie tylko

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania