chińczyk - 303 przepisów (strona:2/21)

Pędy bambusa, grzyby shitake i... Zobacz przepisy na typowego "chińczyka" z ryżem 179

fuzją wielu aromatów i pozwala odkryć szósty smak, umami. A jak przygotować typowe danie chińskie z ryżem? Sposobów jest wiele. My przedstawimy Ci te najlepsze. Gdy mówimy o typowym „chińczyku” z ryżem, mamy na myśli głównie dania kuchni kantońskiej. Bo to właśnie w tym regionie Państwa Środka dominują potrawy powstające z drobno posiekanych składników, podsmażanych szybko w woku(...)właśnie wok – głęboka patelnia, najczęściej żeliwna, jest podstawowym narzędziem każdego azjatyckiego kucharza. Gdyby sprawdzić, jak wygląda jakiś „chińczyk” w Krakowie czy Warszawie od środka – na palnikach zobaczyłbyś co najmniej kilka takich garnków. A co powinno trafić do wewnątrz, by powstała pyszna potrawka? Jeśli ryż, to jaki? Ryż jest podstawą kuchni chińskiej. Sięga się przede wszystkim po ten klasyczny, długoziarnisty. Możesz

Kuchcik gotuje
Surówka z pekinki jak u Chińczyka 178

Surówka z pekinki jak u Chińczyka – brzmi dość śmiesznie, bo obcokrajowiec może sobie pomyśleć, że poszatkowałam mieszkankę Pekinu haha ;) Rozlewu krwi jednak nie było, a owa surówka jest alternatywą dla surówki z białej kapusty, którą często p The post Surówka z pekinki jak u Chińczyka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z pekinki jak u Chińczyka 1699

Surówka z pekinki jak u Chińczyka – brzmi dość śmiesznie, bo obcokrajowiec może sobie pomyśleć, że poszatkowałam mieszkankę Pekinu haha ;) Rozlewu krwi jednak nie było, a owa surówka jest alternatywą dla surówki z białej kapusty, którą często podaje się jako dodatek w Chińskich knajpkach. Poniżej znajdziecie przepis na wersję surówki z udziałem kapusty pekińskiej […] The post Surówka z pekinki(...)Chińczyka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka jak u chińczyka 30

Surówka jak u chińczyka – harmonia smaku, zdrowia i tradycji w jednym daniu. To więcej niż tylko prosty przepis, ty pyszny przepis na dodatek nie tylko do dań chińskich, ale i do klasycznego mięsa na obiad.. Chińska surówka z białej kapusty, marchewki i aromatycznej zalewy wyróżnia się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także bogactwem kulturowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna Cukinia słodko-kwaśna 167

Słodko- kwaśna surówka obiadowa z cukinii Pyszna i łatwa do zrobienia surówka w zalewie z cukinii. Klasyczna cukinia słodko-kwaśna trochę smakuje jak surówka od Chińczyka. Surówka z surowej cukinii w zalewie to propozycja nie na jedne, ale na kilka obiadów. Kilka prostych składników, cukinia w roli głównej i zalewa słodko kwaśna. Surówka z surowej cukinii i marchewki w zalewie(...)dań z grilla. Cukinia w kwaśnej zalewie nabiera całkiem innego smaku do jakiego przywykliśmy w zwykłej surówce. O tej śmiało można powiedzieć, że to cukinia jak u Chińczyka. 😉 Jak zrobić surówkę z cukinii w zalewie? Zapraszam na przepis 🙂         Cukinia słodko-kwaśna przepis cukinia młoda 2 sztuki marchew 1 większa lub 2 małe cebula 1 duża Zalewa

Dieta moja pasja
Zestaw obiadowy jak u chińczyka 60

Zestaw obiadowy jak u chińczyka Nie masz pomysłu na obiad, kolacje oto przepis dla Ciebie. Pełen zestaw obiadowy jak u Chińczyka, surówka, kurczak i makaron. Wypróbuj przekonaj się sam, bo kto nie lubi chińskich dań. czytaj

Kulinarna Chwila
Surówka, jak u chińczyka 68

zamawiamy jakiekolwiek danie u „chińczyka” zawsze jest ono podane z surówką z białej kapusty z marchewką. Niby nic nadzwyczajnego, ale jednak smakuje inaczej niż te przygotowane zazwyczaj w domu. Ma bardziej zróżnicowane smaki. Surówka jest słodko-kwaśna, bez przegięcia w żadną stronę. Prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z surówkami podawanymi w Azji. Jest to taka kapuściana kolaboracja smakowa europejsko-azjatycka(...)być idealny dodatek do obiadu rodzinnego lub do podania na 2-3 dni. Im dłużej leżakuje w lodówce tym więcej nabiera aromatów. Print Surówka z białej kapusty, jak od chińczyka Course Dodatek Cuisine Chińska, Tajska, Wietnamska Prep Time 20 minutes Cook Time 5 minutes Leżakowanie 8 hours Total Time 25 minutes Ingredients 1/2 główki białej kapusty (średniej wielkości) 2 średnie

PanGotuje
Bogactwo smaków, czyli kuchnia azjatycka 78

produkty, które warto znać Stir-Fry Kuchnię azjatycką cechuje bogactwo smaków, które potrafią zawładnąć każdym podniebieniem. Kuchnia azjatycka Oprócz samego jedzenia kuchnia azjatycka to także cała filozofia żywienia. Według Chińczyków umysł mieści się w żołądku, dlatego pożywienie stanowi niezwykle istotny aspekt mieszkańców Państwa Środka. Z Chin pochodzą podstawowe produkty pojawiające się niemal we wszystkich regionalnych kuchniach na kontynencie azjatyckim. Mowa(...)będzie odczuwalnie wzbogacony. Z olejem sezamowym dania nabierają wyjątkowego smaku. Sos hoisin. Ten słodko-słony sos na bazie śliwek i soi jest stosowany przede wszystkim w daniach kuchni kantońskiej. Chińczycy bardzo lubią łączyć go z kaczką czy warzywami. Sos ten nie pojawia się jednak tylko na chińskich stołach. W kuchni wietnamskiej jest stosowany jako jeden ze składników zupy pho. Dobrze

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Surówka z kapusty z sosem ranczerskim 55

naszej diety. O popularności surówki z kapusty świadczą częste zapytania. Surówka z kapusty jak z restauracji, surówka z kapusty jak na weselu i chyba najpopularniejsza, sałatka jak u Chińczyka. O czym pisałam już wcześniej na Bloku i podałam przepis na surówką jak od chińczyka. Surówka z kapusty, jabłka i marchwi Surówka z białej kapusty, jabłka i marchwi to klasyka. Jedni

Dieta moja pasja
Obiady na tydzień: kuchnia azjatycka 52

odcedzić. Potem możesz go przesmażyć, lub podgotować. Kuchnia azjatycka ma to do siebie, że jest i szybka i prosta. Nie trzeba specjalnie wielkich umiejętności kulinarnych, żeby zrobić domowego “chińczyka”. Jedyne czego potrzebujesz to azjatyckich przypraw. Nie musisz jednak w tym celu jechać do sklepu z orientalnymi produktami, ani zamawiać ich w internecie. Wystarczy kilka podstawowych składników kuchni azjatyckiej(...)Azji. CHINY Mayishangshu – makaron z mielonym indykiem Mayishangshu tłumaczone jest jako “mrówki wspinające się na drzewo”, “mrówki skradające się na drzewo”, a to ze względu na skojarzenie jakie Chińczykom przywodził na myśl obraz tego dania, na który składa się makaron ryżowy otoczony drobinkami mielonego mięsa. Standardowo używa się wieprzowiny. My proponujmy makaron ryżowy z mielonym indykiem. Jak je zwał

Niedzielny kucharz
Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka 247

Pyszna surówka z białej kapusty jak u Chińczyka idealnie pasuje do dań orientalnych ale także do fast foodów takich jak kebaby, hamburgery czy hot-dogi. Czas przygotowania : 15 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1/2 małej główki kapusty białej 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 duża marchew 3 łyżki octu winnego 1 łyżka(...)sól, mieszamy do rozpuszczenia składników. Następnie dodajemy olej i wlewamy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę. Smacznego!!! Artykuł Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Smażona Marchewka z Kurczakiem i Szpinakiem Faceta w Kuchni 97

świecie, często uważane za idealną zdrową żywność. Mówiąc o chińskiej potrawach, pierwsza myśl to ryż i nudlle, rzadko myślimy o marchewce jako daniu głównym. Więc nasuwa się pytanie „, Czy Chińczycy jedzą marchewki❓” Odpowiedź jest jedna i brzmi tak❗ marchewki są uważane w Chinach za super zdrową żywność. Chińczycy uważają, że marchew może być szczególnie dobrym źródłem beta-karotenu, błonnika, witaminy

RafalCook
Ryż smażony z kurczakiem i jajkiem jak u “Chińczyka”. PRZEPIS krok po kroku 317

naszej kuchni. Szczególnie wtedy, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie. Dziś opiszemy wszystko krok po kroku. Przepis na ryż smażony z kurczakiem i jajkiem jak u “Chińczyka” Składniki: 100 gramów ryżu białego, pojedyncza pierś z kurczaka, mała cebula, ząbek czosnku, około 1,5 centymetrowy kawałek świeżego imbiru, mała garść mrożonego zielonego groszku (nie z puszki), mała(...)zastąpić proszkiem curry. Zamiast piersi z kurczaka można użyć filetów z udek lub chudej wieprzowiny – polędwiczki lub schabu. Artykuł Ryż smażony z kurczakiem i jajkiem jak u “Chińczyka”. PRZEPIS krok po kroku pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Co z mielonego zamiast kotletów? 95

przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Najszybszy chińczyk pod słońcem Najprostszy “chińczyk” pod słońcem. Błyskawiczny kurczak po chińsku to napawdę ekspresowe danie i dobra wprawka dla tych, którzy chcą się nauczyć ajzatyckiej kuchni. Czy nie lepiej zrobić

Niedzielny kucharz
Przepisy na wigilię: Pierogi z kapustą i grzybami 108

chinese style Nie wiemy jaką technikę stosował, czy po prostu zlepiał brzegi, czy robił falbankę, zwijał w warkoczyk. Sposobów przecież jest dużo. My dzisiaj proponujemy jeszcze jeden, podpatrzony u Chińczyków. Choć pieróg, to potrawa na wskroś nasza, polska, dość dobrze znana na świecie, to jednak chińskie dumpings, won-tony, i pierożki szturmem podbijają stoły. Jak wszystko co chińskie, chciałoby się(...)chińska sztuka kulinarna, w tym związana z lepieniem pierogów to sztuka przez duże S. Nie miejsce tu na wchodzenie w szczegóły, ale warto podkreślić, że technik lepienia pierogów mają Chińczycy dziesiątki. My postanowiliśmy wykorzystać jeden z nich w pierogach wigilijnych, bo powstałe w ten sposób pierożki skojarzyły nam się one z… aniołkami. W każdym razie jakieś podobieństwo jest, a już

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania