instrukcją obsługi.Skropić wnętrze oliwą ( najlepiej spryskiwaczem, lub posmarować pędzelkiem )Warzywa umyć. Paprykę pozbawić pestek, pokroić w paski, pomidory i cukinię pokroić w sporą kostkę, cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek pokroić w plasterki. Chorizo pokroić w pasterki, lekko przesmażyć na patelni - tylko aby trochę puściła tłuszcz. Warzywa i kiełbasę
Stare Garyprzetestowania ” / posmakowania ich nowego produktu , a mianowicie Tataru z łososia.Zobaczcie co z tego wyszło ;)SKŁADNIKI:PLACUSZKI:* duże ziemniaki – 2 szt* małe jajko – 1 szt* cebula – 1 szt* mąka – 1 czubata łyżka * sól – płaska łyżeczka* pieprz – 1 szczypta* olej do smażeniaDODATKOWO:* tatar z łososia Suempol – 100 g* szalotka – 1 szt* świeży
Ostra na Słodkofantastycznym pomysłem na obiad.A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!Polecam!SKŁADNIKI:* schab – 4 plastry* por – 1 szt* marchew – 2 szt* cebula – 1 szt* majonez – 2 łyżki* przyprawy : sól , pieprz , papryka* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Na mocno rozgrzanym oleju
Ostra na Słodkohardcorowego razowca, a ona zrobiła z tego hardcorowego tosta :) Tost trzyma podobno zasady ścisłej diety a robi się go następująco:2 kromki hardcorowego razowca smarujemy masłemposypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulą (najlepiej czerwoną)wsadzamy do tostera/opiekaczaNa gotowe tosty kładziemy mnóstwo polnych pomidorów (najlepiej malinowych), posypujemy solą pieprzem.Jemy i chudniemy równocześnie
Z butelką mleczka w tlePiekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Kroimy batat w grubą, mniej więcej 4-centymetrową kostkę, ziemniaki zaś nieco drobniej (około 2,5 cm), ponieważ batat piecze się szybciej. Cebule kroimy na ósemki, papryki, cukinię i bakłażan- w 2,5 cm kostkę. Rozdzielamy ząbki czosnku, nie obieramy ich. Wszystko razem dokładnie mieszamy z oliwą w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy czarnym pieprzem
Smakowity Blog Kulinarnypieprzem i tymiankiem. Ułożyć na blasze skórą do dołu.Piec w 180 st. C. przez 1 godzinę, aż dynia będzie miękka.Przestudzić, łyżką wydrążyć miąższ, pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokroić w kostkę, zezłocić na maśle. Dodać ziemniaki, imbir i kolendrę, przesmażyć. Zalać bulionem, dodać listki limonki, gotować, aż ziemniaki zmiękną. Wlać sok z pomarańczy, dodać dynię, gotować jeszcze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeZagnieść ciasto. Masło rozpuścić i przestudzić. Dodać do ciasta. Dokładnie wyrobić gładkie, nielepiące się ciasto.Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać. Wymieszać z tymiankiem.wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Rozwałkować na prostokąt o grubości 1 cm, posmarować farszem. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku w ciasny rulon. Przekroić wzdłuż
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonej kolendry2 łyżki oleju z orzechów włoskichW garnku rozgrzać oliwę, wrzucić imbir, kolendrę, chilli i sól. Kiedy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, a po 1 minucie posiekany czosnek.Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Chwilę smażyć, po czym zalać bulione. Gotować 20-30 minut, aż warzywa zmiękną. Zmiksować
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMakaron w formie tartaletki? Czemu nie. Wyszła naprawdę ciekawa, smaczna i szybka przekąska (lub śniadanie). Jedyną czasochłonną czynnością było wyłożenie i przycięcie makaronu we wgłębienia boków
Oryginalny smakdyni200 g kabaczka lub cukinii2 różnokolorowe paprykiprzecier pomidorowykoperek2 liście laurowe5 ziarenek ziela angielskiegosól, pieprz, warzywna kostka rosołowanieśmiertelna maggiWykonanie:W garnku gotujemy 2 litry wody, dodajemy pokrojona w plastry cebulę, por i seler naciowy, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego oraz kostkę rosołową, obrane z łupinek ząbki czosnku oraz pokrojony w kostki seler i ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem przez ok 30 minut.Na
Taste Of My Dayziarenek pieprzusól, pieprz do smaku2 - 3 łyżki śmietany 18% (do zabielenia zupy)natka pietruszki (do posypania)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:1. Na patelni na oleju smażymy pokrojonego w krążki pora, cebulę posiekaną w piórka, obrane i posiekane na mniejsze kawałki ząbki czosnku oraz drobno posiekaną papryczkę chili.Smażymy na małym ogniu, a gdy czosnek zacznie się rumienić zdejmujemy patelnię z ognia
W kuchni Katiegarnek smalcem na dnie i na bocznych ściankach. Następnie wykładamy dno i boki garnka boczkiem pokrojonym w cienkie plasterki.2. Ziemniaki, marchewkę i buraka myjemy, obieramy, i kroimy w plasterki.3. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.4. Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kostkę.5. W dużej misce mieszamy pokrojone warzywa i kiełbasę, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków oraz posiekanym
W kuchni KatieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Calzone to pizza w kształcie pieroga. Nadziana farszem z pieczarek, boczku, cebuli, papryki, czarnych oliwek i oczywiście żółtym serem. Tak naprawdę możemy użyć do niej dowolnego farszu, czyli to co lubimy Smakuje super, powiedziałabym nawet, że lepiej niż zwykła pizza. Post Calzone pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeBędzie regionalnie i sezonowo, ugotujemy ciekawą zupę krem z "nudnych" warzyw :) Składniki: 3 duże ziemniaki 3 marchewki pół małej cebuli 1/4 selera pietruszka kilka suszonych grzybów pół papryczki chilli otręby owsiane sól, pieprz pestki słonecznika lub dyni Przygotowanie: Warzywa obieramy, rozdrabniamy, wrzucamy do garnka i gotujemy w ok 1,5 litra osolonej wody. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy do nich kilka
Taste Of My Daypodkradłam " jej trochę w pojemniczek dla młodszej córki..U mnie w pojemniku akurat nie była wymieszana...tylko polana sosem czosnkowym i ketchupem. . pierś kurczaka kapusta pekińska pomidory ogórek cebula fioletowa kukurydza konserwowa ketchup McDonald's sos czosnkowy Develey przyprawa do gyrosa sól Kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć
Moje domowe kucharzenie