burger - 2273 przepisów (strona:72/152)

Bułki orkiszowe z jarmużem 170

Pyszne zielone bułki z dodatkiem sproszkowanego jarmużu. Pełne witamin, wspaniale komponują się z pastami z papryki, czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów. Świetne na burgery. mąka orkiszowa jasna + do podsypywania - 350 g mąka orkiszowa pełnoziarnista - 100 g jarmuż sproszkowany - 25 g woda lenia - 300 ml sól drożdże - 1 opakowanie miód - 1 łyżeczka kminek - 2 łyżeczki jajo + łyżka mleka Mąki i sproszkowany

AZgotuj!
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 161

dobre? Są rewelacyjne, zjedliśmy wszystkie w niesamowitym tempie! Polecam Wam także: –  kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki

nietylkopasta.pl
Sałatka szwedzka z ogórków na zimę 226

Kolejna sałatka warzywna, którą przygotowuje do słoików na zimę. Ogórki, marchewka w occie to świetny dodatek do kanapek, hot-dogów, burgerów domowych, ale również słodko – kwaśny dodatek do sałatek jarzynowych, sałatek z kaszą czy sałatek ziemniaczanych. Tym razem do sałatki dodałam sporo marchewki, bo bardzo mi smakuje, ale to kwestia umowna – możecie dodać tylko kilka plasterków – zobaczcie

Dorota Smakuje
Kapusta po grecku do słoików na zimę 195

można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru pół szklanki octu szklanka wody

Gotujemy i jemy
Kapusta po grecku do słoików na zimę 162

można przechowywać w lodówce bez pasteryzowania lub w spiżarce po krótkiej pasteryzacji. Jej świetny słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do dań obiadowych z mięsem, pieczonych ryb oraz na przykład burgerów. Kapusta po grecku do słoików - składniki 1 mała główka białej kapusty 1 papryka 1 średnia marchewka 2 ząbki czosnku 1 łyżka soli pół szklanki cukru pół szklanki octu szklanka wody

Korniszonki
Grill Kamado Mini- recenzja 143

tylko ze względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. A średnica rusztu to 37 cm!!! Jak na mini, nie jest źle 😉   Bardzo długie grillowanie   Na grillu

kuron.com.pl
Keto bajgle brokułowe (Paleo, LowCarb) 147

Zielone keto bajgle brokułowe Warzywne pieczywo Pamiętacie wczorajsze burgery w bułkach z kalafiora ? Na fali produkcji pieczywa z warzyw zgodnego z dietą ketogeniczną przygotowałam także keto bajgle, tym razem z brokułów. Z inspiracją przyszła znowu strona Oli i przepis na bułki z brokuła . Przepis jest analogiczny do bułek z kalafiora . Z drobną różnicą- zmianie uległa forma. Tutaj również używamy mąki

Modern Cave Girl
Brokułosław, czyli szybka surówka z brokuła 119

tarki. Do tego dodajemy żurawinę i migdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał

Lamarida.pl
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 156

nuta miodu Zimowa sałatka w słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka

Korniszonki
Sałatka zimowa z ogórków w zalewie octowej 164

dostępne są tylko z importu i brakuje im smaku oraz aromatu. Zimowa sałatka z ogórków świetnie pasuje do gulaszu, zrazów, kotletów oraz pieczeni. Można także dodawać ją do domowych burgerów oraz hotdogow. Taka sałatka w słoiku jest szybka do przygotowania, prosta i po prostu pyszna. Wstęp za nami, bierzemy się do przygotowania sałatki z ogórków w zalewie octowej!  Składniki

Gotujemy i jemy
Papryka marynowana w słoikach 186

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana paprykę można przez cały rok po prostu kupić w sklepie, można także przygotować ją samemu i przy okazji trochę poeksperymentować. Dzisiaj podaję przepis na marynowaną paprykę w wersji podstawowej - na bazie tej receptury można

Gotujemy i jemy
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 211

nuta miodu Zimowa sałatka w słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka

Gotujemy i jemy
Papryka marynowana w słoikach 211

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana paprykę można przez cały rok po prostu kupić w sklepie, można także przygotować ją samemu i przy okazji trochę poeksperymentować. Dzisiaj podaję przepis na marynowaną paprykę w wersji podstawowej - na bazie tej receptury można

Korniszonki
Menu na tydzień: Obiady za 10 zł 227

pysznego kurczaka. Chwyt polega na tym, żeby w końcowej fazie pieczenia potraktować upieczone już mięso najprostszą na świecie glazurą. Zobacz przepis Wtorek: Najprostsze i najlepsze hamburgery Przepisów na burgery jest na świecie tysiąc i jeden i w każdym przeczytacie, że jest najlepszy. Nie inaczej jest naszym hamburgerem;) Ale serio – jest najlepsza. Po pierwsze za sprawą mega prostym zasadom przyprawiania

Niedzielny kucharz
Wtorek: Najlepsze i najprostsze hamburgery 173

powinno mieć temperaturę pokojową, więc jeśli jest w lodówce wyjmij je na co najmniej pół godziny przed smażeniem. Przełóż do misy i krótko zagnieć, dosłownie kilkoma ruchami. Mięso na burgery nie może mieć konsystencji mięsa na pulpety, czyli byćspoiste i zwięzłe. Powinno być kruche po usmażeniu, zatem nie można go długo wyrabiać. Krok 2 Uformuj z mięsa cztery kule, następnie

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania