Śniadanie z domowymi bułkami to prawdziwa przyjemność. Jak dla mnie to nie potrzeba nawet żadnych dodatków, wystarczy mi bułka i masło, i jestem szczęśliwa 😀 Idealnie pasują również do domowych burgerów 🍔 Składniki: 3-3,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 20 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 2 jajka 4 łyżki masła 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka mleka
Kuchnia MagdaLenyKażdą z nich zbić w kulkę, a następnie rozpłaszczyć. Tradycyjne r östi są cienkimi plackami (jak nasze ziemniaczane). Ja proponuję zrobić je grubsze - można je wtedy potraktować jak wegańskie burgery. Placki odłożyć na godzinę do lodówki. Jogurt wymieszać z chrzanem. Smażyć po obu stronach po ok. 5 minut, by były zrumienione i chrupiące. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu
Weekendy w domu i ogrodziemają przede mną tajemnic. Kocham łączyć ciekawe i nietypowe smaki i sprawiać, że po takim połączeniu każdy oblizuje się ze smakiem. Dziś mam dla Was przepis na genialne Wege Burgery – własnoręcznie upieczone pyszne bułeczki z dodatkiem kurkumy, chili i czarnuszki połączone z „kotletem” z buraków i soczewicy oraz świeżymi warzywami tworzą fantastyczną całość, której nawet mięsożercy się
Ostra na SłodkoBułeczki czekały, czekały i się doczekały. Przepis spisałam już dawno, zdjęcia przygotowałam, tylko czasu na publikację wiecznie brakowało. Pamiętam, że miałam do nich burgery z czarnej fasoli, które też gdzieś tam w czeluściach dysku C czekają na swoją kolej. Może zdążę do końca roku ;) Takich nieopublikowanych zdjęć i przepisów mam całkiem sporo. Czasami, przy tak zwanej okazji, przeglądam
bistro mamaUwielbiam burgery, więc postanowiłam sama nauczyć się je przygotowywać. Przecież to nie może być trudne skoro w Poznaniu w każdej dzielnicy można znaleźć kilka miejsc by ich spróbować. Tym razem nie udało mi się kupić ładnej wołowiny, więc wybór padł na indyka i to był strzał w dziesiątkę. 500 g mięsa mielonego z indyka mały pęczek szczypiorku pocięty
Emskie SmakiPrzyszedł czas na podzielenie się z Wami moim sposobem na przygotowanie burgerów. Chyba każdy uwielbia niezdrowe fastfoodowe jedzenie, niestety można się przerazić patrząc ile w takiej kanapce jest kalorii. Przychodzę więc z pomocą i pokażę jak zrobić trochę mniej kaloryczny i zdrowszy smakołyk. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaostatnich latach falafele podbiły Polskę. Nic w tym dziwnego:... Artykuł FALAFEL BURGER Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEobiad, są one w wersji odchudzonej, bo z piekarnika, ale równie dobrze można je usmażyć na patelni, lub- jako, ze rozpoczął się juz sezon grillowy zrobić je na ruszcie. Burgery mają to do siebie, ze możemy je dowolnie modyfikować i dodawać to, co najbardziej lubimy, ja przedstawiam Wam swoje dwie wersje: Składniki: mięso: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie wołowo
Idę coś wszamaćPonownie pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Piec w temperaturze 190°C przez około 25 minut, aż się zrumienią. Z przygotowanych składników robić burgery
zadanie-gotowanieminut na obiad do ziemniaków i surówki? Tradycyjnie - kotlety! Dzisiaj w nieco innej wersji, gdzie prym wiodą pieczarki i wegański ser. Idealnie sprawdzą się również jako wkładka do burgera. Po inne inspiracje obiadowe odsyłamy do wpisu 7 pomysłów na wegańskie kotlety . Koniecznie wypróbujcie :) Wegańskie kotlety pieczarkowo-serowe Przepis na ok. 8 średnich kotletów Potrzebujemy: - 8-9 średnich pieczarek - kawałek wegańskiego
Bananowe PoleKnajpka ta ma również więcej niż jedną siedzibę. Zaszliśmy tam po długim zwiedzaniu Pragi i byliśmy już bardzo głodni. Powiem tylko tyle, że wyszliśmy najedzeni do syta :) Maugo: zamówiłam burgera portobello, który jak się okazało, zamiast tradycyjnej bułki ma dwa duże pieczarkowe kapelusze (koszt 190 CZK). W środku były świeże warzywa i dip musztardowy. Całość podawana była z grillowanymi ziemniakami
Bananowe Polesmaku sosem miodowo-musztardowym, dodatkiem sałaty lodowej i przepysznej, lekko podpieczonej bułeczki to skład kanapki która zasmakuje niejednemu wielbicielowi fast foodów. Domowy Chikker to gwarancja, że wiemy co jemy, burger jest przepyszny w smaku, sos równie smaczny jak ten z sieciówki, a całość niczym nie odbiega od popularnej kanapki z McDonald's. Domowy Chikker jak z McDonald's - Składniki: bułk
Słodka Strona