buraczki - 4888 przepisów (strona:159/326)

Kacze udka w marynacie miodowej 73

zdjąć folię lub pokrywę i zrumienić wierzch. Prze wyjęciem sprawdzić mięso widelcem, czy dostatecznie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie: zielona fasolka gotowana, pieczone ziemniaczki z ziołami i buraczki gotowane, wiórki. Oczywiście sos żurawinowy będzie jak najbardziej mile widziany. Smacznego:) Artykuł Kacze udka w marynacie miodowej pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Rolada buraczkowa ze śledziami 86

połączenie... Połączenie buraków ze śledziami jest dość popularne w sałatkach, które również można znaleźć u mnie na blogu:  Rosyjska sałatka śledziowa (warstwowa)  oraz  Sałatka śledziowa z buraczkami i fetą . Roladę w tej wersji robiłam po raz pierwszy i bardzo przypadła nam ona do gustu. Delikatne, lekko słodkie ciasto biszkoptowe świetnie współgra z ostrzejszymi w smaku śledziami

Kuchnia MagdaLeny
Rolada buraczkowa ze śledziami 86

połączenie... Połączenie buraków ze śledziami jest dość popularne w sałatkach, które również można znaleźć u mnie na blogu:  Rosyjska sałatka śledziowa (warstwowa)  oraz  Sałatka śledziowa z buraczkami i fetą . Roladę w tej wersji robiłam po raz pierwszy i bardzo przypadła nam ona do gustu. Delikatne, lekko słodkie ciasto biszkoptowe świetnie współgra z ostrzejszymi w smaku śledziami

Kuchnia MagdaLeny
BARSZCZ CZERWONY WIGILIJNY + FILMIK 78

Gotujemy około 30-40 minut. Po tym czasie warzywa wyjmujemy cedzakiem a do wywaru wkładamy tarte buraki. Teraz gotujemy od 5-10 minut na małym ogniu aby nie przegotować buraczków. Dzięki lekkiemu gotowanu zachowamy kolor barszczu.  Dodajemy majeranek i po chwili wszystko odcedzamy. Pozostał nam czysty barszcz który doprawiamy do smaku cukrem, solą, piperzem i octem.  Barszcz

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet z mięsa z rosołu z żurawiną 93

Pytanie co zrobić z mięsem z rosołu? My najczęściej robimy tak, że mięso z rosołu po przestudzeniu kroimy na małe kawałki, najlepiej w plastry. Tak samo kroimy marchew, ziemniaki, buraczki ćwikłowe, kapustę – co tam jest pod ręką. Wykładamy wszytko na blaszkę do pieczenia, solidnie doprawiamy rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Skrapiamy olejem, mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Niedzielny kucharz
Przepis na surówkę colesław 70

dań. Pasuje do mięs pieczonych, smażonych, grilowanych. Ja podaję również do duszonych mięs, chociaż tu bardziej pasują delikatne surówki z gotowanych warzyw i lekko doprawionych przyprawami, takich surówek jak buraczki, czy marchewka z groszkiem. Surówkę colesław podaję do każdego rodzaju mięsa, z kurczaka, wieprzowiny i wołowiny, oraz do smażonej ryby. Jestem ciekawa do jakich dań obiadowych podajecie naszą ulubioną

Kurnikowo
Zupa buraczkowa z kapustą czerwoną – przepis krok po kro 63

przygotowania i zdrowa zupa. Jednocześnie rozgrzewająca i sycąca. Ja przygotowałam ją w szybkowarze, dzięki czemu o połowę skrócił się czas gotowania. Podsmażona na oliwie cebulka, soczewica, ziemniaki, kapusta, buraczki i moc przypraw – tylko tyle i aż tyle by na stole pojawił się gorący, świeży obiad. PRZEPIS NA ZUPA BURACZKOWA Z KAPUSTĄ CZERWONĄ Składniki: 2 cebule 3 lyżki oleju

Dorota Smakuje
Gęś pieczona w całości z mandarynkami 70

blachy włożyć pozostałe obrane mandarynki. Gęś pieczoną w całości z mandarynkami podawać z kluskami śląskimi , pieczonymi ziemniakami oraz warzywami przygotowanymi na gorąco, np. duszoną czerwoną kapustą lub zasmażanymi buraczkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gęś pieczona w całości z mandarynkami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zupa botwinka z jajkiem 80

ok.2 litrami wody,wrzucamy pieprz,ziele,liście laurowe i gotujemy  na wolnym ogniu ok.30 minut. Po tym czasie warzywa wyjmujemy, a do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki ,buraczki,łodygi i liście. Warzywa z wywaru możemy wykorzystać do sałatki.Gotujemy 10 minut.Śmietanę hartujemy( wlewamy do niej kilka chochel gorącej zupy) i wlewamy do garnka.Dodajemy sok z cytryny

Przepisy mojej mamy
SAŁASTKA BURACZKOWO-ZIEMNIACZANA 86

Sałatka dla każdego.  ugotowane ziemniaki około 350 g ( u mnie fioletowe ) płaty a"la matias - solone 1,5-2 sztuki sztuki słodkawe jabłko ok. 100 g małe ugotowane buraczki ok. 200 g 1 mniejsza ugotowana marchewka 1 średnia czerwona cebula majonez 3 łyżeczki Musztarda francuska 1 łyżeczka sól, pieprz natka pietruszki   Przestudzone ziemniaki i marchewkę kroimy

Smaczne moje
Kurczak w sosie z porem i koperkiem – przepis na szybki obiad 65

koperkiem to banalnie prosty przepis na pyszny obiad, który przygotujecie w jakieś pół godziny. Mi to danie najlepiej smakuje podane z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kapusty albo buraczkami, ale kombinacja dodatków jest w zasadzie dowolna. Możecie do niego podać makaron czy kaszę jaglaną i też będzie smacznie. Delikatna pierś z kurczaka skąpana w kremowym sosie z dodatkiem pora

e-PrzepisyKulinarne
Awaryjna jarzynka 97

Zapomnieliście kupić świeżych warzyw i nic do obiadu nie ma w lodówce?, pomocne będą teraz puszki. Ja tak wykorzystałam mini marchewki i gotowane buraczki, wyszła znakomita jarzynka. Polecam gorąco. Jarzynka na ostatnią chwilę. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek 52

płaskie kotlety, obtaczać je w otrębach i smażyć na umiarkowanym ogniu przez około 4 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Podawać na ciepło lub zimno, na przykład z pieczonymi buraczkami i ziemniakami. The post Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Sałatka śledziowa z burakami 74

Dziś zapraszam Was na bardzo smaczną, łatwą w przygotowaniu sałatkę śledziową z buraczkami.  Niby połączenie banalnych składników,  ale czasem tyle wystarczy by było pysznie. Sałatka jest bardzo efektowna idealna na święta czy przyjęcie. Składniki: 500 g filetów śledziowych 4 średnich buraków 3-4 ziemniaki 2 ogórki kiszone 1 jabłko 3 łyżki zielonego groszku 1/2 cebuli

magiczna kuchnia Kasi
Tarta z burakami i kozim serem 79

minut, aż będzie miękka. Do miski wbij jajka i wlej śmietanę. Dodaj sól, pieprz, tymianek i krótko ubij, żeby nadać puszystości masie. Na podpieczony spód wyłóż 2/3 buraczków. Na nie wyłóż cebulkę, pozostałe buraki i pokruszony lub pokrojony w małe kawałki ser kozi. Całość zalej masą jajeczno-śmietanową. Wstaw do piekarnika i piecz przez 25-30 minut. Przygotowałeś

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania