bułki - 33426 przepisów (strona:918/2229)

Makaronowe sajgonki 141

granulowanego  1 duża cebula 1 łyżka sosu teriyaki  1 malutka łyżeczka gałki muszkatołowej   sol do smaku  1 duża marchewka  100 dag makaronu nitki  bułka tarta  olej do smażenia  placki ryżowe  Wykonanie  Do rozgrzanego garnka wkładam mięso mielone ,cebulkę , startą marchew ,wszystko razem przesmażam do momentu aż mięso się nam dobrze(...)deskę i układam nasz farsz i zwijamy naszą sajgonkę,tak postępujemy do wykorzystania całego farszu . Kiedy mamy już wykonane sajgonki , do osobnych talerzy wpijamy jajka , a do drugiego bułkę tartą , i panierujemy nasze sajgonki , na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju smażymy na złoty kolor .  Po usmażeniu wszystkich sajgonek ,gotowe do podania , super smakują z czerwonym barszczem

Mój Smak
Schabowy zapiekany z pieczarkami 184

porcje: 2 kotlety schabowe 6 pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry sera mozarella olej do smażenia ostra papryka - tylko do pieczarek przyprawa do grilla sól, pieprz mąka pszenna bułka tarta jajko dodatkowo: bazylia i papryka piri piri Przygotowanie: Schabowe rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety

Alutka-Gotuje
Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem 1112

proszku) słodka papryka w proszku sól pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) kilka plasterków szynki kilka plasterków żółtego sera ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy(...)ijamy do środka i rolujemy ku górz e (jak krokiety). Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe

Słodka Strona
Hot dogi 218

Składniki: 4 bułki w kształcie litery U 4 dobrej jakości parówki sałata cebula sos amerykańskie Fanex sos gyros Fanex ketchup nr VII Fanex cebula prażona Fanex Przygotowanie: Bułki i parówki … Czytaj dalej Hot dogi

czarrna od kuchni
Domowe kotlety sojowe 119

Składniki (na około 8 kotletów): ok 350 g soi 2 duże cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, pieprz ziołowy, słodka i ostra papryka, gałka muszkatołowa tymianek, pietruszka bułka tarta Przygotowanie Na wieczór przed przygotowaniem kotletów soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie zmieniamy wodę i gotujemy soję około 2 godz do miękkości. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)przyprawy. Przypraw nie szczędzimy, gdyż soja sama w sobie jest dość mdła. Następnie dodajemy jajka i całość mieszamy na jednolitą masę, z której formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej (w wersji dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z cukinii i mozzarelli 142

książki „Moja kuchnia wege” Audrey Cosson—>KLIK. 2 średnie cukinie 150 g tartej mozzarelli 40 g tartego parmezanu łyżka oliwy sól i pieprz kruszonka: pół bułki (ok. 35 g) 20 g orzeszków piniowych 10 g startego parmezanu poł łyżeczki skórki startej z cytryny łyżeczka oliwy Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Cukinię myjemy i kroimy w plastry(...)Podsmażamy ją na oliwie aż zmięknie. W naczyniu żarodopornym układamy warstwę cukinii, mozzarelli i parmezanu. Posypujemy je solą i pieprzem i przygotowujemy w ten sposób kolejne warstwy. Bułkę wraz z orzeszkami, skórką z cytryny i parmezanem wkładamy do malaksera i miksujemy na kruszonkę. Posypujemy nią wierzch zapiekanki i polewamy odrobiną oliwy. Całość pieczemy około 20-25 minut. Smacznego :) Artykuł Zapiekanka

Mienta blog
Klopsiki po szwedzku z żurawiną i ziemniaczanym puree 154

bardzo smaczne i pożywne, a na dodatek robi się je dosyć szybko :) Składniki (na ok. 4-5 porcji): Klopsiki: ok. 550 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 pełne łyżki bułki tartej 1 średni ugotowany ziemniak 1 mała cebula 1 jajko 2 łyżki śmietanki UHT 18% sól pieprz 2-3 łyżki oleju Sos: 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki pszennej(...)warzywnego) sól pieprz Puree ziemniaczane: ok. 500 g ziemniaków 1 łyżka masła ok. 1/3-1/2 szklanki mleka sól Dodatkowo: słoiczek żurawiny Wykonanie: Klopsiki: Do niedużej miseczki wlewamy śmietankę, dodajmy bułkę tartą i mieszamy ze sobą. Następnie dokładamy ugotowanego, przestudzonego ziemniaka i rozgniatamy go widelcem. Wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni

MyCookBook.pl
Ciasto z lekkim kremem 327

proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe) 1/2 szkl wiórków kokosowych masło i bułka tarta do formy Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę.Gdy piana będzie sztywna,dadajemy partiami cukier i ubijamy na najmiejszych obratach miksera aż cukier się rozpuści(...)dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując.Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Jeszcze chwilę miksujemy i wylewamy ciasto na blaszkę(dno smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą,boki zostawiamy suche),wyrównujemy.Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy ciasto przez ok. 30 minut do tzw.suchego patyczka.Po tym czasie wyjmujemy delikatnie jeszcze gorące

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ŚLIWKOWE CIASTO Z DYNIĄ I PUSZUSTĄ PIANKĄ 236

szklanka – 200 ml proszek do pieczenia – 1 łyżeczka sól – pół łyżeczki mąka ziemniaczana – 2 łyżeczki mleko – 250 ml olejek waniliowy – kilka kropel ( można pominąć ) margaryna do wysmarowania blachy bułka tarta do posypania blachy PRZYGOTOWANIE : Dynię otworzyć i wydrożyć środek. Usunąć pestki. Miąższ przełożyć do garnka, nalać trochę wody i gotować 15 minut. Wylać wodę i zostawić do ostygnięcia. Następnie dodać(...)gram cukru i olejek waniliowy. Miksować chwilę mikserem. Następnię podgrzać na średnim ogniu, ciągle mieszając do momentu, aż masa zrobi się ciepła. Zostawić do wystygnięcia. Tortownicę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą. Wlać połowę ciasta. Teraz dodać białą masę i zalać resztą ciasta. Śliwki umyć, pozbyć się pestek i pokroić na 4 części. Ułożyć na górę ciasta. Piec 35 minut

kuchniabellissima.wordpress.com
Rolada ze szpinakiem 145

mięsa mielonego 1 ziemniak 2 łyżki bułki tartej szczypta cynamonu szczypta hyzopu szczypta oregano pieprz sól pieprz ziołowy staropolski 150 g szpinaku pół małej cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz podwędzany bekon w plastrach Szpinak przysmażamy z cebulką i czosnkiem aż do odparowania nadmiaru płynu, studzimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce ziemniak, bułkę tartą i przyprawy

Gotowanie jest łatwe
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 148

wieprzowej 1 marchew, pietruszka, kawałek selera  3 cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy, ziele angielskie i kilka kulek pieprzu   2 litry bulionu  1 duża, czerstwa bułka namoczona w wywarze  sól, pieprz, majeranek i magi do smaku olej do podpieczenia cebuli(...)laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, zalewamy bulionem i gotujemy aż mięso będzie miękkie.Wszystko wykładamy ( mięso i warzywa ), mielimy w maszynce do mięsa łącznie z namoczoną i wyciśnięta bułką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i magi. Pozostałe cebule drobno kroimy z czosnkiem i podpiekamy na oleju. Dodajemy do farszu i mieszamy.  Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka

Kulinarne Fantazje Marioli
Pulpety z brukselką 130

taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3 Składniki 10 szt brukselki 250 g mięsa mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 l bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta kminek mielony 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Brukselkę czyścimy, gotujemy al dente w posłodzonej wodzie (2 łyżki). Odcedzamy i studzimy. Mięso wyrabiamy z bulionem (50 ml), jajkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Każdą brukselkę owijamy mięsem mielonym. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pulpety

R'n'G Kitchen
kotlety z kaszy jaglanej .jajek i cukini 147

smaczne kotlety z kaszy jaglanej..Dla mnie rewelka .. 🙂 Składniki: 1 woreczek kaszy jaglanej 5 jajek + 1 jajko surowe 1/2 średniej cukinii 1/2 czerwonej papryki sól i pieprz 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku opcjonalnie – 2 plasterki żółtego sera bułka

Ugotujmy Coś
SZASZŁYKI DO ZUPY 158

1pierś z kurczaka mała cukinii curry pikantna bułka tarta ,nie musowo 1 jajko olej do smażenia patyczki do szaszłyków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pierś kurczaka myjemy i osuszamy.Kroimy w większe kawałki.Cukinię myjemy i kroimy w grubą i szeroką kostkę wraz ze skórką.Posypujemy obficie curry .Mieszamy w misce mięso i cukinię razem i zostawiamy na 30 min .Nabijamy kolejno na patyczki do szaszłyków(...)kurczaka i cukinię.Obtaczamy szaszłyki w roztrzepanym jajku i obtaczamy w pikantnej bułce tartej.Smażymy lub grilujemy na złoty kolor

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KOPYTKA 170

Składniki: 1 kg ziemniaków mąka pszenna mąka ziemniaczana sól masło tarta bułka Sposób wykonania: Ziemniaki umyj, obierz i ugotuj. Odlej wodę i dobrze rozgnieć. Wygładź utłuczone ziemniaki do gładkiej i równej powierzchni. Podziel na 4 równe części. Dwie przeciwległe części wyjmij na talerz i w wolne miejsca wsyp odpowiednio - do jednego mąkę ziemniaczaną, do drugiego mąkę pszenną do wysokości górnej(...)pokrój ukośnie . Ugotuj wodę i posól do smaku. Wrzucaj kopytka i gotuj około 3 minut po wypłynięciu. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz.  Polej przesmażoną na maśle tartą bułką . Kopytka można podawać z sosem, ze skwarkami ze słoniny i boczku

Przepisy kulinarne babci Antoniny