bułki - 33426 przepisów (strona:1501/2229)

TRADYCYJNY ŻUREK Z BOCZKIEM WĘDZONYM, WIEJSKĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM 238

smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem. Wystudzone jaja obrać, pokroić w ćwiartki lub plasterki. Na talerze wlać żurek, ułożyć jajka. Można udekorować natką pietruszki. Podawać z bagietką lub bułką

Calzonella.com
Babka karbowana jogurtowa. 123

rózgą cukierniczą dodawaj stopniowo mąkę. Na koniec dodaj starte jabłko i delikatnie wymieszaj wszystko razem. Gotowe ciasto przelej do karbowanej formy z kominem wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką lub bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 175 C przez około 50 minut. Po wystudzeniu babkę oblej polewą, lukrem i posyp kolorową posypką

Przepisy i porady kulinarne
Babka na oleju rzepakowym z wianuszkiem rodzynkowo pomarańczowym 120

łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu śmietankowego 40 g, 150 g mąki pszennej, 100 g kandyzowanych skórek z pomarańczy, ok. 80 g rodzynek, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta  lub mąka do obsypania formy, cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki : mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Jaja miksujemy z cukrem pudrem na najwyższych obrotach

Moniki Smakołyki
Pasztet z sarny 144

korzeń x2 Pietruszka natka 1 pęczek Czosnek cała główka Przyprawa do dziczyzny najlepiej dwie Sól  i pieprz do smaku liść laurowy x6 Owoc Jałowca 8 ziaren 2 suche bułki (kajzerki) Smalec gęsi - kilka łyżek Sposób: Mięso sarny kroimy w wielka kostkę Tak samo boczek Smażymy na smalcu gęsim często mieszając i dusimy na małym ogniu dodaaj jedna pokrojona cebule

Viola cooks with passion
Włoskie zapiekanki 106

prowansalskimi. Następnie posypujemy serem mozzarella, układamy pokrojone w paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Wierch posypujemy parmezanem. Zapiekamy w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści a bułka będzie przypieczona. Podajemy z ulubionym sosem

kulinarne odsłony pati
MINI HOT DOGI Z BUŁKI PEŁNOZIARNISTEJ 147

pełnoziarniste ok 10 cm   2 parówki drobiowe   6 plastrów ogórka konserwowego   2 plastry cebuli czerwonej   1 Garść mix sałat   Ketchup do polania PRZYGOTOWANIE:  Bułki przekrajam wzdłuż. Wkładam do środka plaster sera oraz  drobiowe parówki. Wkładam do piekarnika  i piekę ok 5 min w 200 stopniach . Następnie  polewam ketchupem jeszcze ciepłe

Gotowanie Patki
Babka tulipan 228

drugiej wsypać kisiel cytrynowy i odrobinę żółtego barwnika i wymieszać. Do trzeciej wsypać kakao do czwartej mak i wymieszać. Formę keksówkę o wymiarach 30*11 cm wysmarować i wysypać bułką tartą. Do formy przelewać kolejno warstwy- żółta, czerwona, kakaowa i z makiem. Surowe ciasto przeciąć nożem wzdłuż formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 40 minut

Ala piecze i gotuje
Wianuszki i zajączki wielkanocne 155

żółtkiem rozbełtanym z mlekiem, a brzuszki zajączków dodatkowo posypać cukrem perłowym piec w 180`C 20 minut równocześnie obie blachy na dwóch poziomach piekarnika. Po 20 minutach, gdy bułki z dolnej blachy będą blade, przełożyc wyżej i dopiekac kolejne 5 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dwukolorowa babka majonezowa 157

dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy całość delikatnie. 3. Ciasto dzielimy na dwie porcje i do jednej dodajemy kakao. 4. Formę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. 5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki. 6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 st. C. 7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać

Cukiernia Pychotki
babka ucierana 132

wymieszane i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubite na sztywno białka oraz opcjonalnie olejek. Mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką foremki z kominem (ok. 23 cm średnicy). Pieczemy przez ok. 40-50 min. w 170 st C., do tzw suchego patyczka. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Keks z bakaliami 131

jajku, ciągle ucierając. Dodajemy trawę cytrynową, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy oprószone mąką bakalie i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Uzywamy formy wedle uznania w mniejszej będzie bardzo wysokie lub większej tak jak u mnie 28 cm długości będzie równe z formą. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku nagrzanym

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 135

proszku do pieczenia. Następnie dodajemy jajka, olej ,jogurt i olejek waniliowy. Miksujemy 3 min. na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wlewamy na blachę posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą o wym. 25 x 28 cm , wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką

Różne smaki w kuchni
Wielkanocne gniazdko kokosowe 138

koniec wiórki kokosowe. Jak ciasto będzie gotowe dodaj orzechy i wszystko jeszcze raz dobrze wymieszaj. Ciasto przelej do formy od baby, wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej kasą manną lub bułką tartą.  Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 50-60 minut.  lukier wiórki kokosowe wysyp na blachę wyłożona papierem pergaminowym i piecz

Niezły Młynek
Baba jogurtowa z żurawinami 122

cytryny.   Wszystkie suche składniki przesiałam do miseczki i wsypywałam porcjami do masy na przemian z jogurtem. Dodawałam go   po łyżce. Foremkę do baby wysmarowałam tłuszczem i obsypałam bułką tartą. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Żurawinę namoczyłam w gorącej wodzie. Odcisnęłam,   wymieszałam z 1 łyżką mąki i wsypałam do masy. Wymieszałam i przełożyłam do foremki. Foremkę z babą

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania