Baba Wielkanocna o smaku cytrynowym

57
  • Baba Wielkanocna o smaku cytrynowym
  • Baba Wielkanocna o smaku cytrynowym

    SKŁADNIKI NA CIASTO: 4 jajka, temp. pokojowa 1 szklanka cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła, roztopionego sok wyciśnięty z jednej cytryny skórka otarta z cytryny SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka wody Używamy szklanki o pojemności 250 ml. Sposób przygotowania: Miksujemy razem jajka z cukrami aż potroi się objętość i uzyska się puszysta masę. Mąkę przesiewamy razem z ... Czytaj dalej na blogu Z notatnika


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Z notatnika

    Dodaj komentarz