bułki - 33426 przepisów (strona:1505/2229)

Filety drobiowe w ziarnach 162

Znudziły Wam się klasyczne filety w panierce z bułki tartej? To dzisiaj proponuję coś innego, coś zdrowego i apetycznego. Filety drobiowe w ziarnach lnu, sezamu, czarnuszki i nasionkach chia. Jeśli macie tylko siemię i sezam to również wystarczy. Użyłam filetów z kurczaka i indyka, aby nie były suche po usmażeniu (smażyłam bez tłuszczu) marynowałam je wcześniej w maślance. Kawałki mięsa

Smak mojej kuchni
Babka ucierana 143

śmietany. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników. Formę na babkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto. Babkę pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach, przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczona w środku. Po upieczeniu babkę zostawiamy do lekkiego przestudzenia, następnie wyjmujemy

Smak mojej kuchni
Zapiekanka z cukinii 153

przekładamy do dużej miski. Dodajemy podsmażone warzywa z fetą, roztrzepane jajka, mleko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Mieszamy. Masę wylewamy do formy na tartę, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Zapiekankę pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach (aż cała powierzchnia się zetnie). Po upieczeniu odstawiamy na 15 minut do przestudzenia. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Tort Barbie 196

żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę i lekko mieszamy łyżką lub szpatułką. Miskę metalową  o średnicy u góry 20cm  i wysokości 10cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą Ciasto przekładamy do formy, pieczemy w 160-170 stopniach około 50-60 minut (do suchego patyczka). Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy z formą na podłogę z wysokości 60cm

Smak mojej kuchni
Piernik z czekoladą w białej polewie 126

powstałej masy przesiewamy obie mąki połączone z proszkiem i sodą. Mieszamy. Na końcu dodajemy powidła i mieszamy całość do połączenia składników. Ciasto przelewamy do nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach (lub w 160 z termoobiegiem). Przed wyjęciem  z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Piernik odstawiamy do wystudzenia. Biała

Smak mojej kuchni
MIGDAŁOWE TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM 158

skórki, osusz, a następnie zblenduj na drobny pyłek. 1. Olej (nie trzeba go roztapiać) roztarłam łyżką z mąką migdałową i pełnoziarnistą - powinno powstać coś podobnego do wyglądu bułki tartej. 2. Dodałam ksylitol (50 g) i jajko. Połączyłam łyżką na gładką masę. 3. Silikonowe foremki oblepiłam masą mniej więcej do połowy wysokości. Wstawiłam do pieca nagrzanego

Vroblewska-fitlife
Schabowe pod grzybową pierzynką 149

pyszne, polecam Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć

Kuchnia Pokoleń
babka cytrynowa 154

gładką masę.  Białka ubijam na sztywną pianę i delikatnie lecz dokładnie łączę z ciastem. Przekładam ciasto do foremki (małej, o średnicy 19 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę około 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Gotową babkę lukruję i dekoruję skórką otartą z cytryny

babka w formie
Wielkanocna babka cytrynowa 158

propozycja na babkę wielkanocną :) Składniki: 5 jajek 10 dag cukru pudru ½ szklanki słodkiej śmietanki 3 dag drożdży ¼ szklanki mleka 40 dag mąki ½ kostki masła 1 cytryna tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i wymieszać z 3 łyżkami mąki - odstawić w ciepłe miejsce do fermentacji

Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjna Babka Wielkanocna 134

źródło: http://funkydiva.pl/ Składniki: 4 dag drożdży 1 szklanka cukru 3 jajka 1 szklanka mleka ½ kostki masła ½ kg mąki 1 cukier waniliowy bakalie (lecz niekoniecznie) tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z połową cukru, wbić jajka, dosypać resztę cukru i utrzeć na gładko. Następnie wlać ciepłe mleko, roztopione przestudzone masło i dokładnie wyrobić. Przykryć ściereczką

Tradycyjna Kuchnia
Babka kawowa 259

proszkiem do pieczenia - składniki suche małymi porcjami przesiewać do masy, za każdym razem delikatnie wymieszać masę (szpatułką lub łyżką) - formę z kominem wysmarować dokładnie tłuszczem i oprószyć mąką lub bułką tartą - ciasto delikatnie przełożyć do formy, wyrównać - wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni, piec przez około 45 minut do tzw. suchego patyczka - upieczoną babkę pozostawić na krótko

Smakołyki Bereniki
Ciasto drożdżowe z żurawiną i ananasem . 165

szklanki żurawiny Kruszonka: szklanka płatków owsianych 0,5 szklanki sezamu 2 - 3 łyżki ksylitolu  2 białka  Blaszkę  ( moja33 x 11) smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Żurawinę zalewamy ciepłą wodą, aby zmiękła, a następnie odsączamy z wody. Plastry ananasa  dokładnie osuszamy i kroimy na cząstki. Drożdże wkładamy do kubeczka i zasypujemy cukrem. Gdy się rozpuszczą dodajemy

Dieta moja pasja
Sernik na zimno kryształek (z galaretkami) Lekki i pyszny :-) 340

ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, potem żółtka, na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy.  Przelewamy ciasto do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.  Pieczemy około 25 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. Biszkopt studzimy  kroimy na dwa blaty. MASA Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szkl gorącej wody. Studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
buraczkowe ciasto z aronią i bitą śmietaną... 112

masy, mikserem połączyć składniki dodać kakao i połączyć składniki wsypać mąkę z proszkiem i sodą, mikserem krótko połączyć składniki foremki keksowe 20x15 cm, jedna wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, druga silikonowa, ciasto przełożyć do foremek, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, do suchego patyczka zimne ciasto wyjąć z foremek, przekroić na połowę

W Mojej Kuchni Lubię
Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka 108

Składniki suche stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Na końcu do ciasta dodaję mieszankę keksową i skórkę pomarańczową. Mieszam. 3. Ciasto przekładam do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki (do ¾ wysokości). Babeczki piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni. 4. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Czekoladą polewam wierzch przestudzonych babeczek. Babeczki posypuję kolorową posypką

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania