bułki - 33426 przepisów (strona:1511/2229)

Kotlety z kurczaka 280

kurczaka Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g piersi z kurczaka (2 piersi) duże jajko łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki soli szczypta pieprzu bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przepis 1 Każdą z piersi oczyszczamy z błonek. 2 Kroimy każdą pierś na 3 filety i rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. 3 Jajko rozbijamy i mieszamy

Kuchnia Bazylii
ciasto Góra lodowa (z mlekiem w proszku) 2300

żółtka, na koniec mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia przesiewamy do ciasta i delikatnie miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Wylewamy do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni. Studzimy i kroimy na dwa blaty. KREM  2,5 szklanki mleka zagotowujemy w garnku, a resztę składników oprócz masła miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 185

inaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej. A ciasto jedno. Uwielbiamy od czasu do czasu zjeść pizzę. Dla mnie najlepszą - tę domową. Ciasto robię jakie chcę, jeśli chodzi

Zasmakuj Kuchni
Mini hot dogi 127

plastry. Parówki owijamy boczkiem i smażymy na patelni, najlepiej grillowej, pilnując by kiełbaski się nie przypaliły, a jedynie ładnie zarumieniły. Kiedy parówki smażą się na patelni, smarujemy sosem dół bułki i układamy na nim roszponkę. Przekładamy gorące parówki, od razu sypiemy serem i prażoną cebulką. Układamy plastry pomidora i oblewamy ketchupem. Składamy, spinamy wykałaczkami i kroimy na mniejsze porcje. Smacznego

Kuchnia od dwojga
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 183

pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy. Odstawiamy na 20 minut.  Z masy formujemy małe pulpety które dobrze dociskamy w dłoni aby się nie rozpadły. Obtaczamy je w bułce tartej i układamy na lekko naoliwionej blaszce z piekarnika. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 % C. Po 10 minutach obracamy je łopatką na drugą stronę. Po upieczeniu wykładamy na talerz

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka waniliowa z cytrynową skórką (najprostsza). 172

wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Dodajemy powoli roztopiony tłuszcz i mieszamy do całkowitego połączenia. Na końcu dodajemy glukozę. 3. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy masę. Ciasto pieczemy w 170 st C przez 60 minut.  4. Składniki na lukier mieszamy i polewamy wystudzone ciasto dekorujemy posypką

vaniliowoczekoladowa
Bruschetta z pomidorami 198

sola i pieprzem. 3. Bagietkę pokroić w plastry. 4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy bagietkę. Każda kromkę smarujemy oliwa z przyprawami. Pieczemy ok 5 min do zrumienienia bułki. 5. Pomidor i paprykę kroimy w drobna kostkę. Łączymy z posiekaną bazylią. 6. Na zrumienione bagietki układamy przygotowany farsz pomidorowo-paprykowy. INSTRUKCJA WYKONANIA- KROK PO KROKU:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa

Atlas Smaków
Tarta snickers 147

folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika lub 1 godzinę do lodówki. Następnie wyjąć, rozwałkować. Rozwałkowane ciasto wyłożyć w foremkach uprzednio wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut na złoty kolor (jeżeli boicie się, że ciasto Wam urośnie możecie je piec

Fabryka pomysłów
ciasto szpinakowe "leśny mech" z bitą śmietaną i wiśniami... 160

mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach dodać mąkę z proszkiem i połączyć składniki, tortownica 24 cm wyłożone dno papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, wylać ciasto do formy i piec w 200 C 50-60 minut, do suchego patyczka z wystudzonego ciasta ściąć wierzch ciasta, pokruszyć na drobno, będzie do posypania ciasta, następnie ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowa kuchnia 134

misce miksujemy jaja z cukrem i olejem na gładką masę Stopniowo dodajemy sypką część Na końcu dodajemy sok z połowy cytryny Wylewamy masę na przygotowaną formę (natłuszczoną i obsypaną bułką tartą) Pieczemy ok 40 – 50 minut w temperaturze 180°C Karkówka wieprzowa 1,2-1,5 kg karkówki wieprzowej 1 pełna łyżka musztardy bezglutenowej 1 cała główka czosnku 1 łyżeczka

Kuchcik gotuje
Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 157

sojowy 1 łyżka, czosnek 1 ząbek, kmin rzymski 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka słodka mielona pół łyżeczki, kolendra mielona 1 łyżeczka, sol i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotlecików, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną zalewamy wrzątkiem, tak aby woreczek był przykryty wodą i gotujemy przez 15 min. Kasza nie może być ugotowana na sypko

kulinarne odsłony pati
Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem 152

Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 batat, pieczony 100 g zielonego groszku 50 g szpinaku 1 jajko + 1 jajko do obtoczenia 60 g mąki 1 czerwona cebula 50 g tartej bułki lub panko sół i czarny pieprz do smaku masło klarowane do smażenia Sos czosnkowy 200 ml greckiego jogurtu, 10% 3 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis sól do smaku Ziemniaki

codojedzenia
Kotlety ryżowe z curry 156

Kotlety ryżowe serwować możecie jako danie obiadowe. Podajcie je z surówką i ewentualnie jakimś sosem - pomidorowym, grzybowym lub innym. Kotlety ryżowe to także fajna alternatywa dla burgerów. I tak - bułka z ryżem może dobrze smakować :D Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu ( u mnie pełnoziarnisty ) 1/2 cebuli 1 marchewka 2 jajka "M" 1 łyżeczka przyprawy curry  1 łyżka mąki ziemniaczanej

kolorowotorcikowo
Wegański chleb na bazie ziaren i bakalii 176

Zobaczymy na święta czy waga choć trochę drgnęła... w dół oczywiście! Trzymajcie kciuki ;)  A przepis zapiszcie zarówno mój jak i Doroty, bo naprawdę warto zastąpić nim zwykłe pszenne bułki. Pokuszę się też o nazwanie go wegańskim, bo choć na tej kuchni wcale się nie znam, to w składnikach nie widzę nic, co mogłoby weganom popsuć humor. Chyba, że się

Kuchnia w czekoladzie
Cebularze 182

Cebularze wywodzą się z kuchni żydowskiej. To pszenne bułki czy też placki (zależy od wykonania) na których jest umieszczony farsz z posiekanej duszonej cebuli - często z makiem. Obecnie są dość powszechne na Lubelszczyźnie, ale trafiają się też w innych rejonach kraju. Według mnie są świetnie jako drugie śniadanie czy przekąskę w trakcie dnia, ale i tak najlepiej smakują gorące świeżo

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania