bułki - 33926 przepisów (strona:1215/2262)

Gołąbki z ryżem, czyli gołąbki jak u mamy 89

moim pysznym wspomnieniem z dzieciństwa. Lubiłam je odkąd pamiętam, a moja mama była prawdziwą mistrzynią w gotowaniu. Nie tylko gołąbków! Zawsze gotowała właśnie gołąbki z ryżem i dodatkowo z bułką, bo takie lubił tata. Tak Czytaj więcej

Di gotuje
Babka Czekoladowa 73

wchłonięcia. 4. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i roztopioną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników. 5. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną lub bułką tartą.  Wykładamy ciasto.   Pieczemy w 180 stop przez 40 minut do suchego patyczka.     Polewa 6. Mleko mocno zagrzewamy, następnie zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy

Gotowanie...to proste !
Zupa z cukinii z ryżem konjac 70

kcal w 100 g. Fit Zupa cukiniowa z marchewką i ryżem konjac jest bardzo pożywna i do tego smaczna, zrobiłam do niej klopsy drobiowe bez jajka, mąki czy bułki tartej. Klopsy można zrobić z większej ilości i zamrozić lub wstawić do lodówki. Polecam Wam też przepis na Rybę w sosie brokułowym z makaronem konjac . Składniki: 1 cukinia, 1 mała marchewka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chleb orkiszowy z marchewką na fermencie owocowym 75

kultury bakterii znajdują się w takich fermentowanych owocach.   Natomiast zakwas pszenny, moim zdaniem na fermencie jest idealny zamiast drożdży piekarskich do wypieków typowo pszennych takich jak chleby, bułki czy racuchy. Dodawałam go również do naleśników, które wyszły delikatne i puszyste..  Ferment z tego wpisu  suszony owoc dzikiej róży, 5-6 sztuk, suszony owoc głogu, 10 sztuk

Leśny Zakątek
Babka wielkanocna – skąd pochodzi i jak ją przygotować? 149

masło lub olej i zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodajemy bakalie, kandyzowaną skórkę pomarańczową lub kawałki czekolady. Masę przekładamy do foremki do babki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Ciasto pieczemy przez około 45 minut. Po upieczeniu wyjmujemy wypiek, studzimy i dekorujemy według uznania. Sprawdź przepis na  https://schroniskobukowina.pl/blog/babka-wielkanocna-na-kilka-sposobow-sprawdz-nasze-przepisy Jak udekorować babkę wielkanocną? Czym

ProstePesto.pl
Pasta z wątróbki – pyszne smarowidło do pieczywa 71

tylko usmażyć wątróbkę z cebulą, namoczyć żurawinę, a następnie wszystko zmiksować ze sobą. Z czym podać pastę z wątróbki? Pastą z wątróbki można posmarować świeży chleb, grzankę z bagietki, bułkę czy chrupkie pieczywo. Następnie wystarczy położyć swoje ulubione dodatki np. plasterki kiszonego ogórka, pomidora, paski chrupiącej papryki, kawałek ostrego sera, a całość posypać szczypiorkiem, kiełkami lub posiekaną drobno cebulką. Pyszny

e-PrzepisyKulinarne
Knedle z morelami skradzionymi w Wachau 82

Ciasto z twarogu i mąki wypełnione morelami, formowane w knedle, a następnie gotowane i podawane w bułce tartej z cukrem pudrem. KNEDLE Z MORELAMI SKŁADNIKI 15-20 dojrzałych, niemączystych moreli; 250 gramów mąki pszennej; 2 łyżki oleju roślinnego lub masła; pół łyżeczki soli; 450 gramów tłustego twarogu; 1 jajko; tyle kostek cukru, ile moreli; likier morelowy... Artykuł Knedle z morelami

Kuchnia Tomka
Tarta z dzikiem 77

natkę pietruszki posiekać niezbyt drobno. Czosnek rozgnieść. Na maśle podsmażyć szalotkę, dodać czosnek, szczypior i pietruszkę, chwile smażyć. Wlać brandy, wymieszać. Formę do tary posmarować masłem i wysypać bułką tartą. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim formę zawijając ciasto na boki formy. Pozostałą część ciasta rozwałkować i pociąć na paski szerokości około 1 cm. Odstawić na 20 minut. Boczek, wątróbkę

królestwo garów
Kotlety z wątróbki 84

cebulka 3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona Wątróbkę oczyszczamy, płuczemy dokładnie, a następnie mielimy razem ze słoniną, cebulą i czosnkiem. Do powstałej masy, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy dokładnie. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu, wykładając łyżką na patelnię (jak placuszki). Podajemy z ulubionymi dodatkami.    Zobacz inne pomysły na obiad: Siekane kotleciki

Cynamonowe szczęście
Knedle ze śliwkami według babci przepisu 93

DOMOWE KNEDLE ZE ŚLIWKAMI SKŁADNIKI 1 kilogram dobrych, dojrzałych, polskich śliwek; 1 kilogram mączystych ziemniaków; mąka pszenna; 2 wiejskie jajka; mąka ziemniaczana; gałka muszkatołowa; cukier trzcinowy w małych kostkach; bułka tarta; masło; sól, pieprz; przepis na knedle ze... Artykuł Knedle ze śliwkami według babci przepisu pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Keftedakia pulpety mięsne z Grecji 84

następnie duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z cynamonem i miodem. KEFTEDAKIA GRECKIE PULPETY MIĘSNE SKŁADNIKI NA PULPETY 500 gramów mięsa mielonego (wieprzowe i wołowe) dwa wiejskie jajka 80 gramów bułki tartej 4 łyżki oliwy duża cebula 2 ząbki czosnku (obrane i zmiażdżone) suszone oregano garść... Artykuł Keftedakia pulpety mięsne z Grecji pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Austriacki knedel bułczany w serwecie 64

Pokrojone czerstwe bułki, do których wlewa się masę jajeczną, roztopione masło oraz mleko, a następnie doprawia i formuje knedel, który po owinięciu serwetką gotuje się we wrzątku. KNEDEL BUŁCZANY Z AUSTRII SKŁADNIKI 5 kajzerek; 50 gramów masła; 150 ml mleka; 3 wiejskie jajka; natka pietruszki do smaku; gałka muszkatołowa; sól, pieprz; przepis na knedel bułczany... Artykuł Austriacki knedel bułczany

Kuchnia Tomka
Klopsiki po włosku z polentą 67

klopsiki i duszone w sosie pomidorowym. KLOPSIKI PO WŁOSKU SKŁADNIKI 400 gramów łopatki wieprzowej; 1 duże wiejskie jajko; natka pietruszki; mieszanka suszonych przypraw (bazylia, oregano, cząber, tymianek); 2 łyżki bułki tartej lub okruchów suchego chleba; 1 ząbek czosnku; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; odrobina ostrego... Artykuł Klopsiki po włosku z polentą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Greckie klopsy mielone w sosie pomidorowym 111

Klopsy z mięsa mielonego z dodatkiem bułki moczonej w winie oraz kminu, cynamonu i czosnku podane w sosie pomidorowym. KLOPSY MIELONE SOUTZOUKAKIA SKŁADNIKI NA KLOPSY 500 gramów wołowiny na gulasz 500 gramów łopatki wieprzowej 5-6 kromek czerstwego chleba pół szklanki czerwonego wina 1-2 kopiate łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki płaskie cynamonu 2 wiejskie jajka... Artykuł Greckie klopsy

Kuchnia Tomka
Burgery rybne w sosie pomidorowym 77

zmielony i doprawiony kminem i świeżymi ziołami a następnie smażony w formie burgerów i podany w sosie pomidorowym. BURGERY RYBNE SKŁADNIKI 900 gramów dorsza lub łupacza bez skóry; duża bułka pszenna; mała główka czosnku; duża cebula; 2 wiejskie jajka; spory pęczek natki pietruszki; średniej wielkości pęczek świeżej kolendry; pęczek świeżego koperku; mielony kmin rzymski;... Artykuł Burgery rybne w sosie pomidorowym

Kuchnia Tomka