bułki - 33426 przepisów (strona:1207/2229)

Ciasto jogurtowe z mleczną czekoladą 77

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę. Wrzucamy pokrojoną czekoladę. Przekładamy do formy na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Sprawdzamy patyczkiem. W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy. The post Ciasto jogurtowe

Ostra na Słodko
Szarpana wieprzowina. Pulled pork 80

pasuje i jest dla Was najwygodniejsza. Co zrobić z szarpanej wieprzowiny? Jednym z najpopularniejszych pomysłów na wykorzystanie takiej wieprzowiny jest pulled pork sandwich , czyli kanapka z mięsem w bułce burgerowej lub brioszce, najczęściej w towarzystwie sałatki coleslaw . Możecie też wykorzystać szarpaną wieprzowinę w do przygotowania tacos , tortilli czy burgerów . Będzie też pysznie smakować w towarzystwie ziemniaczanego lub kalafiorowego puree

Na-talerzu.pl
Ryba po grecku 204

window.adsbygoogle || []).push({}); Samą rybę możemy przygotować w wersji w panierce lub bez. Ja wybrałam rybę bez panierki, ale jeśli lubicie panierowaną rybę, można ją panierować w mące, jajku i bułce tartej. Można również przygotować rybę w cieście, to już kwestia gustu, jak komu bardziej smakuje. Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować rybę po grecku. Taką, jaką zawsze robię

Przepiski.pl
BABKA BAKALIOWA 186

Ubijamy do momentu dokładnego połączenia się składników. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto przekładamy do foremki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na około 50-55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie cukrem pudrem lub lukrem

Walijskie Pichcenie
DEVOLAY Z MASŁEM CZOSNKOWYM I SEREM (keto, LCHF, redukcja, MAD, bez glutenu) 61

klasyka kulinarna w wersji keto! Pyszny, soczysty i sycący devolay z masłem czosnkowym i serem to obok schabowego bardzo popularna i lubiana potrawa. W mojej ketogenicznej wersji panierka z bułki tartej została znakomicie zastąpiona mixem niskowęglowodanowych mąk kokosowej i łubinowej, łupin babki jajowatej oraz przypraw. Kotlety można smażyć na różne sposoby: w głębokim tłuszczu bądź podsmażyć na patelni i dopiec

Ola la LCHF
Tosty francuskie z cudownie ciągnącym się serem. Robimy nie tylko na śniadanie. PRZEPIS 51

wytrawnej z serem, który wspaniale się ciągnął i rozlewał. Przepis jest banalny, a wszystko gotowe w kilka minut. Przepis na tosty francuskie Składniki: 4 kromki pszennego chleba tostowego lub bułki o miękkim miąższu. 1 jajko, 4 łyżki mleka, 4 plasterki sera żółtego (użyliśmy pomarańczowego mimolette), masło . Jak zrobić tosty francuskie? Jajko wbij do miseczki, dodaj mleko, wymieszaj przy pomocy widelca

Kulinarna Polska
pyszna, wilgotna babka gotowana z olejem... 63

łyżeczki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kakao 2 łyżki + woda 3 łyżki czekolada gorzka 200 gram, jogurt naturalny 4 łyżki Formę do babki gotowanej wysmarować olejem i obsypać tartą bułką. Składniki o temperaturze pokojowej= z białek ubić na sztywno pianę. Do pojemnika dodać żółtka, cukier, aromat rumowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Bajgle. 173

zostawić na około godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie przełożyć ciasto na stolnicę. Podzielić na 7 części. Z każdej części ciasta uformować kulkę, następnie w każdej  bułce zrobić dziurkę palcem, wcześniej włożonym do mąki i kręcić  żeby dziurka się powiększyła. Dodatkowo włożyłam do dziurki końcówkę  od wałka, żeby ją powiększyć.  W międzyczasie zagotować wodę

Agusiowe smakołyki
Kartoflak 1095

rodzaje mąki i dokładnie wymieszać. Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć i dodać do ziemniaczanej masy. Na koniec majeranek, sól i pieprz. Wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w temp. 180⁰ przez 1,5h. Najlepiej smakuje po wystudzeniu. Wtedy też robi się bardziej zwarty. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Kartoflak pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Pita z boczniakiem ala gyros 139

Składniki: 4 bułki do pity 250 g boczniaków 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz wędzona papryka sos sojowy 100 g zieleniny, sałaty lodowej, kapusty pekińskiej itp 100 g … Czytaj dalej Pita z boczniakiem ala gyros

czarrna od kuchni
Makaron z pesto z brokuła 53

oliwek z pierwszego tłoczenia – 1/2 łyżeczki soli SKŁADNIKI MAKARON: – 250 g makaronu spaghetti lub innego – 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka – 1/2 szklanki bułki tartej – 1 jajko rozmiar L – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki tartego parmezanu – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – dodatkowy parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Piekarnik

nietylkopasta.pl
Biszkopt z 6 jaj 217

piekę biszkopt Piekarnik nagrzewam do temperatury 170 stopni C. Tortownicę lub blaszkę wyścielam papierem do pieczenia. Możesz też wysmarować spód oraz boki cienką warstwą masła i obsypać bułką tartą. Masę biszkoptową wylewam do przygotowanej tortownicy i wstawiam na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Piekę w 170 stopniach przez 30 minut z termoobiegiem . Bardzo ważne jest, aby podczas pieczenia biszkoptu, nie otwierać

Ania gotuje
Pomysły na mięsne dania obiadowe 53

oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą, a następnie wypełnić pożądane wypełnienie i zwinąć go, tworząc tym sposobem mięsne ruloniki. Tak powstałą konstrukcję obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej, po czym umieścić na rozgrzanej wcześniej patelni, wypełnionej olejem. Gdy mięso się zarumieni, winno się zmniejszyć ogień i dusić je pod przykryciem przez około 30 minut, co pozwoli

Słodkie okruszki
Brioszki z pieczonym serem Camembert 69

czekoladą. Dzisiaj zapraszam Was na brioszki w nieco innym wydaniu, gdyż pieczone z serem Camembert i tak też serwowane. Bułeczek nie wypełniam serem lecz zapiekam go pośrodku piekących się bułek. Tak przygotowane brioszki są świetne jako przekąska imprezowa. Przygotowanie brioszek zaczynam od zrobienia ciasta. Jest to ciasto na bazie drożdży , do którego to ciasta dodaję również jajka, mleko, mąkę, odrobinę

MeCooks

Proponowane wyszukiwania