bułki - 33926 przepisów (strona:1223/2262)

Sezonowe ciasto marchewkowo dyniowe 84

płaska łyżeczka sody 1 szklanka drobno startej marchewki 1 szklanka drobno srartej dyni garść rodzynek  pół szklanki cukru szczypta soli i pieprzu olej do wysmarowania foremki i bułka tarta W mikserze (lub blenderem) ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy sodę, przyprawy, olej, mąkę, marchewkę i dynię. Na sam koniec dokładamy rodzynki. Foremkę wykładamy papierem przeznaczonym do pieczenia w wysokiej temperaturze

prawdziwe jedzenie
Chlebek bananowy 113

mieszamy łyżką do połączenia się składników. 4. Piekarnik nastawić na 170 stopni góra-dół, bez termoobiegu. 5. Foremkę o wymiarach 10×25 i wysmarować odrobiną masła i obsypać bułką tartą. Ciasto bananowe przełożyć do foremki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Chlebek bananowy piec około 50-55 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto zostawić

Gotuj z Prezesem
Wuzetka 94

mleko 2 łyżki cukier puder 120 g kakao 2 łyżki Ciasto. Miękką margarynę utrzeć dodając cukier. Następnie stopniowo dodawać resztę składników, dokładnie ubijając. Ciasto wylać na wysmarowaną i posypaną bułką blachę. Piec w 180 C ok. 30 minut. Krem. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i fix. Polewa. Margarynę rozpuścić dodać mleko, cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i zagotować

Smaczne moje
Chleb z mąki kukurydzianej na drożdżach! Prosty chleb kukurydziany PRZEPIS 127

jeszcze na 20 minut. Po tym czasie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz 30-35 minut – do zarumienienia. Sprawdź inne przepisy na chleb i bułki – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Chleb z mąki kukurydzianej na drożdżach! Prosty chleb kukurydziany PRZEPIS Przetwory na zimę

Via Gusto
Dyniowy pudding z croissantów z gorącymi śliwkami, czyli sposób na czerstwe pieczywo 95

Państwem Pudding chlebowy, czyli jeden ze wspanialszych sposobów na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Jego korzenie sięgają osiemnastowiecznej Anglii, gdzie był traktowany jako danie postne. Sprawdzi się tu świetnie chałka, bagietka, bułko, rogale, czy klasyczny pszenny chleb. Ja chwyciłam nie pierwszej już świeżości croissanty i zalałam pysznie dyniową masą nakrapianą rubinowymi drobinkami suszonej żurawiny. Do tego dodałam jeszcze śliwki podsmażone z odrobiną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jak rozpoznać jadalne purchawki 88

grzyby nad kuchnią. Mielimy na proszek. Uzyskujemy naturalny lek. Taką mąkę możemy wykorzystać do wypieków.  Z plastrów purchawkowatych wychodzą też świetne kotlety. Panierujemy je w jajku i bułce tartej, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia z obydwu stron. W smaku przypomina ser ale z powodzeniem może też zastąpić mięso

prawdziwe jedzenie
Drożdżówki ze śliwkami 91

Domowe drożdżówki ze śliwkami i kruszonką to smaki jesieni. Najlepsze ciasto drożdżowe, pyszna chrupiąca kruszonka najlepiej smakują chwilę po upieczeniu. Przepis jest bardzo prosty i szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROŻDŻÓWKI Z TWAROGIEM, ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 90

ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Kiedy nasze "kółeczka" podwoją swoją objętość, dnem szklanki (lub innego naczynia mniejszego niż nasz kubek) wyciskamy dołek w naszych drożdżówkach. Każdy dołek posypujemy lekko bułką tartą, nakładamy łyżeczkę masy serowej i kilka kawałków śliwek. Brzegi drożdżówki smarujemy rozkłóconym białkiem. Całość posypujemy  kruszonką. Pieczemy ok 20 min w temp. 180st

Walijskie Pichcenie
Październikowe przepisy 93

dyniowego musu. Dyniowe wypieki mają ten sam mianownik – przepiękny kolor! Przetestowałam dynię z większością składników. To warzywo świetnie pasuje z czekoladą lub kakao. Piekłam cynamonowe bułeczki z dynią , bułki na śniadanie , dyniowy sernik . Najbardziej jednak byłam pozytywnie zaskoczona połączeniem maku z dynią. Dwa ciasta w jednym jak makowiec i ciasto dyniowe, bo o nim mowa to ciekawe połączenie smakowe

codojedzenia
Babka kajmakowa. 83

koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać  do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na babkę wysmarowaną margaryna  i posypaną bułką tartą.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 50-55 minut.  Pozostałą masę kajmakową przełożyć do rondelka, dodać śmietankę  i podgrzewać cały czas mieszając

Agusiowe smakołyki
Karkówka w marynacie paprykowej 74

najmniej 24 godziny. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Tak zamarynowane mięso układamy na patelni do grillowania i smażymy do momentu aż mięsko będzie kruche. Do obiadu dodałam fasolkę w złocistej bułce tartej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Karkówka w marynacie paprykowej pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Uszka z grzybami do barszczu 79

łyżkę oliwy .Wrzucić cebulkę i smażyć, aż się zeszkli. Następnie kolejno dorzucić grzybki i smażyć całość na średnim ogniu przez ok 3 minuty. Na koniec dodać 2 łyżeczki bułki tartej oraz doprawić dość intensywnie solą i mielonym pieprzem. Wymieszać i pozostawić do ostudzenia. Podany farsz wystarczy do nadziania ok.70-80 uszek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić ciasto na uszka: Mąkę przesiać

Olcia gotuje!
Pieczarki faszerowane w panierce 869

Mąkę, jaja, sól, pieprz, paprykę, czosnek, oraz zioła prowansalskie wymieszać w miseczce na jednolite ciasto. Kapelusze nadziać farszem, następnie otoczyć w cieście a na koniec z każdej strony w bułce tartej. Na mniejszej patelni rozgrzać olej (oleju taką ilość, aby pieczarki choć w połowie były zanurzone). Najpierw smażyć stronę z farszem, potem drugą. Smażyć na rumiany kolor. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Olcia gotuje!
Domowe zapiekanki na chlebie i bułeczkach 76

olej ulubiona wędlina (ale niekoniecznie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na oleju. Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i usmażyć do momentu odparowania wody. Bułki przekrojone na pół i kromki chleba delikatnie posmarować masłem lub delmą. Na każdej kromce ułozyć pieczarki z cebulą i posypać tartym serem. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około

Olcia gotuje!
Babka cytrynowa 89

wyciśnięty ,olejek cytrynowy i wymieszać ponownie ,delikatnie najlepiej drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do formy na babkę z kominkiem o średnicy około 22 cm. Blaszkę wysmarować masłem i lekko oprószyć bułką tartą. Piec w piekarniku nagranym do 180 st. C przez około 45 minut (funkcja góra – dół ). Po upieczeniu nie wyciągać,lecz zostawić na jakiś czas przy uchylonych drzwiczkach. Potem

Olcia gotuje!