bułki - 33426 przepisów (strona:1217/2229)

Pita z miętowym kurczakiem, kapustą pekińską i ogórkiem 128

dogi lub hamburgery w różnych wersjach: klasyczny z mięsem wołowym , z kurczakiem (przepis TU i TU ), a nawet w wersji wege . Tak samo chętnie szykuję kebaba w bułce lub tortilli . Dużą popularnością cieszą się u mnie w domu też chlebki pita. Tutaj również, zmieniając tylko dodatki, można za każdym razem przygotować je nieco inaczej. Smażone mięso można np zastąpić takim

Smaki Na Talerzu
Koperty Krucho Drożdżowe Z Jagodami 76

Ciasto 300 g mąki 5 łyżek cukru pudru 100 g zimnego masła 35 g drożdży 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko kl L lub XL ( odłóżmy odrobinę do posmarowania bułek po wierzchu ) kilka kropel esencji waniliowej Nadzienie z jagód: 250 g jagód 2-3 łyżki cukru  1/2 łyżki maki ziemniaczanej 1. Mąkę, cukier puder i masło siekam "dziobie" łyżką

Gotowanie...to proste !
Zapiekanki Gyros 267

sałatki Gyros, więc jeżeli lubicie sałatkę to zapiekanki powinny też wam zasmakować. Zapiekanki Gyros możemy zrobić z jednej długiej bagietki, którą dzielimy na mniejsze kawałki lub z mini bagietek. Bułki smarujemy sosem na bazie majonezu i ketchupu, ale można go zastąpić masłem czosnkowym lub ziołowym. Jeżeli chcemy podać zapiekanki Gyros na imprezie to warto wcześniej przygotować sobie pozostałe składniki

Danka Pichci
Zupa z fasolki szparagowej 284

fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa szparagowa z ziemniakami i kozim serem → Zupa pieczarkowa ze szpinakiem → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Fasolka szparagowa z cząbrem i bułką tartą Artykuł Zupa z fasolki szparagowej pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Najprostsze ciasto z truskawkami 84

śmietankowego bądź waniliowego. Po chwili wyłącz mikser. Do miski przesyp mąkę z proszkiem do pieczenia i całość wymieszaj delikatnie za pomocą drewnianej łyżki. Blaszkę wysmaruj tłuszczem a następnie obsyp bułką tartą bądź kaszą manną. Całość ciasta wlej do formy i dokładnie wyrównaj powierzchnię. Ciasto będzie dosyć gęste. Do ciasta najlepsze są świeże truskawki, najlepiej te zbierane tego samego dnia. Świeże

To Musisz Wiedzieć
Smarowidło / pasta / masełko z pieczonego czosnku 75

Genialne smarowidło (albo pasta czy masełko) z pieczonego czosnku. Smaczne, nie tylko z chrupiącą bułką, ale wyśmienite jako dodatek do makaronu czy do dań (np. jako marynata do grillowanego mięska, pieczonych/gotowanych warzyw). Mniam! A to tylko 3 główne składniki + 2 dodatki. Słoik 350 ml 7 dużych główek czosnku 100 g masła 50 g oleju rzepakowego 1 gałązka rozmarynu szczypta soli

Kraina Miodem Płynąca
Co zobaczyć i gdzie zjeść w Polignano a Mare? Włochy / Apulia 66

popularny, często ustawiają się do niego długie kolejki. Pierwszego wieczoru zamówiliśmy frytowane owoce morza ( mix ) i rybę z frytkami – oba dania przepyszne! Kolejnym razem postawiliśmy na wielkie świeże bułki z dodatkami – jedna ze smażoną ośmiornicą i warzywami, druga z rybą i awokado. PANZEROTTERIA LA ROTTELINIA Via Anemone, 70044 Polignano a mare B To kolejne polecone nam miejsce. Mała

Ostra na Słodko
szybkowar- gołąbki z włoskiej kapusty... 118

koperek, kucharka, pieprz mielony, jajka i gęstą śmietanę, wszystko dokładnie ręką wyrobić. Na każdy liść nakładać porcję nadzienia i zawijać ciasno (jeśli nadzienie zostanie, można usmażyć po dodaniu tartej bułki kotlety smaczne) . Na dno szybkowara rozłożyć sitko (gołąbki się nie przypalą), na sitku układać gołąbki. Na koniec wsypać ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę i skropić przyprawą w płynie, zamknąć

W Mojej Kuchni Lubię
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym 109

obiad z fasolki szparagowej? Pomysł na fasolkę szparagową Jaki sos do fasolki szparagowej? Fasolka szparagowa jest zdrowa i smaczna, dlatego warto po nią sięgać jak najczęściej. Fasolka z bułką to fasolowa królowa, a co jak nam się znudzi ten przepis na fasolkę? Warto sięgnąć po inne pomysły na to warzywo. Fasolka w sosie pomidorowym z makaronem i kurczakiem choć przepis

Dieta moja pasja
Maślane ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką oraz o dziadku Emilu 53

Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub do 4 miseczek żaroodpornych/kokilek, jakich użyłam osobiście (na zdjęciach). Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy na ćwiartki. Na patelni stapiamy masło na kruszonkę, dodajemy cukier i mąkę

Raj dla Podniebienia
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 59

pianę i po łyżce dodajemy do masy czekoladowej. Mieszamy do całkowitego wchłonięcia piany przez masę. Tortownicę (użyłam małej – 18cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do “suchego patyczka”. Przestudzone ciasto dzielimy na 3 równe części. Każdy blat smarujemy ulubioną

Raj dla Podniebienia
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 50

miksera. Wyrabiamy przez 5-8 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 i 1/2 h. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzch ciasta wykładamy ricottę oraz mrożone owoce letnie. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika. Zmniejszamy temp do 180 C i pieczemy ciasto przez ok. 1h. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami 53

30min. Śliwki umyć, osuszyć , przekroić i pozbawić pestek. Schłodzonym ciastem (2/3 porcji) wylepić formę do tarty (użyłam formy 22cm), podnieść brzegi, całość nakłuć widelcem i spód lekko podsypać bułką tartą. Spód gęsto wyłożyć połówkami śliwek, skórką do dołu. Owoce posypać płatkami migdałowymi i cukrem kryształem. Pozostałą częścią ciasta można dowolnie udekorować wierzch. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec

Raj dla Podniebienia
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 50

koniec partiami przesiewamy mąkę i bardzo ostrożnie łączymy z masą. Do tego celu użyłam drewnianej łyżki. Masę przekładamy do tortownicy (24cm) wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i podsypanej bułką tartą. Ewentualnie masę można podzielić na połowę i upiec 2 blaty orzechowe w dwóch tortownicach bez potrzeby przekrawania ciasta w przypadku, gdy całość pieczemy w jednej. Orzechowe blaty wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania