bułki - 33926 przepisów (strona:1221/2262)

BABKA BAKALIOWA 209

Ubijamy do momentu dokładnego połączenia się składników. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką. Przygotowane ciasto przekładamy do foremki  wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na około 50-55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie cukrem pudrem lub lukrem

Walijskie Pichcenie
DEVOLAY Z MASŁEM CZOSNKOWYM I SEREM (keto, LCHF, redukcja, MAD, bez glutenu) 89

klasyka kulinarna w wersji keto! Pyszny, soczysty i sycący devolay z masłem czosnkowym i serem to obok schabowego bardzo popularna i lubiana potrawa. W mojej ketogenicznej wersji panierka z bułki tartej została znakomicie zastąpiona mixem niskowęglowodanowych mąk kokosowej i łubinowej, łupin babki jajowatej oraz przypraw. Kotlety można smażyć na różne sposoby: w głębokim tłuszczu bądź podsmażyć na patelni i dopiec

Ola la LCHF
Tosty francuskie z cudownie ciągnącym się serem. Robimy nie tylko na śniadanie. PRZEPIS 72

wytrawnej z serem, który wspaniale się ciągnął i rozlewał. Przepis jest banalny, a wszystko gotowe w kilka minut. Przepis na tosty francuskie Składniki: 4 kromki pszennego chleba tostowego lub bułki o miękkim miąższu. 1 jajko, 4 łyżki mleka, 4 plasterki sera żółtego (użyliśmy pomarańczowego mimolette), masło . Jak zrobić tosty francuskie? Jajko wbij do miseczki, dodaj mleko, wymieszaj przy pomocy widelca

Kulinarna Polska
pyszna, wilgotna babka gotowana z olejem... 85

łyżeczki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kakao 2 łyżki + woda 3 łyżki czekolada gorzka 200 gram, jogurt naturalny 4 łyżki Formę do babki gotowanej wysmarować olejem i obsypać tartą bułką. Składniki o temperaturze pokojowej= z białek ubić na sztywno pianę. Do pojemnika dodać żółtka, cukier, aromat rumowy i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Bajgle. 203

zostawić na około godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie przełożyć ciasto na stolnicę. Podzielić na 7 części. Z każdej części ciasta uformować kulkę, następnie w każdej  bułce zrobić dziurkę palcem, wcześniej włożonym do mąki i kręcić  żeby dziurka się powiększyła. Dodatkowo włożyłam do dziurki końcówkę  od wałka, żeby ją powiększyć.  W międzyczasie zagotować wodę

Agusiowe smakołyki
Kartoflak 1116

rodzaje mąki i dokładnie wymieszać. Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć i dodać do ziemniaczanej masy. Na koniec majeranek, sól i pieprz. Wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Piec w temp. 180⁰ przez 1,5h. Najlepiej smakuje po wystudzeniu. Wtedy też robi się bardziej zwarty. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Kartoflak pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Pita z boczniakiem ala gyros 184

Składniki: 4 bułki do pity 250 g boczniaków 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz wędzona papryka sos sojowy 100 g zieleniny, sałaty lodowej, kapusty pekińskiej itp 100 g … Czytaj dalej Pita z boczniakiem ala gyros

czarrna od kuchni
Makaron z pesto z brokuła 72

oliwek z pierwszego tłoczenia – 1/2 łyżeczki soli SKŁADNIKI MAKARON: – 250 g makaronu spaghetti lub innego – 350-400 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka – 1/2 szklanki bułki tartej – 1 jajko rozmiar L – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki tartego parmezanu – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – dodatkowy parmezan do podania PRZYGOTOWANIE: Piekarnik

nietylkopasta.pl
Biszkopt z 6 jaj 254

piekę biszkopt Piekarnik nagrzewam do temperatury 170 stopni C. Tortownicę lub blaszkę wyścielam papierem do pieczenia. Możesz też wysmarować spód oraz boki cienką warstwą masła i obsypać bułką tartą. Masę biszkoptową wylewam do przygotowanej tortownicy i wstawiam na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Piekę w 170 stopniach przez 30 minut z termoobiegiem . Bardzo ważne jest, aby podczas pieczenia biszkoptu, nie otwierać

Ania gotuje
Pomysły na mięsne dania obiadowe 81

oprószyć z obu stron pieprzem oraz solą, a następnie wypełnić pożądane wypełnienie i zwinąć go, tworząc tym sposobem mięsne ruloniki. Tak powstałą konstrukcję obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej, po czym umieścić na rozgrzanej wcześniej patelni, wypełnionej olejem. Gdy mięso się zarumieni, winno się zmniejszyć ogień i dusić je pod przykryciem przez około 30 minut, co pozwoli

Słodkie okruszki
Brioszki z pieczonym serem Camembert 91

czekoladą. Dzisiaj zapraszam Was na brioszki w nieco innym wydaniu, gdyż pieczone z serem Camembert i tak też serwowane. Bułeczek nie wypełniam serem lecz zapiekam go pośrodku piekących się bułek. Tak przygotowane brioszki są świetne jako przekąska imprezowa. Przygotowanie brioszek zaczynam od zrobienia ciasta. Jest to ciasto na bazie drożdży , do którego to ciasta dodaję również jajka, mleko, mąkę, odrobinę

MeCooks
Chleb domowy 93

była chrupiąca. Tradycyjny chleb na drożdżach z ziarnami. Prosty sprawdzony przepis krok po kroku jak zrobić chleb domowy na drożdżach. Na Blogu znajdziesz wiele innych przepisów na domowe pączki, bułki, rogaliki i inne pieczywo. Dziś polecam przepis na pyszny, chrupiący chleb pszenno żytni. Pyszny domowy chleb z chrupiącą skórką Przepis na chleb na świeżych drożdżach, ale równie dobrze możesz zrobić

Dieta moja pasja
Wegańskie klopsiki z bakłażana... 82

ząbki czosnku, drobniutko posiekane, albo przeciśnięte przez praskę, ALBO 1/2 łyżeczki proszkowanego (lub do smaku) 1 i 1/2 szklanki czerstwego chleba, zmielonego w malakserze do czasu, aż przypomina bułkę tartą 2 łyżki mąki 1 łyżeczka suszonego oregano sól i pieprz, do smaku Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej. Dodaj bakłażana, cebulę i świeży czosnek (jeśli używasz) i smaż

Lejdi of the house
Pasta z makrelą w sosie pomidorowym 113

drobną kosteczkę. Wrzucić do miski z makrelą. Następnie dodać serek śmietankowy, ketchup, posiekany szczypiorek oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia. Pastę podawać z pieczywem – najlepiej z bagietką lub bułką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z makrelą w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl