bułki hamburger - 494 przepisów (strona:27/33)

Kotlety z łososia 211

nożem. Natkę również drobno siekamy. Posiekanego drobno łososia przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę, jajko i bułkę pszenną (namoczyć ją w mleku i odcisnąć), ja niestety bułki nie miałam, więc wykorzystałam panierkę panko. Dokładnie wszystko wyrabiamy ręką. Formujemy owalne kotlety i obtaczamy je lekko w mące z obu stron. Smażymy kotlety po ok. przez(...)podsmażoną cukinią, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi i jogurtem czosnkowo-koperkowym. Możemy podać z cząstkami cytryny, możemy posypać kotlety obficie koperkiem, czy szczypiorkiem. Można je podać w bułeczkach jak hamburgery z majonezem, z sałatą, czerwoną cebulą, pomidorem. The post Kotlety z łososia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułki do hamburgerów z sezamem 145

Dziś polecam bardzo proste do zrobienia bułeczki do hamburgerów, choć w zupełności do zwykłych kanapek mogą być.  Przepis bardzo prosty, wystarczy wszystko wyrobić i odstawić. Przepis znalazłam na blogu  Szefowa w swojej kuchni . Składniki: 680 g mąki pszennej 200 ml wody 200 ml mleka łyżeczka cukru 7 g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli 1 jajko sezam(...)około 1 godzinę. Ciasto podzielić na około 10 części, uformować kulki i lekko je rozpłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Bułki wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut

Ewusiowe Smaki
Pikantny burger wołowy 205

ładniki na 2 burgeryok 400g  mielonej wołowiny - najlepiej łopatki4 plastry sera cheddar1 papryczka jalapeno, bez pestek, drobno pokrojonasól morska do smakuczarny pieprz mielony  do smakuOlej roślinnybułki do hamburgerów -opcjonalnieprzygotowanieMieloną wołowinę podzielić na 2  części, Każdą część podzielić jeszcze na na dwie.   Z każdej części uformować płaski placek - 4 jednakowej wielkości.Na 2 plackach położyć po plasterku(...)lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć.Smażyć na patelni grillowej, lekko posmarowanej olejem.  Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 - 4 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub z chlebem opieczonym na patelni grillowej. Smacznego

Stare Gary
Pełnoziarnisty hamburger z makreli 192

Nikomu z pewnością nie muszę tłumaczyć, jak ważnym składnikiem diety każdego z nas, są ryby. Często słyszę opinię, że ryby mają kiepski zapach, że dużo przy

Mój Smak na Życie
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 157

zbyt dużego doświadczenia, bo w Maku stołuję się raczej od wielkiego dzwonu, to smak ichniejszego mięsa, jak i sosów jest mi znany. Dostępne w nowej ofercie bułki i dodatki są raczej w porządku. Klasyczne i takie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Szczególnie na duży plus zasługują tutaj buraczki marynowane, które uwielbiam. Jednak uważam, że największym minusem nowego podejścia jest(...)skomponowanej kanapki przez pracowników zajmuje trochę czasu (stąd pewnie wyższa niż przy standardowych zamówieniach cena), ale tworzy to wyłącznie iluzję wyboru. Tak naprawdę mamy do czynienia z tym samym hamburgerem, jak zawsze i tylko z dodatkami możemy nieco poszaleć. Niby fajnie, ale jednak czegoś brak. Dla mnie McDonald's dalej pozostanie sieciówką oferującą mdłe, schematyczne i po prostu nudne jedzenie

Food Square
Przepis na śniadanie-kanapki na gorąco 294

ulubiony przepis na śniadanie . Moje dzieci również lubią kanapki na gorąco i często takie przyrządzam zamiast pizzy. Oczywiście polecam upiec sezamowe brioszki , które świetnie się nadają nie tylko do hamburgerów ale również do kanapek na gorąco. Jeśli lubicie kanapki z twistem to polecam Monte Christo . Przypominają one dzisiejszy przepis na śniadanie. Są trochę inne w smaku ale sposób przyrządzenia jest(...)pieczarek 100 ml pomidorowego sosu, tutaj przepis 3 łyżki oliwy 1 łyżka oregano Przygotuj ciasto na brioszki (kliknij w link). Podziel ciasto na 12 kawałków i uformuj okrągłe bułki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż bułki w trzech równych rzędach i w małych odstępach. Bułki podczas wyrastania złączą się. Posmaruj jajkiem i posyp sezamem. Piecz według danych

codojedzenia
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 126

Ostatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie

Programista w kuchni
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 176

Ostatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie

Programista w kuchni
Bułki do hamburgerów 206

Pyszne domowe bułeczki do hamburgerów ale nie tylko. Można je też wykorzystać do zrobienia pysznej kanapki. Nic tylko piec i robić pyszne domowe hamburgery. składniki: 700 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 200 ml letniego mleka 200 ml letniej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży 2 łyżki oleju oraz mleko do posmarowania(...)Następnie uformowane placki ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok 30-60 minut.  Rozgrzać piekarnik do 200 C. Wyrośnięte bułki na wierzchu posmarować mlekiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 12-15 minut, aż się lekko zarumienią

Monia miesza i gotuje
Stek Salisbury w sosie grzybowym 355

uformowany “stek” z mięsa mielonego. Bardzo przypomina nasze kotlety, jednak jest przyrządzany wyłącznie z mięsa wołowego. Prawdopodobnie to właśnie steki Salisbury dały początek tak uwielbianym przez wszystkich hamburgerom. Dr Sulisbury, od którego nazwiska pochodzi nazwa dania, był gorącym zwolennikiem diety opartej na siekanym mięsie – zalecał ją żołnierzom walczącym w wojnie secesyjnej. Uważał, że obecność kłów w uzębieniu(...)porcji): 700 g mielonej wołowiny (zmieliłam łopatkę) 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 łyżki dobrej jakości keczupu 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka sosu Worcestershire 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól morska świeżo mielony pieprz do smażenia: 2 łyżki oleju do smażenia: 1 łyżka masła Sos grzybowy: 250 g pieczarek ok. 30 g suszonych grzybów leśnych 50 ml śmietanki

Poezja smaku
Burgery w dwóch odsłonach 202

prośbę przepisów na hamburgery, postanowiłam dziś zrobić je na obiad, są one w wersji odchudzonej, bo z piekarnika, ale równie dobrze można je usmażyć na patelni, lub- jako, ze rozpoczął się juz sezon grillowy zrobić je na ruszcie. Burgery mają to do siebie, ze możemy je dowolnie modyfikować i dodawać to, co najbardziej lubimy, ja przedstawiam Wam swoje dwie wersje(...)marchewka  +łyżeczka cukru, sól, pieprz pomidor ogórek kiszony 3 kajzerki z makiem Wersja II 3 liście sałaty lodowej pomidor 2-3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka zielonego mała cebula bułka razowa Cebulę i czosnek drobno siekamy. wrzucamy do mięsa, dodajemy jajko, kaszę, przyprawy i mieszamy razem ręcznie. Formujemy kulki, które następnie spłaszczamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Idę coś wszamać
Pieczone kotlety wegetariańskie, Pulp fiction 280

około 20 małych kotletów: 2 szklanki startej marchewki 1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki prażonego słonecznika 1/2 szklanki prażonego sezamu 1 czerwona lub biała cebula 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 3 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej, można inną) 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka imbiru (lub mały kawałek świeżego, starty na tarce(...)jestem fanką filmów Tarantino, ale i tak o jednym napiszę bo i tutaj pojawia się motyw jedzenia –  Pulp fiction  (1994, Quentin Tarantino). Nie jest ono wyszukane – hamburgery i shaki za pięć dolarów - ale idealnie wpasowuje się w klimat filmu o dwóch płatnych mordercach. Produkcja kipi od wulgaryzmów i kiczu, ale równoważą je doskonałe aktorstwo i muzyka. Baked vegetarian

Qlinarnie i Qlinarnie
Bułeczki z czarnuszką 200

Pamiętacie mój przepis na domowego hamburgera? Dzisiaj z tamtego przepisu będą bułeczki z czarnuszką :) O właściwościach i zastosowaniu czarnuszki możecie przeczytać tam: CZARNUSZKA. Ja mogę tylko powiedzieć, że poznałam ją niedawno i zasmakowała mi od razu :) Chcecie wiedzieć, co w niej takiego smacznego? No to zapraszam do stołu :)Potrzebujemy:70 dkg. mąki,3 dkg drożdży,niecała szklanka(...)stopione, ostudzone masło. Zarobić ciasto żeby było elastyczne i odchodziło od miski. W razie potrzeby podsypać mąką. Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia.Kiedy już wyrośnie, podzielić ciasto na bułki.  Lekko spłaszczone ułożyć na blasze i włączyć piecyk. Zanim się nagrzeje, bułeczki podrosną trochę. Przed wstawieniem do pieczenia posmarować je rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką.Pieczemy je w temperaturze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bułki do hamburgerów 184

Zachciało się hamburgerów...no i trza było działać...najpierw upiekłam bułeczki...do ich wypieku wykorzystałam oczywiście mąkę z Młynomagu , a wierzch bułeczek posypałam sezamem ze Skworcu ..polecam obydwa sklepy..bardzo miły kontakt i bardzo szybka dostawa produktów. 5 0 dkg  mąki luksusowej Młynomag 10 g świeżych drożdży  250 ml ciepłego mleka  1 jajko  4 łyżki mleka(...)okrągłą foremką wycinać kółka, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 35 - 40 minut. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Bułki przed wstawieniem do piekarnika posmarować mlekiem, posypać sezamem.Piec około 20 minut.  Rady [ sprawdzone przeze mnie] znalezione gdzieś w necie: Upieczone bułki zaraz po wyjęciu z piekarnika opryskać  wodą

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania