bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:64/587)

Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 108

minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej – szczypta gałki muszkatołowej – sól i pieprz – olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości(...)nadzienia i zalep brzegi tak, aby postał kotlecik z nadzieniem. Potrzeba do tego chwili cierpliwości. W głębokim talerzu rozbełtaj jajko, a w drugim połącz 2 łyżki mąki pszennej z 2 łyżkami bułki tartej. Przygotowane kotleciki najpierw obtocz w jajku a następnie w mieszance mąki i bułki. Kotlety smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż się pięknie

nietylkopasta.pl
Sposób na idealną panierkę do kotletów schabowych 864

razem dzielę się trikiem na uzyskanie idealnie chrupiących kotletów schabowych , a to właśnie za sprawą odpowiedniej panierki . Aby takową uzyskać miesza się w proporcjach 1:1 bułkę tartą oraz mąkę pszenną razową . Kotlety obtaczane w takiej obsypce nie wchłaniają tyle tłuszczu podczas smażenia, co przy wykorzystaniu samej bułki tartej. Ponadto smażą się idealnie na chrupko z zewnątrz, zachowując w środku

Grunt to przepis!
Ciasto "Brzoskwiniowe pole" 175

zapisałam niestety w moim przepiśniku adresu bloga.  Składniki: (na blaszkę 25x35cm) BISZKOPT: 6 jajek 120g cukru 100g mielonych migdałów 100g siekanych migdałów 1 łyżka mąki pszennej tortowej 1 łyżka bułki tartej 2 połówki brzoskwiń posiekanych drobniutko KREM: 250g miękkiego masła 750ml mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej PONCZ

Cakes By Kejt
Babka – zebra 171

Mąka pszenna – 2,5 szkl Cukier – 1 szkl Olej- ¾ szkl Woda gazowana – ¾ szkl Proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki Kakao słodkie – 3 łyżki Mąka pszenna – 2 łyżki Cukier puder Tłuszcz Bułka tarta   Normal 0 21 Jajka wbić do miski, ubić wsypując powoli cukier aż do uzyskania gęstej puszystej masy. Następnie dodajemy na przemian : 2 łyżki mąki wymieszane(...)proszkiem, trochę oleju.....i tak do wyczerpania składników. Kiedy składniki dobrze się połączą, dzielimy ciasto na pół, do jednej dodajemy kakao, do drugiej mąkę pszenną. Formę keksową smarujemy margaryną i posypujemy cienko bułką tartą. Wylewany ciasto na przemian do formy,   i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st i pieczemy około godziny. Po przestudzeniu ciasta posypujemy cukrem pudrem

Camilla w kuchni
Roladki drobiowe w orzechach laskowych 153

łyżeczki majonezu 1/2 małego pora 4 suszone pomidory 50 g sera żółtego sól morska do smaku pieprz grubo mielony do smaku Panierka; 2 jajka mąka pszenna 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia Sposób przygotowania 1. Filet myjemy,dzielimy na 4 porcje rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy na cienkie płaty do zawinięcia.Smarujemy równomiernie majonezem(...)pieprzem do smaku,suszone pomidory i por kroimy na małe kawałki posypujemy mięso na wierzch kładziemy starty ser żółty. 2. Zawijamy ściśle roladki panierujemy w mące pszennej oraz rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej wymieszanej dokładnie z mielonymi orzechami.Smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z bukietem surówek oraz ziemniaczkami

Wanilia i Kardamon
Fouace nantaise - drożdżówki z Nantes 163

pszenne, sok i esencję pomarańczową, cukier, sól i startą skórkę z pomarańczy. Wymieszaj dokładnie drewnianą kopyścią, następnie wyrabiaj robotem ręcznym około 10 minut. Ciasto będzie stosunkowo luźne. Odstaw ciasto do wyrośnięcia dopóty, dopóki nie podwoi objętości. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat roboczy. Podziel je na 7 równych części. Z każdej części uformuj kulę (identycznie jak się formuje okrągłe bułki

Grahamka, weka i kajzerka
Filet panierowany otrębami i bułką tartą 153

pojedyncze filety z kurczakasól do smakuPanierka :5 łyżek otrąb pszennych prażonych10 łyżek bułki tartejpieprz do smakuDodatkowo :3 jajkaolej rzepakowy do smażeniamąka do obtaczania  Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące

Ewa w kuchni
Zdrowe drożdżowe bułeczki hamburgerowe 144

paznokcie. Drożdże zawierają też chrom, który ogranicza łaknienie na słodycze.  Składniki na rozczyn:  15g świeżych drożdży 3 łyżki letniego mleka 3 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka cukru Składniki (na 3 duże bułki): pół szklanki mleka (ok. 125ml) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 jajko 0,75 szklanki mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa) 0,75 szklanki mąki pszennej(...)Rozczyn ma mieć konsystencję raczej gęstą, ale dalej leistą. Miseczkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce bez przeciągów do wyrośnięcia na 25 minut. Przygotowanie bułek: Do dużej miski wsyp obie mąki (pełnoziarnistą i pszenną), dodaj wyrośnięty rozczyn, mleko, jajko, oliwę, cukier i sól. Na początku wszystko wymieszaj łyżką, a potem zagnieć posypanymi mąką dłońmi. Jeśli ciasto się lepi, dodaj

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Fishburger z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku. 111

octu jabłkowego sól, czarny pieprz ew. cukier   Burger:   500 g fileta z białej ryby (dorsz, halibut lub brosma) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 szklanka panko lub klasycznej bułki tartej ogórek zielony czerwona cebula pomidor malinowy sól, czarny pieprz sos czosnkowy, ja wybrałem ten od  Roleskiego 4 ulubione bułki olej roślinny do smażenia(...)się “przegryzły”.   Krok 2:   Rybę podziel na cztery równe kawałki. Dopraw solidnie solą i pieprzem. Panieruj w mące pszennej, roztrzepanym jajku i panko czyli japoń­ska bułka tarta przy­go­to­wy­wana z chleba, uży­wana w kuchni azja­tyc­kiej jako panierka do dań sma­żo­nych.. Możesz

kuron.com.pl
Drożdżowe bułki z serem 198

może do kawy? To z pewnością drożdżowe bułeczki z twarogiem! Na pewno znacie ich smak z cukierni! Ale domowe smakują znacznie lepiej! Spróbujcie koniecznie! Składniki na bułki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 2 jajka 250 g mleka 1/2 łyżeczki soli 75 g roztopionego masła Składniki na masę serową: 4 łyżki miękkiego masła 1/2 szklanki(...)DODATKOWO: 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka do posmarowania bułek przed pieczeniem Przygotowanie: Przygotowujemy rozczyn: W miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy 1 łyżką cukru. Dokładnie mieszamy. Wlewamy stopniowo 1/4 szklanki letniego mleka (nie może być gorące bo nie urosną). Mieszamy do rozpuszczenia się drożdży i wsypujemy 3 łyżki mąki pszennej. Odstawiamy przykryte czystą ściereczką na 20-30 minut. Do dużej

Gotuj z Mąką
Soczyste kotlety mielone 182

ząbki czosnku łyżka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 2 1/2 łyżeczki soli 1 - 2 łyżki bułki tartej lub mąki pszennej Dodatkowo: mąka pszenna pełnoziarnista do obtoczenia kotletów  tłuszcz do smażenia (najlepiej smalec)  Jak zrobić soczyste kotlety mielone? Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie dodać(...)mięsa. Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Wszystkie pozostałe składniki (oprócz bułki tartej) dodać do mięsa i dokładnie je wyrobić. Powinna powstać jednolita, dająca się formować zwarta masa. Jeśli masa jest zbyt rzadka to, należy dodać bułki tartej, jeśli zaś zbyt zwarta dodać nieco mleka. Wyrobioną masę mięsną na kotlety odstawić na około

Gotuj w domu
Klopsiki duszone z młodą kapustą 388

około 20 sztuk) 1 kg mielonej łopatki wieprzowej jajko 2 łyżki kaszy manny cebula (posiekać) 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki bułeczka pszenna lub 2 łyżki bułki tartej (namoczyć w mleku) łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego łyżeczka pieprzu naturalnego 2 łyżeczki soli mąka pszenna lub sojowa do obtaczania tłuszcz do obsmażenia

Kuchcik gotuje
Niebiańskie roladki 112

łyżeczka sosu sojowego ·        Chili ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Opakowanie kuleczek mozzarelli Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy(...)Obtaczamy w mące pszennej. 16.              Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 17.              Panierujemy w bułce tartej. 18.              Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
Bułki maślane 1336

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułki maślane z sezamem. Pyszne, puszyste, mięciutke :) Idealne z dżemem na słodkie wieczory i poranki ;) Wypróbujcie koniecznie!   Bułki maślane – Składniki: Mąką pszenna tortowa – 450g Drożdże suszone – 7g Sól – 1 łyżeczka Cukier – 1 łyżka Mleko – 170ml do ciasta + 3 łyżki do posmarowania bułek Masło – 85g Żółtko – 1 sztuka

Kulinarne Przeboje
Kotlety drobiowe z warzywami 162

niezbyt duża cukinia (300g) 1 średnia żółta lub pomarańczowa papryka (250g) 2 nieduże pomidory (250g) biała część średniego pora (150g) 1 duże (L) jajko 2 łyżki mąki pszennej 6 czubatych łyżek bułki tartej 1 czubata łyżka ziół prowansalskich 2 płaskie łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 6 łyżek oleju rzepakowego Instrukcje Z mięsa usuwamy ewentualne błonki(...)Posypujemy z obu stron połową soli i pieprzu. Odkładamy na kilka(naście) minut. Panierkę przygotowujemy poprzez wymieszanie bułki tartej z ziołami prowansalskimi. Jajko (zarówno żółtko jak i białko) rozbijamy dokładnie trzepaczką. Następnie obtaczamy mięso kolejno w mące pszennej, jajku oraz panierce. Cukinię obieramy i kroimy na plasterki lub półplasterki (zależnie od ich rozmiaru) o grubości ok. 1,5 cm. Pomidory

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania