czas mieszając do momentu wchłonięcia całego tłuszczu. Do kaszy z warzywami dolewać po łyżce wazowej bulionu. Mieszać. Przed dwoma ostatnimi dolewkami bulionu (po ok. kwadransie od wsypania kaszy) dodać brokuł podzielony na małe różyczki oraz rozdrobnione chili. Gotować kaszotto, cały czas mieszając, aż kasza przestanie chrzęścić między ustami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z łyżką startego sera dojrzewającego
Weekendy w domu i ogrodziesię jako lunch do pracy. Można przygotować z nimi sycącego burgera wegetariańskiego czy podać jako samodzielny posiłek z sosem curry. W obu wersjach sprawdzi się idealnie! Składniki: jeden duży brokuł, ugotowany na pół twardo 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko maka pszenna sól, pieprz cytrynowy, skórka otarta z jednej limonki łyżka posiekanej mięty Przygotowanie: Brokuła mielimy w maszynce
Życie ze smakiemwarzyw marchewka, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa (użyłam mrożonki) 4 szalotki 2 ząbki czosnku koperek cytryna masło sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Warzywa przełożyć na durszlak i rozmrozić. Cytrynę pokroić w plasterki, szalotkę na ćwiartki
magiczna kuchnia Kasiulubionymi przez moich najbliższych. A potem to już poszło jak z płatka. Przekonajcie się i Wy .... Składniki: 500 g fileta z ryby (ja użyłam łososia) 1 duży brokuł podzielony na różyczki 200 g małych pieczarek 3–4 sztuki średnich ziemniaków sól Ponadto: oliwa z oliwek Składniki nas marynatę: 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżka oliwy
Kuchnia u Krysipora nie potrzebuje zagęszczaczy – śmietany, czy też mąki – jest gęsta sama w sobie! Zapraszam do zapoznania się z przepisem i wypróbowania, jeśli przepis zainteresuje Cię // Składniki: 1 brokuł (ok. 500 g) 1 por (ok. 250 g po obraniu) 1 cebula ok. 1,3 l wody przyprawy i zioła: sól, pieprz, majeranek, tymianek, pietruszka oliwa Sposób przygotowania: Pora obierz
Via GustoBardzo lubimy brokuła i kalafiora więc oba te warzywa wylądowały w garnku i powstała pyszna zupka krem. Do zupy podałam ulubione grzanki. składniki: 1 średni brokuł (ok 600 g) 1 mały kalafior (ok 600 g) 1, 5 l bulionu sól,pieprz 100 ml śmietanki 30 % 1 cebula 1 łyżeczka masła Brokuła podzielić na różyczki. Łodygę obrać i pokroić
Monia miesza i gotujeobiad często pojawiają się makarony. I tym razem mamy dla Was propozycję makaronu z kurczakiem, papryką i brokułem. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie a do tego bardzo smaczne. Składniki na makaron z kurczakiem: – 1 pierś z kurczaka ok. 300 g – 1 mała czerwona papryka
Kuchenne Wariacjeciasto ok 3,5 szklanki mąki orkiszowej, u mnie jasna typ 650 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju duża szczypta soli dodatki 1 średni brokuł 1 kulka mozzarelli 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach ( 150 g ) 150 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy 200 g sera żółtego, u mnie gouda i cheddar sos pomidorowy
Monia miesza i gotujekorzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wrzucić cebulkę, marchew, pietruszkę, czosnek, potarty na tarce brokuł i smażyć tak długo aż warzywa zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.Po minucie lekko podlać wodą, żeby uniknąć przypalenia. Woda musi całkowicie wyparować. Jak już warzywa są miękkie to zdjąć
Kuchnia Pokoleńkażdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości i jako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (gęstej/go) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować na półtwardo
Di gotujeMakaronowa zapiekanka, w serowym sosie, z dodatkiem wędzonego na gorąco łososia oraz różyczek brokuła. Najbardziej smakowała mi ona wieczorem, po odgrzaniu. 200g makaronu brokuł 250 g łososia wędzonego na gorąco 200 g żółtego sera (np cheddar) 250 ml mleka 50 ml kremówki 125 g serka śmietankowego np Philadelphia 100 g sera pleśniowego (u mnie Lazur błękitny) 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Smaki Na Talerzuszybkie w przygotowaniu, a do tego smakuje bardzo oryginalnie. Całość została przyrządzona w woku, dzięki czemu skrócił się jeszcze czas oczekiwania 😉 Składniki: 2 filety z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 100 g orzechów nerkowca 1 cebula czerwona pęczek szczypiorku razem z cebulką 1/2 szklanki bulionu sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Kuchnia MagdaLenyTarta francuska z łososiem i brokułem porcja dla 4 osób Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku s os: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury
Jaglusiaosób) - 4 gniazdka makaronu tagliatelle - 1 brokuł - 2 garści orzechów - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy al dente w osolonym wrzątku, makaron również. brokuła podsmażamy, dodajemy śmietanę
Gocha gotuje!Składniki: ∙ makaron tagliatelle (u mnie z burakiem) ∙ brokuł ∙ ser kozi pleśniowy ∙ orzechy włoskie ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron i brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie, orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki brokuła, plasterki sera koziego, posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Smacznego
Gocha gotuje!