Składniki ok. 1 kg pałek z kurczaka kawałek selera 2 marchewki 1 cebula 1 brokuł 3-4 łyżki sosu worcester szczypta pieprzu kajeńskiego suszona trawa cytrynowa suszony czosnek niedźwiedzi słodka papryka, … Czytaj dalej Pieczone pałki z warzywami
czarrna od kuchniczosnku granulowanego, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, 3 szczypty curry 6 łyżek jogurtu naturalnego - gęstego 5 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz, ½ łyżeczki papryki słodkiej brokuł 170 g sera fety lub cała 1 papryka czerwona pomidor opcjonalnie kukurydza z puszki 100 g ryżu parboiled 80 g żółtego sera 2 garści słonecznika garść pestek z dyni
Gotuj z AgnesKiedy spróbowałam tej sałatki pierwszy raz na urodzinach przyjaciółki, wiedziałam że będzie częstym gościem w moim domu. Od razu poprosiłam o przepis. SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości brokuł (500g) 1 kostka fety 1 cebula 4 jajka puszka kukurydzy garść orzechów włoskich Sos: 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz WYKONANIE : Rozdziel brokuła na różyczki
Prosty przepis napatelnię. smażyć i mieszać aż mięso straci kolor surowizny. Wlać mleczko kokosowe i gotować 15 minut. Wlać sok z cytryny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Dodać kwiatki brokuł i gotować następne 5-6 minut. Ugotować makaron ryżowy lub inny. Możecie dodać ugotowany makaron na patelnię i wymieszać lub położyć makaron na talerze i polać sosem. Danie super, polecam
Kuchnia PokoleńSkładniki: ok. 1 kg mięsa z kurczaka, u mnie udka i filet 1 brokuł sól, pieprz sos piri piri: 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 1-2 papryczki chili z pestkami … Czytaj dalej Kurczak piri piri Jamiego Olivera
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 30-40 dkg łososia 1 brokuł 3 ziemniaki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 dkg sera żółtego 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i … Czytaj dalej Łosoś zapiekany
czarrna od kuchnisitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy dwa razy większą ilością wody (tj. 2 szklanki) i gotujemy przez 15-20 min., aż cała woda zostanie wchłonięta przez komosę. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 7-8 min. Odcedzamy. Łososia myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Następnie na łososiu układamy plasterki cytryny
Kuchnia MagdaLenysitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy dwa razy większą ilością wody (tj. 2 szklanki) i gotujemy przez 15-20 min., aż cała woda zostanie wchłonięta przez komosę. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 7-8 min. Odcedzamy. Łososia myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Następnie na łososiu układamy plasterki cytryny
Kuchnia MagdaLenyDanie z kuchni Lidla z mozzarellą w roli głównej ;-) Mozzarella jest serem pochodzącym z południowych Włoch . Pyszny, ciągnący się po roztopieniu. Wytwarzany jest ze świeżego mleka
Kulinarne PrzebojeSzybka i lekka sałatka z serem feta. Składniki Ser feta 180g Mix sałat z sałatą lodową i marchewką Kukurydza 1 puszka (400g), po odsączeniu 220g Kiełki brokułu 50g Ogórek świeży 1 duży Sok z cytryny odrobina do skropienia sałatki Zio The post Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z brokuła i jabłka – szybka, prosta i pełna witamin :) To kolejna na blogu propozycja na surówkę z surowym brokułem w roli głównej (wcześniej pojawiła się wersja z papryką: Surówka z brokuła i czerwonej papryki). Więcej przepisów na sał The post Surówka z brokuła i jabłka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 średnia cukinia (ok. 300 g) 1 marchewka 1 brokuł 1 cebula 1 jogurt naturalny (200 g) 2 łyżki sosu chili 1 łyżka czubrycy … Czytaj dalej Indyk w sosie cukiniowo-brokułowym
czarrna od kuchniJedną z moich ulubionych sałatek jest sałatka z brokułem i fetą. Tymczasem postanowiłam trochę zmodyfikować przepis, żeby każdy mógł ją skosztować. Moim zdaniem tofu akurat w tej wersji musi być wędzone bo dodaje takiego specyficznego smaczka i nie trzeba dodatkowo doprawiać. Do tego dodać jeszcze prażony słonecznik i sos sojowy i sałatka idealna na takie upały. Składniki: 1/2 brokuła
Gotowanie z pasjąróżyczki, myjemy i gotujemy na parze przez około 8-10 min. Studzimy. Następnie rozgniatamy widelcem lub mielimy blenderem. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przenosimy do miski i mieszamy z brokułem, mąką oraz cebulą. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mokrymi dłońmi formujemy kotlety i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około
Kuchnia MagdaLeny