ciasto ok 3,5 szklanki mąki orkiszowej, u mnie jasna typ 650 1 szklanka letniej wody 50 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju duża szczypta soli dodatki 1 średni brokuł 1 kulka mozzarelli 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach ( 150 g ) 150 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy 200 g sera żółtego, u mnie gouda i cheddar sos pomidorowy
Monia miesza i gotujekorzeń pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i wrzucić cebulkę, marchew, pietruszkę, czosnek, potarty na tarce brokuł i smażyć tak długo aż warzywa zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.Po minucie lekko podlać wodą, żeby uniknąć przypalenia. Woda musi całkowicie wyparować. Jak już warzywa są miękkie to zdjąć
Kuchnia Pokoleńkażdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości i jako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (gęstej/go) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować na półtwardo
Di gotujeMakaronowa zapiekanka, w serowym sosie, z dodatkiem wędzonego na gorąco łososia oraz różyczek brokuła. Najbardziej smakowała mi ona wieczorem, po odgrzaniu. 200g makaronu brokuł 250 g łososia wędzonego na gorąco 200 g żółtego sera (np cheddar) 250 ml mleka 50 ml kremówki 125 g serka śmietankowego np Philadelphia 100 g sera pleśniowego (u mnie Lazur błękitny) 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Smaki Na Talerzuszybkie w przygotowaniu, a do tego smakuje bardzo oryginalnie. Całość została przyrządzona w woku, dzięki czemu skrócił się jeszcze czas oczekiwania 😉 Składniki: 2 filety z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 100 g orzechów nerkowca 1 cebula czerwona pęczek szczypiorku razem z cebulką 1/2 szklanki bulionu sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Kuchnia MagdaLenyTarta francuska z łososiem i brokułem porcja dla 4 osób Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku s os: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki startego sera (mieszanka parmezanu, cheddar/gouda) 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury
Jaglusiaosób) - 4 gniazdka makaronu tagliatelle - 1 brokuł - 2 garści orzechów - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy al dente w osolonym wrzątku, makaron również. brokuła podsmażamy, dodajemy śmietanę
Gocha gotuje!Składniki: ∙ makaron tagliatelle (u mnie z burakiem) ∙ brokuł ∙ ser kozi pleśniowy ∙ orzechy włoskie ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron i brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie, orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki brokuła, plasterki sera koziego, posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Smacznego
Gocha gotuje!możliwość zrobienia dania, które mimo, że powstało na jednej patelni wygląda bardzo efektownie? Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem na mięsne roladki w kształcie rogalików z kładzionymi kluskami, brokułem i sosem koperkowym // Składniki: mała podwójna pierś z kurczaka lub duża pojedyncza 50 g mozzarelli 1 cebula 1/2 brokuła 2 jajka 5 łyżek wody 1 – 1.5 szklanki mąki
Via Gustopiekarnika nagrzanego do 200 ºC i pieczemy 30-40 minut. 8. Gotowe danie możemy posypać czarnym sezamem, natką pietruszki lub innymi dodatkami. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: brokuł , groszek , kolendra , kurczak , marchew , parmezan , seler naciowy , soja , Targroch , warzywa , zapiekanka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się zarówno na grillu, jak i przy świątecznym stole. Składniki: torebka ryżu parboiled brokuł (dałam mrożony) czerwona cebula 4 jajka 150 g wędzonego sera puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 spore ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
e-PrzepisyKulinarneUwielbiam zapiekanki, a Wy? Szczególnie z mnóstwem ciągnącego się seeera! Tu przestawiam Wam przesmaczną propozycję na makaron z brokułem i piersią z kurczaka. Całość otulona pysznym sosem - sprawia, że po zjedzeniu jednej porcji chce się jeszcze dokładkę. Zapiekanka wymaga odrobinę zabawy, ale waaarto! Problem może stanowić sos, gdy należy go tak przyrządzić i uważać, aby nie było grudek. Możecie
Di gotujeSkładniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie serka grillowana papryka i oliwki Apetina ok. 3/4 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 3-4 łyżki mąki sól, pieprz średnio … Czytaj dalej Placki ziemniaczano-brokułowe z sosem
czarrna od kuchnikrem w rozmaitych kolorach. Dzisiaj z okazji zbliżającej się wiosny zupa zielona :) Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 ½ szklanki bulionu 1 brokuł ( o wadze około 0,5kg) 2 marchewki 3 średnie ziemniaki Warzywa umieszczamy w osolonej wodzie i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Odlewamy wodę w której się gotowały
Kolizje Smaków