układamy w naczyniu do gotowania na parze (Ja użyłam koszyczków bambusowych). Gotujemy do czasu, aż ryba oraz jarmuż będą miękkie. Ja dodatkowo ugotowałam jeszcze parę ziemniaków na parze i brokuły. Gdy mamy już wszystko gotowe wykładamy na talerze. Smacznego
Zainspiruj się kuchniąjedna z najlepszych zapiekanek jakie zrobiłam. Do zapiekanki użyłam wędzonego łososia od Limito . składniki: 250 g makaronu świderki Czaniecki z mąki z pełnego przemiału 1 nieduży brokuł 1 mała cukinia żółta 150 g wędzonego łososia w cienkich plastrach Limito 2 kulki mozzarelli słodka papryka kolorowy pieprz Kamis masło do posmarowania formy Makaron ugotować al'dente i osączyć. Brokuła podzielić
Monia miesza i gotujepełnoziarnistej + trochę do podsypania 1/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oleju szczypta soli Pozostałe składniki: warzywa dowolne (znalazłam u siebie w zamrażalniku warzywa na patelnię i wykorzystałam: ziemniaki, marchew, brokuły, fasolkę szparagową) bułka tarta olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: chilli papryka słodka kurkuma imbir zioła prowansalskie oregano pieprz ziołowy Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy placuszki roti. Mieszamy w misce
Weganizm infantylnytemperaturze pokojowej, pokrojonego na mniejsze kawałki + do wysmarowania foremek 1 żółtko szczypta soli 1/2 szklanki wody na farsz: 1/2 cukinii 150 g brokułów 2 ząbki czosnku 6 łyżeczek sosu pecorino Barilla przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 2 szczypty suszonego oregano 2 łyżki oliwy 1/4 szklanki wody
Moja smaczna kuchniabrokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę garść ziaren słonecznika, podprażonych na suchej patelni sok z połowy cytryny 3 łyżki jogurtu
Kulinarny PamiętnikTERAZ CZAS NA GOTOWANIE NA PARZE! ZDROWE, SMACZNE NISKOKALORYCZNE! NA DESCE LĄDUJĘ PSTRĄG TĘCZOWY! ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: - filet z pstrąga tęczowego - brokuł - kiełki lucerny - sok z 1/2 pomarańczy - sól morska - jogurt bałkański Filet z pstrąga marynuje w soku pomarańczowym około 3 godzin w lodówce. Następnie układam na sicie na garnku z gotującą się wodą, przykrywam pokrywką tak aby para nie uciekała
SMYKWKUCHNIkuchnią zafascynowałam się niespełna rok temu. I miłość nadal trwa ;-) Polecam! SKŁADNIKI: - 2 udka kurczaka ekologicznego - 3 marchewki - papryka czerwona -por zielona część - cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 brokułu obgotowanego - chili świeże - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka grzybowego sosu sojowego - 1 łyżeczka octu ryżowego - 1 łyżka sosu z tamaryndowca - 1 łyżeczka słodkiego ciemnego octu ryżowego - 1 gwiazdka anyżu - przyprawa
SMYKWKUCHNIwymieszać z niewielką ilością zimnej wody, dodać do sosu i ponownie podgrzać ciągle mieszając. Łososia przełożyć na talerz, polać przygotowanym sosem. Podawać np. z ryżem i ugotowanymi na parze brokułami
wyzwania kuchennegroszku. Papryka faszerowana #2 2 zielone papryki 100g drobnego makaronu 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 szklanki żółtego sera 1 opakowanie Fix Spaghett 4 Sery z Brokułami 1 łyżka oliwy Makaron ugotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu. Do wystudzonego makaronu dodałam kukurydzę, groszek oraz starty ser. Wszystko razem wymieszałam i wypełniłam farszem wydrążone papryki. Fix przygotowałam zgodnie
bastalenanawet gotować. Pokrywka wyposażona w poręczne uchwyty, które nie nagrzewają się oraz zawór ciśnieniowy, który zapewni gotowanie bez pryskania i ochlapywania. Świetnie się sprawdza do przyrządzania większych porcji: ziemniaków, brokuł, kalafiora, a także potraw mięsnych. Średni parowar Sistema Microwave – doskonały do gotowania na parze w kuchence mikrofalowej. Posiada specjalistyczną wkładkę zapewniającą szybkie i dokładne gotowanie. Pokrywka wyposażona w poręczne
Moje domowe kucharzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, kurczakiem, brokułem, pomidorami, kukurydzą i mozzarellą. Bardzo smaczna zarówno na obiad jak i kolację. Inspirowałam się przepisem z Kuchni Lidla na zapiekankę wg Pascala, którą lekko zmodyfikowałam. Zamiast boczku dałam pierś z kurczaka i wzbogaciłam ją o dodanie kukurydzy. Polecam. Post Makaronowa zapiekanka
Marta Gotujeserwowanym obiedzie, gdy mamy gości, ale oczywiście można się także rozkoszować nimi na co dzień. Zupa krem z brokuła należy do moich ulubionych :) Polecam serdecznie :) Składniki: 1 duży brokuł, 3 l wody, 4 średnie ziemniaki, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, kawałek pora, 1 skrzydło z indyka, 3 ziela angielskiego, 1 łyżka majeranku, 2 liście laurowe, sól, pieprz. Dodatkowo
Delicious Titbitsgrzybów mun pociętych w paski · około 4 plastry ananasa · kilka różyczek brokułów mrożonych lub świeżych · garść fasolki mrożonej · ¼ paczki mieszanki warzyw do kuchni tajskiej (z firmy Kuchnia
Mania Gotowaniapapryczki chilli 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków pół pęczka cebulki dymki garść mrożonych brokułów garść mrożonej fasolka szparagowa 3 grzyby mun ½ marchewki 1 łyżka sezamu 1 łyża oleju Sos: 2 łyżki octu ryżowego 3 łyżki sosu hoi-sin 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka jasnego
Mania GotowaniaNiedawno zaprezentowałam Wam pesto z rukoli i suszonych pomidorów więc dzisiaj obiadek z jego użyciem. Pyszny makaronik z pesto, brokułem i serem solankowym. składniki: 250 g makaronu rurki, uzyłam Czaniecki 1 brokuł 3 łyżki pesto z rukoli i suszonych pomidorów 200 g sera, użyłam kwasowo-podpuszczkowego dojrzewającego w solance sera Aristides (można również użyć fety) Makaron ugotować al'dente
Monia miesza i gotuje