potrza? 1 brokuł kartołfle [1] – tyla samo, wiela brokuła 250 gr abo i trocha wiyncy biołego syra 1 cebula połra [2] łeżek majōnezu (to już zależy łod tego, wiela [3] majōnezu lubicie) łyżeczka cukru i kapka łoctu [4] sōl i pieprz Cebula pokrejcie, wciepcie do jaki miseczki, posypcie cukrym i polyjcie łoctym- nabiere takego fajnego smaku
Chop w kuchniboczku- co to po śl ō nsku barzi 23 sie nazywo wyndz ō nka, ale… 3B… jak to godajōm: licentia poetica mały boryj 24 mały brokuł 200 ml śmiyt ō nki (joł tam lubia 36%) 2 abo 3 jajca połra plastr ō w ż ō łtego syra 25 s ō l i pieprz gałka muszkatał o wo Nojprz
Chop w kuchniPyszna, lekka i pełna witamin surówka to idealny dodatek do obiadu. Składniki: brokuł 2 marchewki 2 ząbki czosnku 180 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Brokuła dzielimy na różyczki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do ostudzenia. Marchew ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa łączymy ze sobą, dodajemy jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie
e-PrzepisyKulinarneSoczysta pierś z kaczki z aromatycznym sosem z kaczki, podana z puree ziemniaczanym i brokułem ugotowanym al dente. Przepyszne danie, którego smak wspominany był, aż do końca dnia. Idealne danie na romantyczny obiad we dwoje, np. w Walentynki. Pierś z kaczki nie może być absolutnie przeciągnięta (wtedy jest sucha i gumowa), a sosu nie można absolutnie pominąć. Sos przyrządzić można
Moja Delicjapewnego wniosku: Smaczne, nie znaczy skomplikowane. Co mam na myśli ? Nie zawsze niezbędne są zagmatwane przepisy i trudno dostępne produkty, aby danie było pyszne. Czasem wystarczy ser, papryka i brokuł- tak jak w tym przypadku, żeby powstało coś niezwykłego. SKŁADNIKI: 50g sera ricotta kilka sztuk papieru ryżowego 1/2 papryki ok 4 główki brokuła WYKONANIE: brokuła parujemy papier ryżowy nawilżamy
healthy dreamswzględu, iż nie jadam mięsa. Parówki dosłownie zachwycają swoim smakiem- jest w nich coś kremowego, czego sprawcą jest wspaniałe awokado i zielonym kolorkiem, który nadaje im młody jęczmień, brokuł i zielona soczewica. Myślą przewodnią było wzbogacenie ich jak największą ilością roślinnego białka- co zdecydowanie się udało oraz nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, jakie zapewniło nam wcześniej wspominane awokado. SKŁADNIKI: 5 łyżek zielonej
healthy dreamszalewamy zimną wodą. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz oraz opaloną cebulę. Gotowanie od zimnej wody wydobywa cały smak i aromat z warzyw. W miarę gotowania dodajemy cukinię, brokuły i kalafior. Jak wszystko zmięknie, dorzucamy pokrojone w kostki filety z łososia i dorsza. Gotujemy przez około 10 min. Ryba ma być jędrna i soczysta. Zupę zaprawiamy jogurtem bądź śmietanką, doprawiamy
ladykitchenpatelnię. Pokrój pomidora na szerokie plastry i ułóż obok jajek. Posól i po około 2 minutach przewróć pomidory , popieprz i połóż na nich 15 gram sera fety. Brokuł odcedź i wyłóż na talerz, posyp 10 g owczej fety lub startym parmezanem. Gdy białko się zetnie, około 5-7 minut wyłóż pomidory i jajka obok brokuła. SMACZNEGO. CMOK
Pasje Jolkibyło jeszcze bardziej sycące. Poniższa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie jak i późną kolację. Składniki: 250 g szynki drobiowej 1 średniej wielkości kalafior 1 średniej wielkości brokuł 1 duża pomarańcza 1 duży grejpfrut pieprz (np. pikantny grubo mielony) sól sos 1-2 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny Kalafiora i brokuła pokroić
UgotowaćSmaczny dodatek do obiadu. Idealnie może zastąpić ziemniaki. Przepis podejrzałam tu i ciut go zmieniłam pod siebie. Składniki 1 brokuł 1-2 czerwone cebule 1 papryczka chilli 4 ząbki czosnku 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Brokuła gotujemy (ja lubię takiego al dente). Z papryczki usuwamy pestki i drobno siekamy tak samo postępujemy z czosnkiem. Cebulę kroimy w piórka
Piekielna Kuchnia PatiSkładniki : - brokuł - garść orzechów włoskich - do sosu: -> ząbek czosnku -> około 4 łyżki jogurtu greckiego -> zioła prowansalskie -> pieprz Przygotowanie : Brokuła umyć, rozdrobnić i gotować około 10 minut. Do ugotowanych kawałków brokuła dodać orzechy włoskie. Nastepnie przygotować sos - ząbek czosnku utrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, doprawić ziołami i pieprzem. Smacznego
Kuchenne innowacjeprzygotowanie tej zupy musiało w końcu dojść do skutku a szkoda że tak późno bo zupa jest idealna. Kremowa i delikatna w smaku z ulubionym ugotowanym al'dente brokułem, bardzo pożywna. Niebo na talerzu, polecam. Włoska zupa kremowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProste i smaczne danie przy minimalnej ilości składników ;-) SKŁADNIKI 2 małe piersi z kurczaka oliwa 1 brokuł 1 duża śmietana 18% (330 g) 2 ząbki czosnku makaron rurki lub inny sól, pieprz 1 łyżka mąki pszennej (np. Wrocławska) + nieco wody WYKONANIE Brokuła obrać w różyczki i ugotować (na parze 6 minut, w wodzie 3-4 minuty). Piersi z kurczaka
Passions hobbies lifewłoską kuchnię, także od razu spróbowałam jednego przepisu z gazetki, lekko go modyfikując. Zastępiłam innym serem, ale wyszło i tak bardzo dobre danie obiadowe. Polecam! Świeży makaron Tagliatelle z brokułami, szynką prosciutto, jajkiem sadzonym i serem długodojrzewającym Stary Olęder. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkokosowego lub rzepakowego Sól, ostra papryka, kurkuma, curry, spirulina (opcjonalnie) Przygotowanie: Podsmażaj ryż w garnku na oleju, do momentu, kiedy stanie się szklisty. Zalej czterema szklankami wrzącej wody, przypraw. Brokuł porozdzielaj; cukinie i papryki pokrój w grubą kostkę. Dorzuć do ryżu, wlej jeszcze jedną szklankę wody i duś pod przykryciem do czasu aż ryż wsiąknie całą wodę. Risotto pełne warzyw
Czarnawisienka