aromatyczna brokułowa, intensywnie zielona niczym włosy Beetlejuice'a ;) Tak na marginesie, pamięta ktoś ten film?:)) Składniki: Zupa: litr bulionu kawałek korzenia selera dwie łodygi selera naciowego marchewka cebula nieduży brokuł ząbek czosnku koperek sól, pieprz czosnek granulowany Tosty: chleb tostowy ser żółty ketchup czarne oliwki Zupa: Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na łyżce oleju. Smażymy, mieszając
Czerwona Porzeczkawrzątku na około 3 minuty. Odcedziłam i pocięłam go na mniejsze części. Paluszki krabowe pokroiłam na małe kawałki. Wsypałam kukurydzę konserwową. Dodałam pokrojone ogórki. Rzodkiewki Czerwoną paprykę Różyczki brokuł ugotowałam w osolonej wodzie. Po przestudzeniu dodałam do sałatki. Wszystkie składniki wymieszałam. Przyprawiłam i wymieszałam z majonezem. Można użyc zamiast niego, gęsty jogurt albo sos sojowy i oliwę. Smacznego
potrawyregionalneodstawić na 2-3 godziny. Na woku rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, po chwili mięso i przysmażać je przez ok 5 min, dodać przyprawy i drobno pokrojony brokuł i pokrojone na paseczki grzyby mun, podlać wodą lub rosołem i smażyć ok 30 min. Makaron włożyć do wrzątku i pozostawić pod przykryciem na ok 5 min, po czym odcedzić
Gotowanie jest łatwebrokułowy można serować małym dzieciom i na eleganckich pryzjęciach. Ja wybrałam coś pomiędzy. Bardzo smaczna i pożywna zupa - krem. Banalnie prosta w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i efektowna. 2 brokuły 1 średnia cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały por 2 ząbki czosnku kawałek selera (korzeń) 1l wody łyżeczka papryki w proszku sól, pieprz 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
Codzienne Gotowaniejednak się zmobilizowałam i przygotowałam pyszne i sycące jedzonko. Śniadanie - tortilla z sałatą, szynką, jajkiem i pomidorem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Pomidorki koktajlowe. Lunch - Makaron pappardelle z brokułem w sosie z gorgonzoli. Brokuła (średnie główka) podzielić na małe różyczki i ugotować al dente. W międzyczasie na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
Codzienne Gotowaniechińską? Jeśli tak to to danie jest idealne dla was. Co prawda lepiej byłoby użyć tutaj wołowiny, ale z wieprzowina też daje rade. Szybko smażone mięso, pyszny sos i brokuły to 3 składniki z których powstanie nasz chiński, ekspresowy obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzygotowanie: Filety myjemy i delikatnie rozklepujemy, jedną stronę nacieramy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Na długich wykałaczkach robimy szaszłyki: zaczynamy od połowy surowej cebulki, potem ugotowany brokuł, kawałek papryki, boczku i dowolna kombinacja tych składników ;) ważne by było kolorowo! i naszego szaszłyka też zakańczamy połówką cebulki. Szaszłyk zawijamy w rozklepany filet, otaczamy w roztrzepanym jajku
Lawendowe Niebojest syta i smaczna - czyli bardzo ;-) Danie niezwykle syte, bo mamy tu i makaron, i ziemniaki, i twaróg, i parę warzyw. Ale może po kolei ;-) SKŁADNIKI: masa- nadzienie: - 1 brokuł - 300 gram twarogu półtłustego - ok. 3/4 szklanki mleka - sól - pieprz sos: - 2 średnie ziemniaki - 1 papryka - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - kubeczek jogurtu naturalnego - sól - pieprz - papryka ostra - olej słonecznikowy
Wielopokoleniowoznudziły, mamy dość rosołu, pomidorowej, ogórkowej i zastanawiamy się co jeszcze można wymyślić to polecam zupę serowa. Zupa jest prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Zupa serowa z brokułami się poleca na obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikzobaczyłam tę zupę w książce 'Gok's Wok' od razu chciałam ją zrobić. Dziś dodatkowo kolorystyka pasuje do Święta Patryka :-) Na dwie porcje potrzebne będą: 2 jajka 1 średni brokuł (różyczki i łodyga osobno) 1 łyżka oleju 2 dymki ok 2 cm kawałek świeżego imbiru 0,5 litra bulionu ok 50 g ugotowanego ryżu szczypta cukru 1 łyżka sosu sojowego
Smaki Przyprawy i KolorySkładniki: makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą (200 g) ananas (1/4 szt.) cebula dymka (2 szt.) marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) pieczarki (2 szt.) brokuły (200 g) pomidory (3 szt.) tofu (50 g) sól pieprz chili (1/5 łyżeczki) olej lub oliwa (1 łyżka) woda (1 szklanka) Czas przygotowania: 45 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie; Danie najlepiej zrobić
Weganka gotujezdrowe i szybkie w wykonaniu. Miłośnikom botwiny polecam szczególnie a jeśli ktoś nie przepada też niech spróbuje bo to danie posmakuje Wam na pewno. Polecam serdecznie. Gniazdka makaronowe z brokułami i botwinką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: makaron spaghetti (200 g) brokuł (1/2 szt.) kiełki cebuli (25 g) czosnek (2 ząbki) łuskane ziarna słonecznika (1 łyżka) mleko sojowe (1 szklanka) mąka pszenna (1 łyżka) oliwa z oliwek (2 łyżeczki) sól woda Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Do gotującej się posolonej wody dodajemy łyżeczkę oliwy i makaron. Mieszamy, co jakiś czas. Na patelni
Weganka gotujeSkładniki: marchewka (1 szt.) ziemniaki (1 duży lub 2 małe) brokuł (1/2 szt.) łuskane ziarna słonecznika (1 łyżka) czosnek (1 ząbek) woda (300 ml) sól pieprz papryka ostra Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Marchewkę i ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy. Wkładamy do garnka, zalewamy 300 ml ugotowanej wody i gotujemy ok. 10 min. Po tym czasie
Weganka gotujeSkładniki: zielona soczewica (1 szklanka) marchewka (1 szt. średnia) cebula (1 szt. mała) pieczarki (15 dag) brokuł (1/3 szt) woda sól curry papryka ostra olej lub oliwa (do smażenia) Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Soczewicę wsypujemy do garnka i zalewamy 1 1/2 szklanki wody. Marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce. Dodajemy do soczewicy. Marchewkę
Weganka gotuje