brokuł - 8440 przepisów (strona:243/563)

Placuszki z brokułami 111

który uległ całkowitej destrukcji na patelni;p poproszę o weekend!  Składniki: (na około 14 placków): 3 jajka łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 400-450 mrożonych brokułów (lub też świeżych) 3 łyżki mielonych otrębów żytnich sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek lub cebula wg. smaku podajemy z gęstym jogurtem naturalnym Sposób przygotowania: Brokuły wrzucamy do osolonego wrzątku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Frittata siciliana 375

ząbki czosnku 1 szalotka 3 pomidory suszone, w zalewie pieprz ziołowy  Skworcu garść tartego parmezanu oliwa z oliwek lub olej ze słoika , wktórym znajdowały się pomidory- około łyżki brokuły ugotowane na parze listki bazylii DODATEK to pyszne PIECZYWO GRANEX , które zawiera błonnik, pieczywo z dodatkiem amarantusa.  To pieczywo jest idealne do tej frittaty, ogólnodostępne i...zadowoli poszukiwaczy zdrowych(...)patelni rozgrzac oliwę, wrzucić pokrojone w paseczki papryki czerwoną i zieloną, naszą szalotkę , czosnek.  Poddać szybkiej obróbce termicznej, maja być chrupiące. Dosmaczyc solą oraz pieprzem ziołowym.Dodać brokuły.Dodać pomidory suszone. Jaja zmiksować na piankę.Do masy jajecznej dodać garść parmezanu tartego oraz pieprzu ziołowego. Zmiksować. Wylać na warzywka. Przykryć pokrywką i od czasu do czasu potrząsać patelnią

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w sosie jogurtowo-koperkowym 149

łyżeczka oliwy z oliwek 1 szkl. wody 1 łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki jogurtu naturalnego - gęstego, używam Zott lub Bakoma 2 łyżki koperku - posiekany świeży lub mrożony 100g brokuł - kilka różyczek sól, pieprz, przyprawa do kurczaka - do smaku    Kaszę jęczmienną przygotować zg.z instrukcją na opakowaniu - ja używam przeważnie kaszy w woreczkach po 100g, dzielę ją po ugotowaniu(...)solą oraz pieprzem i jeszcze chwilę poddusić. Wszystko gotowe, więc można zabierać się za jedzenie! Wyłożyć na talerz gorącą kaszę, zalać potrawką z kurczaka i powtykać w środek ugotowane brokuły. Smacznego

Grunt to przepis!
Słodka sałatka z owocami i jarmużem 162

jogurtowo-owocowego sosu sprawia, że gorzki smak jarmużu nie jest wyczuwalny, a sałatka staje się niezwykle atrakcyjna i rozchwytywana (znikła bardzo szybko). ... ach te owoce... Jarmuż, podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustne, jest skarbnicą sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html  Składniki: 2 1/2 łyżki jogurtu typu greckiego 3/4 łyżki soku wiśniowego (najlepiej domowego(...)dodać ich więcej. Tak przygotowaną sałatkę polewamy sosem wiśniowo-jogurtowym (w dowolnej ilości). Podajemy. Sałatka sprawdza się idealnie jako lekka kolacja, danie na przyjęcia itp. Smacznego Jarmuż, podobnie jak brokuły i inne warzywa kapustne, jest skarbnicą sulforafanu - przeciwutleniacza, który ma silne działanie antynowotworowe. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/jarmuz-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-przepisy-na-dania-z-jarmuzu_34363.html

Słodkie okruszki
Saltimbocca 232

wiele atrakcyjnych wizualnie i smakowo kompozycji. Saltimbocca 2015-01-07 11:28:37 Tradycyjna potrawa kuchni włoskiej ze sznycli cielęcych lub indyczych, prosciutto oraz szałwii. Propozycja podania z ryżem, brokułem, konserwowymi szparagami oraz kolbami konserwowej kukurydzy. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 sznycle z indyka lub cielęce po 200g każdy 2 szerokie plastry prosciutto 4 duże liście szałwii(...)minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i zwiększamy ogień. Podgrzewamy intensywnie zawartość patelni jeszcze przez 5 minut, aby zredukować sos – powinien stać się dosyć gęsty. W międzyczasie gotujemy ryż oraz brokuł – ten ostatni w osolonej wodzie tylko przez ok. 4 minuty, aby pozostał al dente. Kolby kukurydzy oraz szparagi dzielimy na mniejsze kawałki. Saltimbocca podajemy razem z dodatkami oraz sosem z duszenia

Kulinarna Pokusa
Makaron w sosie śmietanowym z warzywami 143

SKŁADNIKI: 1/2 paczki makaronu 450 g mrożonej brukselki 400 g mrożonych brokułów  3 ząbki czosnku 1 duża cebula czerwona 1 pęczek natki pietruszki 300 ml śmietany 12% 100 ml wody 2 łyżki oleju ulubione przyprawy PRZYGOTOWANIE: Brokuły i brukselki przełożyć do pojemnika w którym możemy ugotować coś bez gotowania (KLIK) . Zalać wrzątkiem i poczekać 10-15 minut. W garnku

ClauditteMissCooking
Sałatka z nachos 206

Chciałaby Wam zaproponować sałatkę  nieco odmienną, ale bardzo dobrą;-) Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie i zniknie w mgnieniu oka. Smak warzyw i nachosów świetnie

Kuchnia Pełna Pasji
Zielona potrawka z kurczakiem 226

koniecznie odrobina parmezanu. Korzystajcie z sezonu na szparagi, bo w tym daniu smakują wyśmienicie!  Składniki : * podwójny filet z kurczaka  * 2 łyżki oliwy z oliwek  * pęczek szparagów * brokuł * cukinia * ulubione zioła i przyprawy * 200ml śmietanki kremówki  * grana padano do posypania dania   Przygotowanie : Szparagi, brokuł i cukinie uparować, najlepiej z dodatkiem ziół. Posolić, pokroić w mniejsze

Magiczne Życie Marty
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 247

Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i cukinie pokroić w plasterki, a cukinię dodatkowo na pół. Jarmuż podzielić na mniejsze kawałki, a pomidorki koktajlowe pokroić na połówki lub na ćwiartki. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Jogurt naturalny oraz zioła umieścić w pojemniku blendera* , doprawić solą oraz pieprzem, a następnie przy pomocy końcówki do majonezu i sosów - mayonnaise success - zmiksować na gładki(...)Parowar** napełnić wodą, a na pierwszej tacce ułożyć brokuł oraz marchewkę, włączyć urządzenie i gotować przez 4 minuty, następnie dołożyć pokrojoną cukinię oraz jarmuż i dalej gotować przez 7-8 minut - jeśli zależy nam na bardziej chrupiących warzywach możemy skrócić czas gotowania. Jajka układamy na drugiej tacce parowaru i gotujemy łącznie z warzywami przez 7-8 minut. Bagietkę przekroić

Plate of Joy
Wyniki konkursu z Kamisem 96

gałązkami tymianku MARIOLA: Grillowany pstrąg pod pierzynką z kaszy gryczanej z warzywami z musem brokułowym Składniki 1 duży pstrąg 1 woreczek kaszy z warzywami 4 plastry surowego boczku 1 brokuł sól, pieprz biały pieprz zielony warzywa do dekoracji cytryna tymianek Wykonanie Oczyszczonego pstrąga opłukać zimną wodą, w filetować podzielić na dwie części osuszyć ręcznikiem.. Filety z pstrąga oprószamy przygotowaną(...)Ugotowaną kaszę według instrukcji która znajduje się na opakowaniu zostawiamy do ostygnięcia. Jeden woreczek wystarcza dla dwóch osób. Gotujemy brokuła następnie robimy z niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami

Wielki apetyt
Sałatka warstwowa 156

pierwszy jadłam coś podobnego podczas Sylwestrowej imprezy u koleżanki. Doczekała się i w nieco zmodyfikowanej wersji znajdzie się na blogu. Zapraszam. Składniki: brokuł kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe jaja żółta papryka czerwona papryka szczypta cukru szczypta soli sos czosnkowy (przepis znajdziesz tu ) Sposób przygotowania: Jajka gotujemy i siekamy. Brokuły gotujemy  z dodatkiem cukru( zyskają intensywny zielony kolor). Pamiętajcie

Wielki apetyt
Pierożki tortellini w śmietanowym sosie z boczkiem i brokułami 146

pierożków tortellini (250 g), 6-8 niezbyt grubych plastrów wędzonego boczku , 300 ml słodkiej śmietanki , 3 większe szalotki , sól do smaku, ostra papryka - w moim przypadku mielone płatki chili, brokuł , sól i cukier do ugotowania brokuła. Tortellini ugotować. Powinny być nie do końca miękkie, lecz al dente. Odcedzić i odstawić pod przykryciem, żeby nie wystygły zbyt mocno. Brokuła ugotować(...)osolonej i lekko posłodzonej cukrem wodzie. Brokuł również powinien być nie do końca ugotowany lecz delikatnie chrupiący. Plastry boczku wytopić na średnio rozgrzanej patelni. Powinny oddać jak najwięcej tłuszczu i stać się chrupiące. Patelnia nie może być zbyt mocno rozgrzana, gdyż wtedy boczek się przypali. Po wytopieniu kawałki boczku wyjąć na papierowy ręcznik. Szalotkę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Udka faszerowane brokułami i serem. 189

Bardzo lubię drób i często gości na moim stole. Dzisiaj mam dla Was przepis na udka faszerowane brokułami i żółtym serem. Składniki: 10 udek z kurczaka 1 brokuł 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego sól  pieprz słodka papryka Wykonanie: Z udek wykroić kość, oprószyć solą i pieprzem. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć i drobno posiekać

O kuchni z uczuciem
963. Przemyć fasolę w omlecie & Kilka pomysłów na.... 180

Makaron noodle w miodzie i sosie sojowym, z pieczarkami i marchewką    kasza  kuskus, z pieczoną marchewką (z ziołami i oliwą) oraz fetą podana na liściach szpinaku brokuł, pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy    roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania