Pierwszy post w nowym roku będzie powrotem do tego starego, gdyż pozostał mi przepis na sernik czekoladowy, który zagościł na moim świątecznym stole, a którego nie
Smakołyki BerenikiCiast biszkoptowych nie było jeszcze u mnie na blogu, a są one często bazą do ciast przekładanych i tortów.Dział z biszkoptami zapoczątkuję dziś przepisem na
Smakołyki BerenikiBardzo lubię miód i często dodaję go do różnych potraw - mięs, deserów czy codziennej herbaty. Miód stanowi świetną alternatywę dla cukru, gdyż dodany w niedużej ilości
Smakołyki BerenikiTen sernik jest wspomnieniem z mojego dzieciństwa. Na świątecznym stole pojawiał się zazwyczaj bogaty w rodzynki, ciężki i wilgotny sernik bez spodu oraz bohater tego posta
Smakołyki BerenikiMak jest jednym ze składników, które bardzo chętnie dodaję do różnych wypieków - zarówno jako nadzienie, jak i dekorację. Lubię wszelkie makowce, ale wymagają one mielenia maku
Smakołyki BerenikiTort miodowy powstał dlatego, gdyż zatęskniłam ostatnio za smakiem miodownika, a że zbliżają się święta, postanowiłam przygotować ciasto z blatami miodowymi, przełożone dwoma rodzajami kremu, które
Smakołyki BerenikiPost Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeIdą, idą, ale coś takie w tym roku szare. A gdzie śnieg? Oby spadł do Wigilii. Nie wyobrażam sobie braku białego puchu, lekkich mokrych płatków, przylepiających
W kuchni Karmel-itkiSłońce świeciło od samego rana tak mocno, że mogło by śmiało dziurę wypalić, a na rozgrzanych kamieniach ze śmiałością byś usmażył jajecznicę. Panował jednak względny spokój
W kuchni Karmel-itki****** Świąteczne dekoracje już zalegają na sklepowych półkach, a w wystawowych oknach stoją choinki i migoczą kolorowe lampki. Jeszcze chwila, a dzieci z niecierpliwością będą
W kuchni Karmel-itki******************* Rodzajów pierników jest ho ho i jeszcze więcej! Z lukrem, z polewą, z czekoladą.. Takie, siakie i owakie. Natomiast w moim domu, od kilku lat
W kuchni Karmel-itki********************************* Dostałam ten przepis od klienta mojej Mamy. Prowadzimy sklep, a nawet trzy. Moja mama to osoba bardzo otwarta i towarzyska, czym sobie plusuje u klienteli. Jeden
W kuchni Karmel-itki