Rolada drobiowa na zimno... Pyszna, domowa wędlina do chleba. O wyraźnym aromacie czosnku i zdecydownym smaku. Łatwo się kroi w cienkie plasterki i bardzo dobrze
Gospodyni MiejskaRyby uwielbiam pod każdą postacią i choć nie wszystkie gatunki mi smakują ( np.nie znajdziecie u mnie przepisu na danie z pangi, płoci, żabnicy czy
Gosia gotujeGości chyba na każdym polskim stole podczas domowej uroczystości. Choć wielu ją uważa za wytwór komunizmu moim zdaniem jest niezastąpiona jako dodatek do zimnych mięs
Gosia gotujeU nas w domu na Święta nigdy nie kupujemy gotowych wędlin.Wspólnie z Mamą wszystko robimy same, nawet białą kiełbasę . Smak niepowtarzalny, a użyte przyprawy
Gosia gotujeTo danie gości na naszym stole od zawsze i na wigilijną kolację również nie może go zabraknąć.Mama sama już dokładnie nie pamięta skąd u nas
Gosia gotujeOd Świąt minął ponad m-c, a ja ciągle nie umieściłam wszystkich przepisów. Dziś nadrabiam zaległości i przedstawiam sernik z brzoskwiniami. Smakował wybornie z pijanymi daktylami
Gosia gotujeUwielbiam wszelakie galarety czy galantyny, poza rybnymi, do tych jakoś pomimo wielu prób nie mogę się przekonać. Z uwagi na to, że u mnie w domu
Gosia gotujeGołąbki, to ulubione danie mojej Mamy i zawsze robimy je razem. Mama przygotowuje farsz, ja parzę kapustę i zawijam.To ostatnie lubię najbardziej, bo to sama przyjemność
Gosia gotujePierogi z kapustą i grzybami to przysłowiowy klasyk, który jednak w każdym domu smakuje nieco inaczej. Mama i ja robimy farsz tylko ze swoich suszonych grzybów
Gosia gotujeRyba i cytryna, to idealne połączenie smaków. Dzięki cytrynie ryba staje się bardziej wyrazista a często jak np w przypadku płoci , pozbawia ją smaku rzecznego szlamu
Gosia gotujeUszka z grzybami to niezędnik każdego wigilinego stołu, ale ja je robie znacznie częściej. Zwłaszcza gdy mam zapas suszonych grzybków, bo nie uznję dodawania do
Gosia gotujeTrudno sobie u nas w domu wyobrazić bez niej święta czy jakąkolwiek uroczystość rodzinną. Mama ją uwielbia i pochłania z przyjemnością do ostatniego kęsa. Ja też
Gosia gotujeOj, kiedy ja ją robiłam, to wiedzą tylko Ci, którzy śledzą mój profil na fejsie. Ciagle tam wisi na SG, bo zwyczajnie na to zasługuje. Domowa
Gosia gotujeWiele osób przygotowujących to danie zadaje sobie pewnie pytanie, skąd taka nazwa? Przyznam szczerze, że ja też. Kuchnia jednak tak często zadziwia swoimi nazwami sugerując coś
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na pyszne śledziki, które na pewno zagoszcza u nas na Wigilijnym stole. Polecam zwolennikom mieszania smaków ostrych i słodkich.Chili i cebulą świetnie balansuja
Gosia gotuje