Sezon na pierniczki w pełni. U mnie są one na tyle lubiane, że muszę upiec naprawdę dużą ilość, aby zostało coś do Świąt. Większość znika kiedy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZ pewnością wielu z Was przygotowuje już świąteczne menu. U nas nie może zabraknąć śledzika. Przygotowuję go w postaci sałatki z dodatkiem orzechów włoskich. Całość znika
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKrokiety są u mnie w domu potrawą bardzo lubianą. Przygotowuje je dość często i z różnym nadzieniem, te z kapustą i pieczarkami są jednak zarezerwowane na
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na jedno z 12 Wigilijnych dań goszczących na naszej kolacji. Mianowicie zapraszamy na świąteczne gołąbki z pieczarkami przygotowanymi na parze. Do
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPodczas Wigilii nie może zabraknąć u Nas oczywiście karpia. Przygotowujemy go w tradycyjny sposób czyli smażonego. Sekretem jego przygotowania i pozbycia się mulistego smaku jest moczenie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMakówki to u mnie obowiązkowa potrawa wigilijna i zawsze robimy ich większa ilość aby pojawiały się na stole przez całe Święta. Tym razem poszłam na
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJak już wielu z Was się przekonało, u mnie w domu gości często klasyka, która sprawdza się od zawsze. Z czasów dzieciństwa przenoszę na nasz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOd ponad roku nie było u Nas środy bez słodkości i zwyczaj ten przenosimy do roku 2015. W tym roku również w środku tygodnia będziemy podsuwać
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj jak co środę zapraszamy na coś słodkiego. Ostatnio skusiłam się i upiekłam pyszną domową wuzetkę z mascarpone, jest ona troszeczkę oszukana gdyż domownicy wyjedli dżem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiObiad Walentynkowy musi być wykwintny, elegancki...U mnie to jest kaczuszka pieczona z jabłkami, w glazurze pomarańczowej.Pycha! Składniki: 1 kaczka pekińska ok 2 kg
Z Majeczką w kuchniPodejrzewam, że większość jest przejedzona po Świętach i wolnym, mało kto myśli teraz o słodkościach i pieczeniu ciasta, ale na ten sernik z rosą na prawdę
dom-agi.plBardzo rzadko piekę kurczaka w całości. Przygotowywałam już kurczaka po polsku , ale tym razem nie chciałam go faszerować. O kurczaku pieczonym na butelce słyszałam już dawno
dom-agi.plWłaśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać
dom-agi.plDziś wszędzie gdzie się nie spojrzy pączki, faworki, a u mnie? U mnie sernik, tak na przekór wszystkim. Choć nie powiem, na pączka też się
Przysmaki KarolkiOstatni przed Świętami piernikowy przepis (zostanie tylko jeszcze przepis na jutrzejsze vegańskie pierniczki) to przepis na piernik litewski z bakaliami. Przepis znalazłam na blogu grahamka.blogspot.co.uk i
UgotujmyTo.pl